Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015

ΣΥΝΕΧΗΣ ΡΟΗ..... ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ (ΜΕ ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ) ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ Η ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΣΤΑ ΨΙΛΑ ΤΩΝ ΜΜΕ(ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ)

Του  Ορέστη  Τσάρκου

ΑΠΟΛΟΓΗΘΗΚΕ  ΣΤΗ  ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ  Ο  ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ  ΤΟΥ  ΣΑΜΑΡΑ  ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ , ΕΜΠΛΟΚΗ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ  ΣΤΑ  ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ  ΕΛΛΗΝΙΚΑ  ΣΚΑΝΔΑΛΑ , ΝΕΕΣ  ΑΝΤΡΟΠΕΣ  ΣΤΟ  ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ...ΠΑΜΕ  ΓΙΑ  ΕΞΙΣΩΣΗ  ΟΛΩΝ  ΤΩΝ  ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ  ΣΤΑ  500-600 ΕΥΡΩ ? , ΕΠΙΘΕΣΗ  ΜΕ  ΓΙΑΟΥΡΤΙΑ  ΣΤΟΝ  ΚΙΚΙΛΙΑ , ΤΙ  ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ  ΜΕ  ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ   ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟ  ΚΑΙ  Ν.Δ ? , ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ  ... ΑΝ  ΜΑΣ  ΑΠΟΚΛΕΙΣΕΤΕ ...ΘΑ  ΑΠΟΚΛΕΙΣΟΥΜΕ  ΤΗΝ  ΕΡΤ , ΠΑΦΙΛΗΣ  ΣΕ  ΨΑΡΙΑΝΟ...ΣΟΥ  ΕΧΩ  ΠΕΙ  ΝΑ  ΜΗΝ  ΠΙΝΕΙΣ ....ΚΑΙ  Η  ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ  ΜΑΣ  ΕΙΔΗΣΗ ( ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ  ΤΑ  ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ).....

=Απολογήθηκε ο Παπασταύρου(στενός  συνεργάτης  του  Αντώνη  Σαμαρά) για τα 5,4 εκατ. στη λίστα Λαγκάρντ


Στον εισαγγελέα κατέθεσε το πρωί της Τετάρτης ο στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά, Σταύρος Παπασταύρου, ο οποίος είχε κληθεί σε ανωμοτί κατάθεση για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ στην οποία βρίσκεται το όνομά του με το ποσό των 5,4 εκατ. ευρώ.
Ο δικηγόρος για τον οποίο είχε δοθεί εντολή να κλείσει άρον-άρον φορολογικός φάκελος  κλήθηκε από τον επίκουρο οικονομικό εισαγγελέα Ιωάννη Δραγάτση σε κατάθεση με την ιδιότητα του υπόπτου για την διάπραξη των αδικημάτων της φοροδιαφυγής και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα. Η πρώτη κλήση του Παπασταύρου είχε γίνει στις 31 Ιουλίου όταν κι εμφανίστηκε μόνο ο δικηγόρος του

                          *****************************

=Γερμανικές εταιρείες εμπλέκονται στα χειρότερα ελληνικά σκάνδαλα μετά τον Β' Παγκόσμιο

«Μίζενς»


Η Siemens,  η Daimler, και η Rheinmetall είναι εμπλεκόμενες σε υποθέσεις εικαζόμενης διαφθοράς στην Ελλάδα, τη χώρα την οποία το Βερολίνο έχει κατ' επανάληψη προειδοποιήσει για την επισφαλή κατάσταση της οικονομίας της.


                 **************************

=Νέες ανατροπές στο ασφαλιστικό: Ερχονται συντάξεις 500-600 ευρώ το μήνα - Τέλος σε επικουρικές, ΕΚΑΣ και βοηθήματα

Σχέδιο που θα φέρει τεράστιες ανατροπές στο ασφαλιστικό και αναμένεται να προκαλέσει σεισμό στις συντάξεις επεξεργάζεται η λεγόμενη επιτροπή σοφών...

Ενδεικτικό είναι πως γίνεται λόγος για ένα σχέδιο συντάξεων για όλους που δεν θα ξεπερνούν τα 500 με 600 ευρώ το μήνα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών το σχέδιο φέρνει ανατροπές στα τέσσερα Ταμεία (ΊΚΑ, ΟΓΑ, ΟΑΕΕ και Επιστημόνων) τα οποία θα έχουν ομογενοποιημένους κανόνες (κρατήσεις αποδόσεις συντάξεων κλπ) που θα επιφέρει ριζική αλλαγή στον υπολογισμό και άρα στα ποσά του εφαπαξ κλπ

Συγκεκριμένα προβλέπεται:

μια εθνική σύνταξη στα όρια της φτώχειας, της τάξης των 250 ως 400 ευρώ η οποία θα συμπληρώνεται από την ανταποδοτική σύνταξη, το ποσό δηλαδή που θα προκύπτει με βάση τις ασφαλιστικές κρατήσεις.

Το ποσό αυτό δεν θα μπορεί να ξεπερνάει τα 600 ευρώ, ενώ ανάλογα με τις ανάγκες των Ταμείων θα περικόπτεται και θα φτάνει ακόμη και τα 150 ευρώ.

Η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος για τα Ταμεία επανέρχεται με άλλο όνομα και καθορίζει το μέλλον για όλους, όχι μόνο για τους νέους συνταξιούχους, για όσους τώρα ή στο μέλλον πάρουν σύνταξη αλλά και για όσους ήδη είναι συνταξιούχοι.

                                     **************************

=Επίθεση με γιαούρτια δέχτηκε ο Βασίλης Κικίλιας [ΒΙΝΤΕΟ]



Επίθεση με γιαούρτια δέχτηκε ο πρώην υπουργός Δημοσίας Τάξης και βουλευτής της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας το μεσημέρι της Τετάρτης στην Αντιπεριφέρεια Καβάλας.
Δυο άντρες πέταξαν γιαούρτια προς το μέρος του και κατόπιν δημιουργήθηκε ένταση. Επενέβησαν οι άντρες της ασφάλειας που συνόδευαν τον Βασίλη Κικίλια και τους ακινητοποίησαν. Κατόπιν άνδρες της αστυνομίας συνέλαβαν τους δυο άντρες. 



*************************

ΠΑΡΩΝ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ Ο  ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ  ΕΝΩ Η  ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ  ΔΕΝ  ΠΗΓΕ.

=Επιστρέφει στη Νέα Δημοκρατία ο Ρουσόπουλος

Επιστρέφει στη Νέα Δημοκρατία ο Ρουσόπουλος

Το δικό του «παρών» έδωσε στη συγκέντρωση στη Ρηγίλλης ο Θόδωρος Ρουσόπουλος.
Ο πρώην υπουργός επί κυβέρνησης Καραμανλή επιστρέφει ενεργά στο πολιτικό σκηνικό σχεδόν επτά χρόνια μετά την παραίτησή του από τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του iefimerida, ο κ. Ρουσόπουλος είχε συνάντηση με τον κ. Μεϊμαράκη και όπως όλα δείχνουν δρομολογείται η επιστροφή του στη ΝΔ.

Γιατί η Ντόρα Μπακογιάννη δεν πήγε στην ομιλία στη Ρηγίλλης
Η Νέα Δημοκρατία επέστρεψε στο ιστορικό κτίριο της Ρηγίλλης όπου σήμερα πραγματοποιήθηκε η πρώτη προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος στην Αθήνα. Το "παρών" στην ομιλία του Βαγγέλη Μεϊμαράκη έδωσαν σημαντικά στελέχη του κόμματος, ωστόσο η Ντόρα Μπακογιάννη απουσίαζε.

                     *************************



=Ο Κασιδιάρης απειλεί: Αν δεν μας καλέσουν στο ντιμπέιτ θα αποκλείσουμε την ΕΡΤ με 1.000 χρυσαυγίτες



Την ώρα που το ντιμπέιτ τον πολιτικών αρχηγών βρίσκεται στον «αέρα» ο βουλευτής της Χρυσής...Αυγής απείλησε με αποκλεισμό του ραδιομεγάρου της ΕΡΤ.



Συγκεκριμένα στην προοπτική της μη συμμετοχής του Νίκου Μιχαλολιάκου στην τηλεμαχία των πολιτικών αρχηγών ο Ηλίας Κασιδιάρης απείλησε ότι 1.000 μέλη του εθνικιστικού κόμματος θα εμποδίσουν την πρόσβαση στο Ραδιομέγαρο της κρατικής τηλεόρασης. Συγκεκριμένα ανέφερε «1.000 άτομα θα αποκλείσουμε την ΕΡΤ. Θα ψάχνουν να βρουν στούντιο στο Καρπενήσι».

Υπενθυμίζεται ότι η δωρεάν προβολή των πολιτικών δραστηριοτήτων από τα κανάλια θεωρείται μορφή έμμεσης χρηματοδότησης και η Χρυσή Αυγή έχει αποκλειστεί από την χρηματοδότηση μετά τις διώξεις εναντίον των στελεχών της για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης.

