Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Τρίτη 23 Απριλίου..... η εορτή του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου μεταφέρεται τη Δευτέρα, 6 Μαΐου 2024.....Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου.....

Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

H σκοτεινή ιστορία του πρώτου στρατόπεδου θανάτου του Χίτλερ - Σε ασθενής και νοσηλευτές έκαναν πειράματα θανάτου [photos]

Είχαν σκοτωθεί πάνω από 5.000 ασθενείς, και εκατοντάδες Πολωνοί από το 1940... Οι Ναζί άρχισαν να πειραματίζονται με το θανατηφόρο αέριο στο Πόζναν δυτικά της Πολωνίας απο το 1939.....

Πίσω από αυτές τις πύλες ζωγραφίζεται με το σύμβολο των SS του Χίτλερ, βρίσκεται μια απο τις λιγότερο γνωστές φρικαλεότητες της ναζιστικής κατοχής της Πολωνίας. Η πρώτη χρήση των θαλάμων αερίων για τη μαζική εξόντωση.
Καταλήφθηκαν από τα SS στις 10 Οκτωβρίου του 1939, το 19ο αιώνα Fort Colomb στην πόλη του Πόζναν στη δυτική Πολωνία και μετονομάστηκε Konzentrationslager Posen (Πόζναν στρατόπεδο συγκέντρωσης).

Αλλά αντί να λειτουργεί ως χώρος κράτησης για τους κρατούμενους του Ράιχ,ακολούθησε η συστηματική δολοφονία των ψυχιατρικών ασθενών, οι τοπικές μαχητές της αντίστασης, ακαδημαϊκούς, διανοούμενους και το δει κανείς από τους Ναζί ως απειλή.

Μέχρι που τρία χρόνια αργότερα η χρήση των θαλάμων αερίων για την εξάλειψη του εβραϊκού πληθυσμού έγινε μια πολιτική του Τρίτου Ράιχ.

Αλλά 76 χρόνια πριν αυτό το μήνα, αποφασίστηκε ότι η Fort VII, όπως είναι γνωστό, θα είναι το πρώτο μέρος για να πειραματιστούν με το φυσικό αέριο στη μαζική δολοφονία αμάχων.



Villanous: Ένας φρουρός SS ανοίγει την πόρτα για το διαβόητο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Πόζναν, όπου χιλιάδες των ψυχιατρικών ασθενών εκλύθηκαν σε θάνατο, που Ναζί πειραματίζονταν με τα θανατηφόρα αέρια που χρησιμοποιούνται για να σκοτώσουν τελικά έξι εκατομμυρίων Εβραίων σε όλη την Ευρώπη.



Καταραμένο μέρος: Το SS απαχθεί από τους ασθενείς ψυχιατρικού νοσοκομείου (φωτογραφία) στην κοντινή πόλη της Owinska και τους μετέφεραν στο στρατόπεδο συγκέντρωσης στο Πόζναν για να τους οδηγήσουν με αέρια στο θάνατο.


Οι Ναζί κατέλαβαν το 19ο αιώνα αυτό το φρούριο και το μετονόμασαν σε Konzentrationslager Posen – ή στρατόπεδο συγκέντρωσης Πόζναν – το 1939, τρία χρόνια πριν αρχίσουν να χρησιμοποιούν τους θαλάμους αερίων.


Στρατόπεδο θανάτου 76 χρόνια, Στρατόπεδο συγκέντρωσης Πόζναν, επίσης γνωστό ως Fort VII.


Πικρό τέλος: Τα τρία αυτά άτομα απαγχονίστηκαν στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Πόζναν.





Μαριάννα Marszalkowska, πρώην κρατούμενος στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Πόζναν, επέζησε από την εγκατάσταση και τον πόλεμο, αλλά και χιλιάδες δολοφονήθηκαν μέσα στους τοίχους του.




Είσοδος θανάτου: Μόλις οι ασθενείς έμπαιναν μέσα στους θαλάμους αερίων (φωτογραφία), οι πόρτες σφραγιζόταν με πηλό και το μονοξείδιο του άνθρακα έκανε την εισβολή του.





Ο Δαίμονας: Ο Διοικητής Hans Weibrecht (φωτογραφία) ήταν μέρος της Επιθεώρησης σε στρατόπεδα συγκέντρωσης και εργάστηκε επίσης στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Νταχάου, όπου δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν από τους Ναζί


Τα δελτία αυτά ανήκουν στον Josef Bohm (επάνω) και Ernst Thiele (κάτω), δύο μέλη των SS που εργάστηκαν στο περίφημο στρατόπεδο συγκέντρωσης Πόζναν.


Μεταφορά στο θάνατο: Τα SS μεταφέρουν ψυχιατρικούς ασθενείς σε φορτηγά (φωτογραφία), 25 άτοματη φορά, και τους μετέφεραν σε πρωτόγονες θαλάμους αερίων για εκτέλεση.


Πύλη Κολάσεως: Η ταξιαρχία εκτέλεσης των SS που έφερε χιλιάδες ασθενείς στο θάνατο πίσω από αυτές τις πύλες οδηγήθηκαν από Γκεστάπο τέρας Herbert Lange.

alldaynews.gr
tro-ma-ktiko.blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου