Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015

Νέα τουρκική προκλητικη ενέργεια

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Το ΚΚΕ καταγγέλλει τη νέα προκλητική απόφαση της Τουρκικής κυβέρνησης, να εξαγγείλει με τρεις αγγελίες ΝΟΤΑΜ, τη δέσμευση για 12 μήνες περιοχών σε βόρειο, κεντρικό και νότιο Αιγαίο, που παραβιάζουν κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας. .....
Μεταξύ των παραβιάσεων περιλαμβάνεται και το τμήμα του FIR Αθηνών, του ελληνικού εναέριου χώρου, προκαλώντας προβλήματα στους αντίστοιχους αεροδιαδρόμους.
Πρόκειται για επικίνδυνες τουρκικές προκλήσεις σε συνθήκες όξυνσης των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών στην ευρύτερη περιοχή. Είναι ακόμα ένας κρίκος στην αλυσίδα των συνεχών παραβιάσεων, από την πλευρά της Τουρκίας, των συνόρων, των χωρικών υδάτων, του εναέριου χώρου τόσο της Ελλάδας όσο και της Κύπρου, που απολαμβάνει την επιδεικτική κάλυψη και ασυλία του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.   
Παρά τα διαβήματα διαμαρτυρίας της, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, και με τη νέα αυτή επικίνδυνη εξέλιξη, είναι για μια ακόμα φορά έκθετη. Συνεχίζει να προβάλλει την απατηλή εικόνα της Ελλάδας ως «όαση σταθερότητας», ενώ την ίδια στιγμή ενσωματώνει τη χώρα βαθύτερα στη ΝΑΤΟϊκη ιμπεριαλιστική συμμαχία και στους εντεινόμενους ανταγωνισμούς στη νοτιανατολική Μεσόγειο, τα Βαλκάνια και αλλού.  
  Αυτές οι παραβιάσεις όμως, αποκτούν νέα διάσταση μετά τις εξαγγελίες της ΕΕ όσο και της ελληνικής και τουρκικής κυβέρνησης, για κοινές περιπολίες Ελλάδας- Τουρκίας στο Αιγαίο, υπό την ομπρέλα της νέας ενισχυμένης Frontex, με τη μορφή της νέας Συνοριοφυλακής – Ακτοφυλακής της ΕΕ. Το ελεύθερο που δίνουν αυτές οι εξαγγελίες για φύλαξη των συνόρων από δυνάμεις ταχείας επέμβασης της ΕΕ, χωρίς καν άδεια της χώρας κράτους μέλους, που έχει την ευθύνη της φύλαξης των συνόρων, ενθαρρύνει την τουρκική προκλητικότητα κι ενέργειες σαν κι αυτές.
  Το ΚΚΕ υπογραμμίζει την ανάγκη για άμεση απεμπλοκή της χώρας από τα ιμπεριαλιστικά σχέδια και πολέμους. Να κλείσει η βάση της Σούδας και όλες οι βάσεις, να επιστρέψουν άμεσα όλες οι ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις από τις αποστολές του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Να δυναμώσει η πάλη των λαών και η αλληλεγγύη, η πάλη για απεμπλοκή της χώρας μας από τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.


ΑΘΗΝΑ 28/12/2015                                       ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου