ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Translate

Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2015

"Πριγκιπέσσα ". ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΜΑΛΑΜΑΣ. Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ.


Στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν θα ασχοληθούμε με το πως γράφτηκε η“Πριγκιπέσσα” αλλά με μία άλλη ιστορία που κρύβεται .........
πίσω απο αυτό το τραγούδι. Μεγάλος ντόρος έγινε με την ηχογράφηση του τραγουδιού απο τον Βασίλη Καρρά. Για τον αν έπρεπε να το δώσει ο Σωκράτης ή οτι ο Σωκράτης το έκανε για τα λεφτά και δεν ξέρω και εγώ για τι άλλο ειπώθηκε.Η συνεργασία των δύο καλλιτεχνών απλή. Ο Βασίλης Καρράς ζήτησε απο τον Σωκράτη Μάλαμα τα δικαιώματα του τραγουδιού έτσι ώστε να έχει το δικαίωμα να το συμπεριλάβει σε κάποιο δικό του δίσκο. Το ιδιαίτερο σημαντικό σε αυτή την ιστορία είναι οτι τα έσοδα απο το συγκεκριμένο άλμπουμ και σε συνάρτηση  και απο το τραγούδι θα πήγαιναν  στο Κέντρου Υποστήριξης Κακοποιημένων Γυναικών (ΚΥΚΓ) της Θεσσαλονίκης.


Η Πριγκηπέσα είναι τραγούδι σε στίχους και μουσική του Σωκράτη Μάλαμα.
Περιέχεται στο δίσκο του Ο Φύλακας κι ο Βασιλιάς, με τον ίδιο στο τραγούδι.
Πρόκειται για την μεγαλύτερη επιτυχία του Σωκράτη Μάλαμα αφού, παρά το γεγονός πως ο ίδιος κινείται σε καλλιτεχνικό χώρο εκτός συστήματος των charts, το τραγούδι έχει ανέβει πολλές φορές, φτάνοντας μέχρι το νούμερο 1 των ψηφιακών πωλήσεων.
Η ενορχήστρωση είναι του Άκη Κατσουπάκη και διαφοροποιείται από τις ενορχηστρώσεις του Σωκράτη Μάλαμα χρησιμοποιώντας ηλεκτρικά όργανα (όπως συνθεσάιζερ και Σάμπλερ) μαζί με παραδοσιακά (Τζουρά, Στάμνα).
Άλλα θέλω κι άλλα κάνω
πώς να σου το πω
έλεγα περνούν τα χρόνια
θα συμμορφωθώ.

Μα είναι δώρο άδωρο
ν’ αλλάξεις χαρακτήρα
τζάμπα κρατάς λογαριασμό
τζάμπα σωστός με το στανιό.

Έξω φυσάει αέρας
κι όμως μέσα μου
μέσα σ’ αυτό το σπίτι
πριγκιπέσα μου,
το φως σου και το φως
χορεύουν γύρω μας
απίστευτος ο κόσμος
κι ο χαρακτήρας μας.

Άλλα θέλω κι άλλα κάνω
κι έφτασα ως εδώ
λάθη στραβά και πάθη
μ’ έβγαλαν σωστό.

Ξημερώματα στο δρόμο
ρίχνω πετονιά
πιάνω τον εαυτό μου
και χάνω το μυαλό μου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


Tο ΄΄Πολύδροσος Παρνασσού΄΄ δημοσιεύει τα σχόλια των αναγνωστών του. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι βγάζουμε τα απωθημένα μας ανώνυμα και τα φορτώνουμε στη πλάτη του διαχειριστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας.Σε επώνυμα σχόλια η δημοσιεύματα απαντήσεις ή σχολιασμοί δημοσιεύονται μόνο τα επώνυμα.