                           ***********************

=Παφίλης σε Ψαριανό: «Σου έχω πει να μην πίνεις» [βίντεο]

Παφίλης σε Ψαριανό: «Σου έχω πει να μην πίνεις» [βίντεο]

Θανάσης Παφίλης εκ μέρους του ΚΚΕ και Γρηγόρης Ψαριανός εκ μέρους του Ποταμιού, βρέθηκαν σήμερα στο πάνελ του Alpha ενόψει των εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου.
Ο Θανάσης Παφίλης κάποια στιγμή αναφέρθηκε στον αριθμό των 222 βουλευτών που ψήφισαν μνημόνιο, τον διέκοψε ο Γρηγόρης Ψαριανός σχολιάζοντας ειρωνικά «3 επί 222, 666 του Σατανά».
Ο κ. Παφίλης, μετά από κάποια δευτερόλεπτα αφωνίας, απάντησε στον Ψαριανό «Πρέπει άλλη φορά να μην πίνεις όταν έρχεσαι». «Τι καλέ, νερό πίνω…», είπε ο Γρηγόρης Ψαριανός δείχνοντας το ποτήρι που είχε μπροστά του, ενώ η Άννα Ασημακοπούλου της Νέας Δημοκρατίας, αριστερά στο πλάνο δυσφορούσε έντονα.
Ο Ψαριανός συνέχισε απευθυνόμενος στον Παφίλη: «Το έχεις σκεφτεί αυτό, τρία επί 222 κάνει 666;», με τον εκπρόσωπο του ΚΚΕ να μην δίνει άλλη συνέχεια.


 *****************************

ΚΑΙ Η ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ  ΜΑΣ  ΕΙΔΗΣΗ.....

                     *************************

=Αποξηραμένα Δαμάσκηνα: Γιατί ωφελούν το έντερο;

  • δαμάσκηνα

Τα αποξηραμένα δαμάσκηνα χρησιμοποιούνται, από την αρχαιότητα κιόλας, ως «φυσικό καθαρτικό», ενώ η ευεργετική τους δράση στη λειτουργία του εντέρου υποστηρίζεται και από σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα, τα οποία δείχνουν πως η συστηματική κατανάλωσή τους μπορεί να συμβάλλει στην αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας.
Το γεγονός αυτό, οφείλεται εν μέρει στην υψηλή περιεκτικότητά τους σε φυτικές ίνες, ενώ φαίνεται πως και άλλα συστατικά που περιέχονται σε αυτά, όπως η σορβιτόλη και ορισμένες φαινολικές ενώσεις, ασκούν βοηθητική δράση, βελτιώνοντας την κινητικότητα του εντέρου. Ακόμη, ερευνητικά δεδομένα δείχνουν πως τα αποξηραμένα δαμάσκηνα ενδεχομένως να δρουν και ως πρεβιοτικά, ευνοώντας την ανάπτυξη ωφέλιμων για την εντερική λειτουργία βακτηρίων.
Πέρα όμως από την ευεργετική τους δράση στο πεπτικό σύστημα, αποτελούν κι ένα ιδιαίτερα θρεπτικό τρόφιμο, που προσφέρει πλήθος πολύτιμων συστατικών για την υγεία και την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού. Ειδικότερα, τα αποξηραμένα δαμάσκηνα συγκαταλέγονται στις πλούσιες πηγές βιταμίνης Κ, ενώ περιέχουν και σημαντικές ποσότητες βιταμινών του συμπλέγματος Β, βιταμίνης Α και Ε, καλίου, ασβεστίου, μαγνησίου, φωσφόρου και μαγγανίου.
Από την άλλη, η διατροφική τους αξία ενισχύεται και από την παρουσία αντιοξειδωτικών, και ειδικότερα φαινολικών ενώσεων και καροτενοειδών, τα οποία προστατεύουν τον οργανισμό από την επιβλαβή δράση των ελευθέρων ριζών και συμβάλλουν στην πρόληψη της εμφάνισης χρόνιων νοσημάτων, όπως οι καρδιαγγειακές παθήσεις και διάφορες μορφές καρκίνου. Τέλος, πρόσφατα ερευνητικά δεδομένα συνδέουν τα αποξηραμένα δαμάσκηνα και με την οστική υγεία, καθώς έχει φανεί πως η κατανάλωσή τους συνδέεται με βελτίωση της οστικής μάζας και μείωση του κινδύνου εμφάνισης οστεοπόρωσης.
Πηγή: neadiatrofis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου