Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Κυριακή 20 Απρλίου σήμερα.....

Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015

ΣΥΝΕΧΗΣ ΡΟΗ..... ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ (ΜΕ ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ) ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ Η ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΣΤΑ ΨΙΛΑ ΤΩΝ ΜΜΕ(ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ)

Του Ορέστη Τσάρκου
ΕΝΑ  ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ  ΒΙΝΤΕΟ  ΓΙ  ΑΥΤΑ  ΠΟΥ  ΖΟΥΜΕ...,  ΑΛΕΞΙΑΔΗΣ...ΘΑ  ΘΕΣΠΙΣΤΕΙ  ΚΑΙ  ΕΝΦΙΑ  ΓΙΑ  ΟΤΙ  ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ  ΚΑΙ  ΣΤΟ  ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ , ΓΙΑ "ΠΡΟΣΑΝΑΜΜΑ"...  ΘΕΛΕΙ  ΤΟΥΣ  ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ  ΑΝΩΤΕΡΟΣ  ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ , ΦΛΟΓΑΙΤΗΣ ....ΜΗΠΩΣ  ΑΝΤΙ ΓΙΑ  ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΘΑ  ΕΠΡΕΠΕ    ΝΑ  ΕΙΝΑΙ  ΑΛΛΟΥ ? ,  ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ "HOT  DOK"...ΟΛΗ  Η  ΛΙΣΤΑ  ΜΕ  ΤΑ  ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΑ  ΤΗΣ  ΑΓΡΟΤ  ΤΡΑΠΕΖΑΣ , ΥΠΟΥΡΓΟΣ  ΠΑΝΟΥΣΗΣ...ΝΑ  ΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΝ  ΜΑΖΙ  ΣΥΡΙΖΑ  ΚΑΙ  Ν.Δ , 100 ΣΤΕΛΕΧΗ  ΤΗΣ  ΔΗΜΑΡ  ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ  ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ  Η  ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ  ΜΑΣ  ΕΙΔΗΣΗ( ΣΗΜΕΡΑ..ΤΙ  ΠΡΕΠΕΙ  ΝΑ  ΤΡΩΜΕ  ΠΡΙΝ  ΝΑ  ΚΟΙΜΗΘΟΥΜΕ  ΓΙΑ  ΝΑ  ΧΑΣΟΥΜΕ  ΚΙΛΑ ) ......

                                  **************

'' Μοιάζω με βομβαρδισμένο τοπίο/με ένα στιχάκι που είναι μουτζουρωμένο/στης ζωής το τελευταίο θρανίο /και με πουλί ξενιτεμένο..."


*******************

=Αλεξιάδης: Σχέδιο για φόρο αλα ΕΝΦΙΑ σε έργα Τέχνης, ακίνητα και καταθέσεις του εξωτερικού

Στην εισαγωγή ενός νέου τύπου, πιο διευρυμένου ΕΝΦΙΑ που θα «αγγίζει» και ακίνητα, καταθέσεις και επενδύσεις στο εξωτερικό προσανατολίζεται το υπουργείο Οικονομικών, όπως αποκαλύπτει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, με συνέντευξή του στη Ναυτεμπορική. 
Το σχέδιο, που έχει ήδη αποφασιστεί να μπει στο τραπέζι των συζητήσεων με τους πιστωτές, προβλέπει ότι από το 2016 ο ΕΝΦΙΑ θα καταργηθεί και θα αντικατασταθεί από τον νέο αυτό διευρυμένο φόρο περιουσίας, ο οποίος θα έχει ως στόχο όχι μόνο την είσπραξη των 2,65 δισ. ευρώ που αποδίδει ετησίως ο ΕΝΦΙΑ, αλλά και τον επαναπατρισμό κεφαλαίων, συνολικού ύψους δεκάδων δισ. ευρώ, καθώς εκτιμάται ότι μπορεί να λειτουργήσει ως αντικίνητρο για την διακράτηση κεφαλαίων στο εξωτερικό.
Όπως εξηγεί ο Τρύφωνας Αλεξιάδης τα πολυτελή ακίνητα που έχουν Έλληνες πολίτες σε άλλες περιοχές εκτός της χώρας μας, καθώς επίσης και τα κεφάλαια που έχουν φυγαδεύσει σε τράπεζες του εξωτερικού θα υπάγονται στο νέο φόρο.\
Πού θα επιβάλλεται ο διευρυμένος φόρος περιουσίας
  • Σε ακίνητα στην Ελλάδα που αφορά σήμερα ο ΕΝΦΙΑ
  • Σε ακίνητα Ελλήνων στο εξωτερικό
  • Σε καταθέσεις στο εξωτερικό
  • Σε επενδύσεις σε χρηματοοικονομικά προϊόντα του εξωτερικού
  • Σε αντικείμενα μεγάλης αξίας (π.χ. έργα τέχνης)
Παράλληλα, ο αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ στην υπηρεσιακή κυβέρνηση τάσσεται υπέρ της καθιέρωσης ισχυρών φορολογικών κινήτρων για την προσέλκυση επιχειρήσεων και επενδύσεων από το εξωτερικό στη χώρα μας.
                

                    **************

=Ανώτερος αξιωματικός: «Οι λαθρομετανάστες θα ήταν καλό προσάναμμα»

  • ΥΕΘΑ
Την ώρα που η κοινή γνώμη είναι σοκαρισμένη από τις εικόνες των πνιγμένων παιδιών στις ακτές του Αιγαίου και το δράμα των μεταναστών και των προσφύγων μια καταγγελία στελέχους των ΕΔ προς την πολιτική ηγεσία σοκάρει! Σύμφωνα μ΄ αυτή ανώτερος αξιωματικός ο οποίος προϊσταται σε κρίσιμη υπηρεσία εντός ΥΠΕΘΑ έχει εκφράσει δημόσια και ενώπιων πολλών υφισταμένων του ανατριχιαστικά σχόλια κατά των μεταναστών.
Το στέλεχος στην έγγραφη καταγγελία του που είχε φθάσει στα γραφεία των Καμμένου-Βίτσα-Τόσκα αλλά και του Γενικού Γραμματέα του ΥΠΕΘΑ Γιάννη Ταφύλλη, αναφέρει:
“…με αφορμή τις πρόσφατες φωτιές σε νησιά όπου υπάρχουν παράνομα εισερχόμενα πρόσωπα κατά την πρωϊνή ενημέρωση των επιτελών του το σχόλιό του ήταν ότι οι λαθρομετανάστες θα ήταν “καλό προσάναμμα”,κάνοντας τους επιτελείς του να αισθάνονται αμήχανα και να μην ξέρουν πως να αντιδράσουν”.
Στην καταγγελία κατονομάζεται ο ανώτερος αξιωματικός. Η καταγγελία προς τα υπουργικά γραφεία και του γγ του ΥΠΕΘΑ είναι ανώνυμη και ο συντάκτης εξηγεί το γιατί. Υποστηρίζει ότι ο αξιωματικός έχει σχέση ή διαδίδει τουλάχιστον ότι έχει σχέσεις με “υψηλά πρόσωπα” και διαρκώς απειλεί τους υφιασταμένους του.
Το ερώτημα είναι αν κάποιος από τους τρεις υπουργούς αλλά και ο γγ Γιάννης Ταφύλλης ασχολήθηκαν με την καταγγελία. Κάλεσαν τους υφισταμένους του αξιωματικού για να διαπιστώσουν αν επιβεβαιώνονται όσα αναφέρονται στην καταγγελία εναντίον του; Να επιβεβαιώσουν ή να διαψεύσουν όσα γράφονται;
Διέταξαν κάποια έρευνα ή όχι; Αν όχι ,μήπως έχει δίκιο ο καταγγέλων ότι ο αξιωματικός “έχει άκρες”;
Κι αν τίποτα απ΄ όλα αυτά δεν έχει γίνει ο υπηρεσιακός ΥΕΘΑ Γιάννης Γιάγκος μήπως πρέπει να ασχοληθεί;

             *********************

Ερωτηματικά και προβληματισμό προκαλεί η επιλογή του Σπύρου Φλογαΐτη στη θέση του αναπληρωτή υπουργού Ευρωπαϊκών Υποθέσεων. Κατά του κ. Φλωγαΐτη υπάρχουν καταγγελίες που έχουν δημοσιευθεί , αναφορικά με τα πεπραγμένα της ΜΚΟ που διατηρεί, η οποία λάμβανε αθρόες κρατικές χρηματοδοτήσεις για προγράμματα που μεταξύ άλλων αφορούσαν τα νησιά Φίτζι, Τρίνινταντ Τομπάκο και Αγίου Μαυρικίου, με τον ίδιο να απολαμβάνει το πλέγμα ασυλίας που φρόντισαν να δημιουργήσουν οι πολιτικές του διασυνδέσεις.
Ο Σπυρίδων Φλογαΐτης αποτελεί μία ιδιάζουσα φυσιογνωμία, καθώς εξαπανέκαθεν χαρακτηριζόταν ως «υπερκομματικός», διατηρώντας άρτιες σχέσεις με σημαντικές προσωπικότητες της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και του ΠΑΣΟΚ, ενώ πρέπει να συνυπολογίσουμε ότι είναι η τρίτη φορά που αναλαμβάνει υπουργικό αξίωμα, κάτι που είχε προηγηθεί το 2007 και το 2009 ως υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών.

                                        ***************

=Στο HOT DOC που κυκλοφορεί: Η λίστα των 5 δισ. ευρώ με τα θαλασσοδάνεια της ΑΤΕ

Το τεύχος 83 του HOT DOC αποκαλύπτει τη λίστα με τα φυσικά πρόσωπα και τις εταιρίες που έλαβαν τα "αγύριστα" δάνεια της Αγροτικής Τράπεζας, συνολικού ύψους 5 δισ. ευρώ. Πρόκειται για τα δάνεια που συγκροτούν σύμφωνα με τον αρμόδιο για την καταπολέμηση της Διαπλοκής υπουργό Επικρατείας, Παναγιώτη Νικολούδη, το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους. Τα δάνεια που με κύρια ευθύνη των κατά καιρούς διοικήσεων, των πολιτικών ηγεσιών αλλά και των δανειοληπτών που "φέσωσαν" το ελληνικό Δημόσιο, μετέτρεψαν την Αγροτική Τράπεζα σε κουμπαρά της διαπλοκής.
Διαβάστε όλη τη λίστα, με τα ονόματα, τα ποσά των εκταμιεύσεων και τις οφειλές. Πρόκειται για τα φυσικά πρόσωπα και τις εταιρίες που περιέχονται στον κατάλογο που παραδόθηκε στις αρχές και αφορά στα κόκκινα δάνεια της ΑΤΕ. Είναι άγνωστο αν κάποιες από τις οφειλές σχετίζονται με αντικειμενικούς λόγους ή αν πρόκειται για δάνεια που δόθηκαν παράνομα από αυτούς που διοίκησαν την ΑΤΕ. Σε κάθε περίπτωση πάντως πρέπει να διερευνηθούν. Το  HOT DOC διευκρινίζει ότι δεν υπάρχει κανένα τραπεζικό απόρρητο αφού πρόκειται για δημόσιο χρήμα και για το δημόσιο συμφέρον. Όχι μόνο πρέπει να υπάρξει διαφάνεια αλλά και συστηματική έρευνα για το ποιοι πήραν πραγματικό δάνειο και ποιοι βρήκαν τρόπο να ροκανίσουν δημόσιο χρήμα.
Το HOT DOC φέρνει ακόμα στη δημοσιότητα το πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδος για την πολιτική δανειοδότησης της ΑΤΕ προς 11 συγκεκριμένα φυσικά πρόσωπα και εταιρίες, με δάνεια που συνολικά αγγίζουν το 1 δισ. ευρώ. Σε αυτό οι τεχνοκράτες της ΤτΕ αναλύουν βήμα - βήμα τις ζημιογόνες για την Τράπεζα κινήσεις των διοικήσεων και το συμπέρασμα προκύπτει αβίαστα: Η ΑΤΕ διοικήθηκε προς ζημία του δημόσιου συμφέροντος. 
Διαβάστε ακόμα στο τεύχος 83 του HOT DOC για τα δάνεια της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ από την ΑΤΕ . Αυτοί που κυβέρνησαν επί 40 χρόνια και "φαλήρισαν" την Τράπεζα, έλαβαν για τα κόμματά τους 200 εκατ. που δεν επέστρεψαν ποτέ.

                 ******************
=Υπέρ ενός κυβερνητικού συνασπισμού ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ ο Πανούσης
Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη τάχθηκε υπέρ μιας κυβέρνησης συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ, προτείνοντας την μετατόπιση των δύο κομμάτων προς το κέντρο για να μπορέσουν να... συναντηθούν σε ένα κυβερνητικό συνασπισμό, ο οποίος θα λύσει τα προβλήματα των μνημονίων και του κράτους.
«Να το αντέξει (ο ΣΥΡΙΖΑ να αντέξει να κάνει κυβέρνηση με τη Ν.Δ.). Αν η Ν.Δ. πάει λίγο πιο κεντροδεξιά και ο ΣΥΡΙΖΑ λίγο πιο κεντροαριστερά, να συναντηθούν και για τρία - τέσσερα χρόνια να λύσουν τα προβλήματα των μνημονίων και του κράτους, μετά έχουν 100 χρόνια να μαλώνουν, αλλά η ιστορία θα τους γράψει ως σωτήρες αν κάνουν αυτή τη δουλειά» δήλωσε στο Βήμα FM. 
Σύμφωνα με τον κ. Πανούση, ο λαός θα μοιράσει τις ψήφους και θα δώσει τη δυνατότητα ενός μεγάλου συνασπισμού, γιατί αυτό πρέπει να γίνει.
Για τον Φώτη Κουβέλη είπε πως «θα ήταν θανάσιμο λάθος να είναι στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. Θα ήταν θανάσιμο λάθος για την υστεροφημία του».

                                        **********************************

=Πάνω από 100 στελέχη της ΔΗΜΑΡ ζητούν στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ

Για αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις της ηγεσίας και για ξένες πρακτικές στις παραδόσεις της Ανανεωτικής Αριστεράς κάνουν λόγο εκατό και πλέον στελέχη της ΔΗΜΑΡ και καταγγέλλουν ότι «μια μειοψηφία 35 μελών της Κ.Ε  του κόμματος, παραγνωρίζοντας το γεγονός, ότι 40 μέλη της Κ.Ε, τάχθηκαν κατά της εκλογικής σύμπραξης με το ΠΑΣΟΚ, υλοποιεί σχέδιο υφαρπαγής του τίτλου και διάλυσης του κόμματος».

                          *******************
ΚΑΙ Η ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ  ΜΑΣ ΕΙΔΗΣΗ...
              *******************




Το φαγητό λίγο πριν κοιμηθείτε μπορεί να είναι δελεαστικό πρέπει όμως να εξετάσετε δύο πράγματα, όπως υποστηρίζει νέα έρευνα.
 
Πρώτον το γεγονός ότι το τσιμπολόγημα λίγο πριν τον ύπνο όντως οδηγεί στην αύξηση του σωματικού βάρους και δεύτερον ότι ο ύπνος με γεμάτο το στομάχι δεν επιτρέπει στο σώμα να ξεκουραστεί όσο πρέπει με αποτέλεσμα η επόμενη μέρα να είναι δύσκολη.
 
Επίσης το φαγητό αργά τη νύχτα έχει συνδεθεί με το στρες το οποίο οδηγεί σε υπερκατανάλωση φαγητών υψηλών σε περιεκτικότητα λιπαρών.
 
Από την άλλη, το να προσπαθείτε να κοιμηθείτε ενώ το στομάχι σας γουργουρίζει, δεν μοιάζει με λύση.
 
Η ποιότητα του ύπνου σας δεν θα είναι καλή, θα αισθάνεστε κουρασμένοι και το πιθανότερο είναι ότι το πρωί θα πεινάτε. Η λύση είναι να πηγαίνετε για ύπνο αφού πρώτα έχετε καταναλώσει σνακ με λίγες θερμίδες. Η διατροφολόγος από τη Φιλαδέλφεια Janet Brill και συγγραφέας του βιβλίου Blood Pressure Down, προτείνει τα παρακάτω.
 
Τυρί χαμηλό σε λιπαρά
 
Μπορεί να είναι επεξεργασμένο αλλά μια μερίδα αυτού του σνακ είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες και προσφέρει κορεσμό με λίγες θερμίδες. Το τυρί περιέχει επίσης το αμινοξύ τρυπτοφάνη, το οποίο βοηθάει στον ύπνο.
 
Ένα μπολ με δημητριακά
 
Όχι όμως εκείνα με γλυκαντικές ουσίες και ζάχαρη, η οποία πριν τον ύπνο μπορεί να σας δημιουργήσει υπερένταση. Μιλάμε για δημητριακά ολικής αλέσεως (σκεφτείτε το πλιγούρι βρώμης ή πίτουρο καλαμποκιού ή νιφάδες) τα οποία χωνεύονται εύκολα και έχουν μόλις 200 θερμίδες ανά μπολ ή και λιγότερο. Συνοδέψτε τα με λίγο γάλα για επιπλέον τρυπτοφάνη και πρωτεΐνη.
 
Γιαούρτι χαμηλό σε λιπαρά
 
Με μόλις 100-150 θερμίδες, μπορείτε να πάρετε τις πλούσιες θρεπτικές αξίες της ουσίας τρυπτοφάνης καθώς και ικανοποιητική πρωτεΐνη. Το γιαούρτι μπορεί επίσης να βοηθήσει το στομάχι σας να συνέλθει και είναι λιγότερο πιθανό να ξυπνήσετε με καούρα ή δυσπεψία.
 
Γαλοπούλα
 
Η γαλοπούλα έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά και υψηλή ποσότητα πρωτεΐνη. Τρεις φέτες γαλοπούλας βραστής δεν θα έχουν περισσότερες από 100 θερμίδες.
 
Μήλο με μια κουταλιά σούπας φυστικοβούτυρο
 
Τα μήλα είναι πλούσια σε φυτικές ίνες. Η πρωτεΐνη στο φυστίκι επίσης ή στο βούτυρο αμυγδάλου σας δίνει το αίσθημα κορεσμού χωρίς να βαραίνει το στομάχι.
 
Καρότα
 
Σούπερ θρεπτικά και υγιεινά! Ένα μεσαίο καρότο μάλιστα έχει μόλις 10 θερμίδες!
 
Μπανάνα
 
Οι μπανάνες όχι μόνο χορταίνουν αλλά είναι το τέλειο βραδινό γεύμα ειδικά εάν έχετε ήδη καθαρίσει την κουζίνα σας. Δεν θα αφήσει τίποτα πίσω της για να πλύνετε
Ο.Τ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου