Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015

Εντυπωσιακό μονοπάτι μέσα από τα βράχια

Ο ποταμός Άαρ (Aar) είναι ο μεγαλύτερος ποταμός της Ελβετίας και ένας από τους κύριους παραποτάμους του Ρήνου. Έχει συνολικό μήκος 295 χμ. και ρέει εξολοκλήρου σε ελβετικό έδαφος..... Πηγάζει στις ελβετικές Άλπεις, στο καντόνι της Βέρνης, βόρεια του Grimsel και σε υψόμετρο 1.880 μ. Η δε λεκάνη απορροής του έχει συνολική έκταση 17.000 τ.χλμ. εκ των οποίων περίπου 400 καλύπτεται από τον ομώνυμο παγετώνα Άαρ. Ο ποταμός Άαρ σε κάποιο σημείο του ρου του σχηματίζει καταρράκτη ύψους 75 μ. Στη συνέχεια από το σημείο εκείνο ρέει μέσα από στενή κοίτη ανάμεσα σε ψηλούς κατακόρυφους βράχους, σχηματίζοντας ένα εντυπωσιακό φαράγγι, που βρίσκεται κοντά στην πόλη Meiringen.


Το φαράγγι σχηματίστηκε στο τέλος της τελευταίας εποχής των παγετώνων, περίπου πριν από 10.000 χρόνια, όταν μεγάλοι όγκοι νερού από το λιώσιμο των παγετώνων διάβρωσαν ένα βαθύ, στενό χάσμα μέσα από το λόφο από ασβεστόλιθο. Το φαράγγι έχει μήκος περίπου 1.400 μ., και μόνο λίγα μέτρα πλάτος στη βάση του, αλλά τα βράχια ανεβαίνουν σχεδόν κατακόρυφα προς τα πάνω σε ύψος μεγαλύτερο από 50 μ.


Από το 1889 το φαράγγι άνοιξε στο κοινό ενώ δημιουργήθηκε ένα μονοπάτι που περνά μέσα από τα βράχια, προσφέροντας μια μοναδική διαδρομή στον κόσμο. Το μονοπάτι περνά μέσα από σήραγγες λαξευμένες στο βράχο, ενώ στο πλάι ρέει ο ποταμός, αποτελώντας δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο.







Πηγές
http://hikingexperience.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου