Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 29 Μαρτίου σήμερα..... Β Χαιρετισμοί της Παναγίας....

Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015

Ο Νότης Μαριάς για την επανασύσταση της Επιτροπής Διεκδίκησης των Γερμανικών Αποζημιώσεων.

Την ικανοποίησή του για τη βούληση του Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση να προχωρήσει άμεσα σε επανασύσταση της Επιτροπής Διεκδίκησης των Γερμανικών Αποζημιώσεων εξέφρασε μιλώντας στο Star Κεντρικής Ελλάδας ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες Καθηγητής Νότης Μαριάς......
Ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής ενημέρωσε πρόσφατα τον Πρόεδρο της Βουλής για τη θετική εξέλιξη που υπήρξε στην εθνική μας υπόθεση σε επίπεδο Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και η  οποία άνοιξε το δρόμο για να κληθεί η Γερμανία επισήμως για πρώτη φορά να λογοδοτήσει για την παράνομη και προκλητική της άρνηση να εξοφλήσει τις οφειλές της προς την Ελλάδα.
Υπενθυμίζεται ότι στις 15 Οκτωβρίου στη συνεδρίαση των Συντονιστών της Επιτροπής Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου -μετά από αρκετές αντεγκλήσεις- έγινε τελικά δεκτή η πρόταση του Νότη Μαριά να κριθεί παραδεκτή η υπ΄ αρίθμ. 2214/14 Αναφορά της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ)  για τις γερμανικές αποζημιώσεις.
Εν τω μεταξύ, ο Νότης Μαριάς αναφέρθηκε και στην εκδήλωση μνήμης που οργάνωσαν οι «Αντιμνημονιακοί Πολίτες» χθες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, με θέμα τις Γερμανικές Αποζημιώσεις, εστιάζοντας σε μαρτυρίες και ιστορίες από 4 Μαρτυρικά χωριά της Κρήτης, που έζησαν τη θηριωδία των Γερμανών. Παρόντες στην εκδήλωση ήταν Έλληνες και Κύπριοι Ευρωβουλευτές κι ειδικότερα οι Δ. Παπαδημούλης, Μ. Κεφαλογιάννης, Ν. Ανδρουλάκης, Γ. Γραμματικάκης, Ν. Χουντής, Σ. Σακοράφα και Κ. Μαυρίδης, χαιρετισμό έστειλε ο Κ. Χρυσόγονος ενώ την παρακολούθησε και πλήθος κόσμου.

Ακολουθεί η συνέντευξη του Νότη Μαριά στο Star Κεντρικής Ελλάδας 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου