Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2015

ΣΥΝΕΧΗΣ ΡΟΗ..... ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ (ΜΕ ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ) ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ Η ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΣΤΑ ΨΙΛΑ ΤΩΝ ΜΜΕ(ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ)

Του  Ορέστη  Τσάρκου

Η ΑΡΣΗ ΤΩΝ  capital controls ΠΑΕΙ  ΓΙΑ  ΤΟ  2016  ? , ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ  ΤΗΣ  ΒΟΥΛΗΣ ΠΟΥ  ΑΠΟΛΥΘΗΚΑΝ  ΚΑΙ  Η  ΠΡΟΕΔΡΟΣ  ΤΗΣ  ΒΟΥΛΗΣ , ΞΕΧΑΣΕ  ΝΑ  ΔΗΛΩΣΕΙ  10 ΕΚΑΤ Ο  ΤΡΑΓΚΑΣ , ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ ΤΗΣ  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ  ΣΤΙΓΜΗΣ  ΣΤΗ  ΒΟΥΛΗ , ΒΟΥΤΣΗΣ...ΜΠΟΡΕΙ  ΝΑ  ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΕΙ  Ο  ΣΥΡΙΖΑ  ΜΕ  ΠΑΣΟΚ  ΚΑΙ  ΠΟΤΑΜΙ , ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ....Η  Ν.Δ  ΜΠΟΡΕΙ  ΝΑ  ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΕΙ  ΜΕ  ΤΟ  ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ  Η  ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ  ΜΑΣ  ΕΙΔΗΣΗ(ΣΗΜΕΡΑ  ΓΙΑ  ΤΑ  ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ)....

=Tα capital controls δεν πρόκειται να αρθούν πριν από τα μέσα του 2016;

Τα capital controls που επιβλήθηκαν στις ελληνικές τράπεζες ήταν αναπόφευκτα και δεν...
πρόκειται να αρθούν πριν από το δεύτερο τρίμηνο του 2016, τόνισε ο καθηγητής Νικόλαος Γεωργικόπουλος σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα EurActiv Greece
.


Ο κ. Γεωργικόπουλος, επισκέπτης καθηγητής του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης και ερευνητής χρηματοοικονομικών στο Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ), είπε συγκεκριμένα ότι θα περάσει πολύς χρόνος μέχρι ο τραπεζικός κλάδος να μπορέσει να αρχίσει να ξαναλειτουργεί και πάλι κανονικά και να παράσχει ρευστότητα στην ελληνική οικονομία.

Απαραίτητες προϋποθέσεις για να συμβεί αυτό, τόνισε, είναι η Ελλάδα να παραμείνει πλήρες και αδιαμφισβήτητο μέλος της Ευρωζώνης και να εφαρμοστεί πλήρως το νέο μνημόνιο, ακολουθώντας αυστηρά το καθορισμένο χρονοδιάγραμμα.
Παράλληλα, όπως είπε, πρέπει να περιοριστεί η πολιτική αβεβαιότητα, αν και ο ίδιος φοβάται ότι οι εκλογές και ο χρόνος που χρειάζεται για τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης είναι πιθανό να εντείνει την αστάθεια στην ελληνική χρηματοοικονομική αγορά και να επιδεινώσει ακόμη περισσότερο την κατάσταση της πραγματικής οικονομίας.

Σε ό,τι αφορά τις τράπεζες, ο ίδιος υποστηρίζει ότι πρέπει να ανακεφαλαιοποιηθούν το συντομότερο δυνατό και πριν από το τέλος του έτους, ενώ πρέπει να βρεθεί δραστική λύση για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Επισημαίνει, τέλος, ότι τα capital controls θα πρέπει να καταργηθούν προοδευτικά μετά την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών και αφού αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών στις τράπεζες, κάτι που θα φανεί από την επιστροφή των καταθέσεων στο τραπεζικό σύστημα.

               **********

=Συμβασιούχοι χάλασαν την φιέστα της Ζωής – Επεισόδια και διαπληκτισμοί [βίντεο]



 Συμβασιούχοι χάλασαν την φιέστα της Ζωής – Επεισόδια και διαπληκτισμοί [βίντεο]  
Με επεισοδιακό τρόπο εξελίχθηκε η συνέντευξη Τύπου της Ζωής Κωνσταντοπούλου όταν απλήρωτοι συμβασιούχοι της Βουλής, της άσκησαν έντονη κριτική. Απαίτησαν να πάρουν το λόγο και εξαπέλυσαν μύδρους εναντίον της.
«Ηταν τεράστια απογοήτευση, περίμενα διαφορετικά πράγματα από σας. Θα ήθελα να το νιώσετε αυτό που σας λέω. Δεν λέω ψέματα. Πρέπει να βρείτε τρόπο να αποκαταστήσετε την αδικία”.
Δεν υπήρξαμε ούτε κομματόσκυλα, ούτε αργόσχολοι. Μένουμε στο δρόμο, χωρίς ρεύμα, με παιδιά, χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη» είπε απευθυνόμενη στην Ζ. Κωνσταντοπούλου, με δάκρυα στα μάτια, μία υπάλληλος.

Οταν είδε το ειρωνικό ύφος της Ζωής, της είπε: «Μην με κοιτάτε ειρωνικά, δεν σας λέω ψέματα. Στεναχωριέμαι που βλέπω νέους ανθρώπους με αυτό το ειρωνικό βλέμμα».






************************

=ΞΕΧΑΣΕ ΝΑ ΔΗΛΩΣΕΙ 10 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ
Σε ανάκριση ο Γιώργος Τράγκας για ανακριβές «πόθεν έσχες»

Σε ανάκριση ο Γιώργος Τράγκας για ανακριβές «πόθεν έσχες»
Σ το μικροσκόπιο των ανακριτών του Πρωτοδικείου βρίσκεται ο δημοσιογράφος και εκδότης ημερήσιων εφημερίδων και περιοδικών εκδόσεων Γιώργος Τράγκας για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες.
Την υπόθεση ερευνά η 16η ειδική ανακρίτρια για κακουργηματική απόκρυψη περιουσιακών στοιχείων, που σύμφωνα με δικαστικές πηγές αγγίζουν τα 10 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το σκέλος της έρευνας που αφορά τις καταθέσεις του δημοσιογράφου στη λίστα Λαγκάρντ έχουν αναλάβει οι οικονομικοί εισαγγελείς Παναγιώτης Αθανασίου και Γαληνός Μπρης.

                          *************************

=ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΗΣ... ΜΑΓΑΖΙ
Ρουσφέτια της τελευταίας στιγμής από τη Ζωή -Διορισμοί φίλων της στη Βουλή



Φωτογραφία: Sooc
Μπορεί ήδη στις 18 Αυγούστου να διαφαινόταν ότι η χώρα -με τον έναν ή τον άλλον τρόπο- θα οδηγηθεί σε εκλογές, μπορεί να ήταν ολοφάνερο ότι το γυαλί με τον Αλέξη Τσίπρα είχε ραγίσει, ωστόσο αυτό δεν εμπόδισε την πρόεδρο της Βουλής να διορίσει τέσσερις μετακλητούς υπαλλήλους στο γραφείο της. 
Την αποκάλυψη έκανε το πρωί ο Νικήτας Κακλαμάνης, ενώ οι διορισμοί των τεσσάρων μετακλητών φαίνονται και στα σχετικά ΦΕΚ που δημοσιεύτηκαν στις 18 Αυγούστου. Οι αποφάσεις για τον διορισμό των τεσσάρων μετακλητών υπαλλήλων, βέβαια, είχαν ληφθεί λίγο νωρίτερα. Για τους δύο εξ αυτών στις 7 Αυγούστου και για τους άλλους δύο στις 13 Αυγούστου, την ημέρα δηλαδή που η κυρία Κωνσταντοπούλου έδινε... μάχη και προέβαλλε κάθε δυνατό εμπόδιο προκειμένου να αναβάλει την εισαγωγή σε συζήτηση και την ψήφιση του τρίτου Μνημονίου στη Βουλή. 
Πρόκειται για τέσσερις υπαλλήλους, που διορίζονται ως μετακλητοί σε κενές οργανικές θέσεις στο γραφείο της προέδρου.                   


                     ***************************

=Παράθυρο από Βούτση για συνεργασία με Ποτάμι - ΠΑΣΟΚ

Ανοιχτό παράθυρο, υπό προϋποθέσεις, για μετεκλογική κυβερνητική συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ άφησε ο Νίκος Βούτσης, σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ΒΗΜΑ FM.
Ο Νίκος Βούτσης απέκλεισε κατηγορηματικά τα σενάρια του «μεγάλου συνασπισμού» και της συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία, σε ό,τι αφορά ωστόσο το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ είπε ότι ανάλογα με το αποτέλεσμα των εκλογών «θα το δούμε τότε», ενώ επεσήμανε χαρακτηριστικά ότι το «μόνοι μας» θα έχει «ελαστικότητες». Ξεκαθάρισε, δε, ότι νέες εκλογές δεν πρόκειται να υπάρξουν.

                                              **************

=Παππάς: Αν αυτή τη στιγμή είχαμε κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας οι πλειστηριασμοί θα είχαν ξεκινήσει


Το πάγωμα των πλειστηριασμών επισημαίνει μεταξύ άλλων ο ο πρώην υπουργός Επικρατείας και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ , Νίκος Παππάς σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο τονίζοντας: «Αν αυτή τη στιγμή είχαμε κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας οι πλειστηριασμοί θα είχαν ξεκινήσει. Εμείς έχουμε καταφέρει με την συνεννόηση που έχουμε κάνει με τις τράπεζες και τη νέα νομοθετική ρύθμιση την οποία θα προωθήσουμε να παγώσουμε το θέμα των πλειστηριασμών».

                                        ***************

=Μπακογιάννη: Πρέπει να μπορούμε να συνεργαστούμε και με το ΣΥΡΙΖΑ



«Θα πρέπει να μπορούμε να συνεργαστούμε και με τον ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εκλογές», τονίζει, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Real News, η πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη και εκφράζει την πεποίθησή της «πως η ΝΔ θα είναι πρώτο κόμμα προς έκπληξη αρκετών».
Σε αυτό το πλαίσιο, σημειώνει, η χώρα χρειάζεται ενότητα δυνάμεων, εθνική συνεννόηση και ευρύτατη συνεργασία, κάτι που, όπως επισήμανε η ίδια, το λέει εδώ και 5 χρόνια.
Αυτή η ενότητα δυνάμεων μπορεί να γίνει, όπως υποστηρίζει η κ. Μπακογιάννη, αν βρεθούν οι καλύτεροι και ικανότεροι από τη ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ, το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι «θα βάλουν το κεφάλι τους στον τορβά και θα δουλέψουν για τον εθνικό στόχο, που είναι η δημιουργία ενός σύγχρονου ελληνικού κράτους».
                


                ********************************
KAI Η ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ  ΜΑΣ  ΕΙΔΗΣΗ.......
                   *****************************

=Γιατί τα θαλασσινά κάνουν καλό στην υγεία μας;

  • θαλασσινά φαγητά

Καλαμάρια, χταπόδι, σουπιές, γαρίδες και διάφορα οστρακοειδή αποτελούν επιλογές που συνηθίζουμε να καταναλώνουμε κατά τη διάρκεια των διακοπών, με μεγαλύτερη ή μικρότερη συχνότητα. Εκτός όμως από …άρωμα καλοκαιριού, τα θαλασσινά προσφέρουν και πολύτιμα θρεπτικά συστατικά, ενώ η κατανάλωσή τους έχει συνδεθεί από μελέτες με σημαντικά οφέλη για την υγεία.
Αρχικά, τα θαλασσινά ανήκουν στις πηγές πρωτεΐνης που ταυτόχρονα διαθέτουν χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, και ειδικότερα κορεσμένα, γεγονός που τα καθιστά πιο υγιεινή επιλογή, συγκριτικά με το κρέας. Παράλληλα, περιέχουν σημαντικές ποσότητες απαραίτητων θρεπτικών συστατικών, όπως ω-3 λιπαρά οξέα, βιταμίνες του συμπλέγματος Β –και ιδιαίτερα βιταμίνη Β12, η οποία περιέχεται στα θαλασσινά σε υψηλές συγκεντρώσεις-, βιταμίνες Α, D και Ε, καθώς και πολλά μέταλλα και ιχνοστοιχεία, μεταξύ των οποίων σελήνιο, ψευδάργυρο, σίδηρο, μαγνήσιο, ασβέστιο και ιώδιο.
Παρά την υψηλή διατροφική τους αξία, η αυξημένη περιεκτικότητα των θαλασσινών σε χοληστερόλη, οδηγεί συχνά σε αποφυγή της κατανάλωσής τους. Ωστόσο, είναι σημαντικό να γνωρίζει κανείς πως τα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα δεν επηρεάζονται σε τόσο μεγάλο βαθμό από τη διαιτητική της πρόσληψη, όσο από άλλους παράγοντες, όπως είναι για παράδειγμα η συνολική πρόσληψη κορεσμένου λίπους. Επιπλέον, η παρουσία πολυακόρεστων λιπαρών οξέων στα θαλασσινά μπορεί να συμβάλλει στον καλύτερο έλεγχο των επιπέδων λιπιδίων στο αίμα. Σε κάθε περίπτωση, είναι προτιμότερο να αποφεύγεται η υπερκατανάλωση θαλασσινών από άτομα που εμφανίζουν υπερχοληστερολαιμία.
Τέλος, δε θα πρέπει να ξεχνάμε πως η διατροφική αξία των θαλασσινών επηρεάζεται σημαντικά και από τον τρόπο μαγειρέματος, ο οποίος μπορεί να αυξήσει σημαντικά τόσο το θερμιδικό τους περιεχόμενο όσο και την περιεκτικότητα σε λιπαρά. Συνεπώς, προτιμήστε να απολαύσετε τα θαλασσινά σας ψητά ή βραστά και αποφύγετε το τηγάνισμά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου