Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 29 Μαρτίου σήμερα..... Β Χαιρετισμοί της Παναγίας....

Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

ΚΑΣΤΡΟ Αλληλεγγύης - Χωρίς Μεσάζοντες ΛΑΜΙΑΣ : Απολογισμός 21ης διάθεσης & 10ης Συνέλευσης

Ολοκληρώθηκε το Σάββατο 3 Οκτωβρίου, με απόλυτη επιτυχία, η 21η απευθείας διάθεση η οποία περιλάμβανε τυρί, μέλι, πατάτες Νευροκοπίου, αλεύρι, φασόλια, ρεβίθια, φακές και γίγαντες Καστοριάς. ....
Ήταν η μεγαλύτερη μέχρι τώρα, σε όγκο αρχικών παραγγελιών, διάθεση. Επίσης συνεχίστηκαν και οι καθιερωμένες συλλογές: Φαρμάκων, πλαστικών καπακιών και τηγανέλαιου.
Η παράλληλη δράση που χαρακτήρισε και ξεχώρισε αυτή τη διάθεση, ήταν η συλλογή ειδών ανάγκης για τους πρόσφυγες. Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν συγκινητική και ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Όσα «ευχαριστώ» και να πούμε δεν θα φτάνουν, τα συμπληρώνουμε με τα πλατιά χαμόγελα όλων μας. Συλλέξαμε μεγάλες ποσότητες ιματισμού και τροφίμων μακράς διάρκειας, τόσες που χρειάστηκε ένα μεσαίο φορτηγό για τη μεταφορά τους. Προσφέρθηκε γι’ αυτή αφιλοκερδώς επαγγελματίας με το φορτηγό του, τον οποίο ευχαριστούμε. Επίσης, ευχαριστούμε την Π.Ε.Λ. για την παραχώρηση χώρου στο 2ο κτίριο της Έκθεσης, όπου και μεταφέρθηκαν όλα αυτά τα είδη, αφού ο όγκος τους καθιστούσε απαγορευτική την αποθήκευση και διαλογή τους εντός πόλης.
Μετά από μεγάλη προσπάθεια δεκάδων εθελοντών, από όλους τους φορείς, έχει σχεδόν τελειώσει η ταξινόμηση και συσκευασία των ειδών. Και όσων συγκεντρώθηκαν στη διάθεση, αλλά και κατά τη διάρκεια όλης της εβδομαδιαίας καμπάνιας στο κέντρο της πόλης. Ήδη ένα φορτηγό κυρίως με τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης έφτασε στην Ειδομένη την Τετάρτη 7/10, και συνεχίζουμε.
Στην ιστοσελίδα μας έχει αναρτηθεί η Φόρμα Αξιολόγησης για 03/10/2015. Καλούμε όσους προμηθεύτηκαν προϊόντα να καταθέσουν τη γνώμη τους. Η αξιολόγηση είναι φυσική συνέχεια της παραγγελίας, σημαντική για τη διατήρηση της ποιότητας και τη διαρκή βελτίωση. Όλες οι γνώμες αναρτώνται στη Λίστα αξιολόγησης για 03/10/2015, με απόκρυψη των προσωπικών στοιχείων.
Τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου πραγματοποιήσαμε τη 10η ανοιχτή Συνέλευση της Κίνησης, στην αίθουσα του Τ.Ε.Ε., το οποίο ευχαριστούμε για τη φιλοξενία. Έγινε παρουσίαση της Κίνησης με απολογισμό των απευθείας διαθέσεων και των παράλληλων δράσεων, ακολούθησε συζήτηση για θέματα οργανωτικά και υπαίθριου εμπορίου, και κλείσαμε με εκλογή νέας Συντονιστικής Ομάδας.
Η συμμετοχή δεν ήταν η αναμενόμενη για τον 3ο χρόνο ζωής μια προσπάθειας αποδεδειγμένα εθελοντικής και συμμετοχικής. Ωστόσο, το ότι ήρθαν πάλι νέα μέλη, καθώς και το ότι οι συμμετοχικές διαδικασίες αποτελούν θεμελιώδες πεπραγμένο για μας, κρατάνε το ηθικό ψηλά και τη χάραξη πορείας ίδια. Επιδιώκουμε την ενεργό συμμετοχή περισσότερων τόσο στη λήψη των αποφάσεων όσο και στην υλοποίησή τους ώστε να μπορούμε να ανταποκριθούμε καλύτερα στο αυξημένο ενδιαφέρον και τη συμμετοχή στις απευθείας διαθέσεις προϊόντων.
Συνεχίζουμε προγραμματίζοντας την επόμενη απευθείας διάθεση για το Σάββατο 7 Νοεμβρίου, με: Ρύζι, Κρεμμύδια, Σκόρδα, Χαρτικά, Απορρυπαντικά και (αν έχουμε προσφορά) Ελαιόλαδο. Θα ανακοινωθεί εγκαίρως, με αναμενόμενη περίοδο παραγγελιών από 21 Οκτωβρίου έως 4 Νοεμβρίου..
Στο www.kastrolamias.gr υπάρχει συνεχής ενημέρωση για τις δράσεις μας, εκεί είναι διαθέσιμη και η ηλεκτρονική Φόρμα Παραγωγού για την κατάθεση προσφορών προϊόντων. Επίσης, είναι μονίμως διαθέσιμη η Φόρμα Εγγραφής Εθελοντή-Μέλους, μαζί με το email XMLamias@gmail.com και τα τηλέφωνα 6985603574 & 6906981623, για εκτενέστερη και άμεση επικοινωνία.
Ευχαριστούμε, όλους εσάς που συμμετέχετε και στηρίζετε την κίνηση και τους παραγωγούς.
Ιδιαιτέρως ευχαριστούμε τους δεκάδες εθελοντές, της διάθεσης και της ανθρωπιστικής καμπάνιας.
Η Συντονιστική Ομάδα
Ιστοσελίδα                       : www.kastrolamias.gr
Επικοινωνία ηλεκτρονική: XMLamias@gmail.com

Επικοινωνία τηλεφωνική : 6985603574 (Whats Up) & 6906981623 (Free2Go)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου