Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, η Εκκλησία γιορτάζει τον Ακάθιστο ύμνο......

Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015

Με την παραίτηση Ν.Κοντογιάννη – Θ.Μαυρόπουλου Πάνε για κάλπη οι Δελφοί

-Τίθεται σε εφαρμογή σχέδιο αυτονόμησης των Δελφών που προκλήθηκε από την αγανάκτηση αιρετών και τοπικής κοινωνίας
λόγω της πλημμελούς διαχείρισης της καθημερινότητας από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής.
-Σύμφωνα με πληροφορίες θα παραιτηθούν και οι αναπληρωματικοί για να στηθεί ξανά κάλπη.
-Λόγω ολιγωρίας στην καθαριότητα παρακμάζει η Δημοτική Αρχή και οδηγεί σε αποσύνθεση το Δήμο....

Η παραίτηση του προέδρου των Δελφών κ.Νίκου Κοντογιάννη και του Τοπικού Συμβούλου κ. Θοδωρή Μαυρόπουλου είναι η αρχή του τέλους του Δήμου Δελφών, καθώς σηματοδοτεί τη δυναμική διεκδίκηση της αυτονόμησης της περιοχής.
Ο πρόεδρος κ. Κοντογιάννης και ο Σύμβουλος κ. Μαυρόπουλος παραιτούνται καταγγέλλοντας τον Καλλικράτη και τη Δημοτική Αρχή, καθώς υποστηρίζουν ότι πληρώνουν ανταποδοτικά τέλη για καθαριότητα που δεν έχουν και τέλη φωτισμού για ανύπαρκτους λαμπτήρες. Στην πραγματικότητα η στόχευση φαίνεται να είναι τελείως διαφορετική και καλά οργανωμένη. Ο κ. Κοντογιάννης, αφουγκράζεται την τοπική κοινωνία η οποία δυσφορεί μέσα στο κουστούμι του καλλικράτη και διεκδικεί την αυτονόμησή της, θεωρώντας ότι θα είναι καλύτερα. Παραγνωρίζουν όμως ότι καλλικρατικοί είναι και άλλοι δήμοι της χώρας, οι οποίοι όμως σε θέματα διαχείρισης της καθημερινότητας, πολιτικής προστασίας και επίπεδο ανταποδοτικών υπηρεσιών δεν έχουν τα χάλια μας. Ακόμη και μικρότεροι δήμοι, οι οποίοι δεν έχουν αυτάρκεια υπηρεσιών, όπως η Δωρίδα, είναι σε πολύ καλύτερο επίπεδο σε σχέση με τις συγκεκριμένες υπηρεσίες, παρότι δεν είναι σε θέση να προάγει μεγάλα έργα. Ο κ.Κοντογιάννης γνωρίζει το νόμο καλλικράτη και ξέρει καλά τους συντοπίτες του, οι οποίοι πάνω από όλα είναι δελφιώτες και μετά έπονται οι δημοτικές παρατάξεις και οι ιδεολογίες. Οι πληροφορίες φέρουν ήδη τους δυο αναπληρωματικούς κ. Γιώργο Καραπαντούχα και κ. Έφη Δροσερού να αρνούνται το διορισμό τους από το Δήμαρχο, ενώ θεωρεί ότι όταν θα έρθει η ώρα ο κ. Παναγιωτόπουλος να απευθυνθεί στους αναπληρωματικούς των άλλων παρατάξεων η πίεση του κόσμου της περιοχής θα είναι τέτοια που θα τους αναγκάσει να μη δεχτούν την αναπλήρωση με στόχο να στηθεί κάλπη. Φυσικά και το θέμα δεν είναι να γίνει μια νέα εκλογική αναμέτρηση στη συγκεκριμένη περιοχή, αλλά αν στηθεί ξανά κάλπη και δεν θέλει κανένας να είναι υποψήφιος ή αν παραιτηθούν και αυτοί που εκλεγούν σε επαναληπτική ψηφοφορία, τότε φαντάζει σχεδόν μονόδρομος για το υπουργείο η αυτονόμηση των Δελφών, η οποία φυσικά, όποιο κόμμα ή κόμματα και αν συνθέτουν την κυβέρνηση, θα παρασύρει σε εκτεταμένες αλλαγές του καλλικράτη, ως προς τα όρια των δήμων, αφού θα διεκδικήσουν και άλλες περιοχές, ενώ θα πρέπει ούτως ή άλλως να αλλάξει ο δήμος Δελφών, καθώς χωρίς τους Δελφούς δεν μπορεί ούτε το όνομά του να διατηρήσει.
Αυτό που προφανώς δεν υπολόγισε ο κ. Κοντογιάννης είναι ότι μπορεί να αποδεχτούν τα στελέχη της παράταξης του Δημάρχου να αναπληρώσουν τους παραιτηθέντες, καθώς ήδη ο κ. Σακελλαρίου δεν ακολούθησε στο σχέδιο και παραμένει στη θέση του.
Ωστόσο, η πίεση των συμπολιτών του θα είναι μεγάλη και δεν γνωρίζουμε αν θα αντέξει μέχρι τέλους να την υποστεί 
Οργή σε όλο το δήμο 

Είναι σίγουρα αρνητική εξέλιξη αυτή για το δήμο Δελφών και είναι στενάχωρο μια περιοχή να θέλει να αποχωρήσει, πόσο μάλλον οι Δελφοί. Θα δεχτούμε όμως ότι υπάρχει πολύ μεγάλο πρόβλημα στη Δημοτική Αρχή, η οποία αφενός δεν έχει το υλικό να λειτουργήσει, καθώς το επίπεδο των συμβούλων της πλειοψηφίας είναι χαμηλό ως προς το βαθμό εμπειρίας για να διαχειριστούν το δήμο, ενώ και η κατανομή της Δημοτικής Αρχής είναι πέρα για πέρα λάθος. Η Διεύθυνση Περιβάλλοντος παρουσιάζει το μεγαλύτερο πρόβλημα, αφού η κ. Ανδρεοπούλου αδυνατεί να διαχειριστεί την καθημερινότητα, με αποτέλεσμα να προκαλεί δυσαρέσκεια και οργή σε όλη την περιοχή του δήμου. Για πρώτη φορά δεν έχουν κοπεί τα χόρτα σε πολλές περιοχές, ούτε καν για λόγους πολιτικής προστασίας.
Ενδεικτικό είναι ότι στο τελευταίο τοπικό Συμβούλιο της Άμφισσας συζητούσαν για πάνω από μια ώρα την απόφαση της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος να στείλει συνεργεία
μετά τις 20 Σεπτεμβρίου. Ούτε το καλοκαίρι κόπηκαν τα χόρτα, ούτε τώρα θα κοπούν, ούτε με τα αδέσποτα προωθείται λύση φέρνοντας στα πρόθυρα της νευρικής κρίσης το Τοπικό Συμβούλιο και ειδικά τον πρόεδρο κ.
Νίκο Βενετσάνη, ο οποίος έρχεται σε πολύ δύσκολη θέση, αφού χρειάζεται να απολογείται καθημερινά για ζητήματα και αποφάσεις στα οποία δεν έχει καμιά συμμετοχή. 
Ο κ. Βενετσάνης είναι ένας ακόμη πρόεδρος που κατ’  επανάληψη έχει σκεφτεί να παραιτηθεί, δεδομένου ότι οι αποφάσεις του ΤΣ αγνοούνται επιδεικτικά από την κεντρική
διοίκηση του δήμου, ενώ για τη διαχείριση της καθημερινότητας η κ. Ανδρεοπούλου απαξιεί ακόμη και να σηκώσει το τηλέφωνο στον πρόεδρο του Τοπικού.
Ο τρόπος που διοικείται η Διεύθυνση Περιβάλλοντος, η επιλογή της κ. Ανδρεοπούλου, αλλά και η αντικατάσταση του κ. Δημήτρη Καραγιάννη, δε συνθέτουν απλώς ένα μεγάλο πρόβλημα αλλά οδηγούν σε αποσύνθεση και παρακμή την ίδια τη Δημοτική Αρχή.
Ο Δήμαρχος κ. Θανάσης Παναγιωτόπουλος φαίνεται να μην μπορεί να κάνει την καλύτερη δυνατή κατανομή του πολιτικού προσωπικού που διαθέτει η Δημοτική Αρχή σύμφωνα με τις δυνατότητες και τις ικανότητές τους, ενώ παράλληλα παραγνωρίζει ότι τα Τ.Σ. είτε ελέγχονται από τη δική του παράταξη, είτε από το κ. Ταγκαλή, είναι ο υποδοχέας της αγανάκτησης και της δυσφορίας των δημοτών. Παράλληλα έχει δώσει στην κ. Ανδρεοπούλου μεγάλη άνεση κινήσεων, η οποία λειτουργεί κατά της πλειοψηφίας εν τέλει. Για παράδειγμα, όταν ο πρόεδρος της
Άμφισσας, που είναι πρωτεύουσα του νομού και του δήμου, παραπονιέται ότι η αρμόδια αντιδήμαρχος καθαριότητας δεν σηκώνει το τηλέφωνο, ο Δήμαρχος όφειλε να το έχει λάβει πολύ σοβαρά υπόψη του και να το έχει λύσει το επόμενο λεπτό, ξεκαθαρίζοντας τους ρόλους και καθιστώντας σαφές ποιος είναι στο πηδάλιο του δήμου και μέχρι που φτάνουν τα όρια καθενός.
Η ΩΡΑ της ΦΩΚΙΔΑΣ

1 σχόλιο: