Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Τετάρτη 24 Απριλίου.....

Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

Επτάλοφος ή Αγόριανη. Στη βόρεια πλευρά του Παρνασσού



Του Γεωργίου Οικονόμου
Η σελίδα μας ξεκινά ένα αφιέρωμα στην ευρύτερη περιοχή του Παρνασσού, με τις τόσες ομορφιές που μας περιβάλλει. Αρχίζουμε απ' την Επτάλοφο.
Επτάλοφος ή Αγόριανη.....

Στη βόρεια πλευρά του Παρνασσού, κάτω από τα έλατα και σε υψόμετρο 800μ. αποτελεί τον προορισμό για να γευτείτε τον καθαρό αέρα που σκορπάει το ελατόδασος. Η Αγόριανη φημίζεται για τα μεγάλα ύψη χιονιού το χειμώνα και δικαίως καλείται η χιονομάνα του Παρνασσού.
Προσφέρεται για πεζοπορία στις πανέμορφες πηγές του Μπουτζούρη και του Μελιχώβου καθώς και για περπάτημα στο διεθνές μονοπάτι Ε4 με αφετηρία την πλατεία του χωριού.
Επισκεφθείτε τον καταρράκτη της Μάτεσης που έχει ύψος 50 – 60 μέτρα και θα σας εντυπωσιάσει το, μοναδικού φυσικού κάλλους, τοπίο.
Στην Αγόριανη ή Επτάλοφο υπάρχουν πολλά γραφικά ξωκλήσια που μπορείτε να θαυμάσετε. Μερικά από αυτά είναι ο Ναός των Αγίων Αποστόλων, η Κοίμηση της Θεοτόκου και ο Ναός του Τιμίου Προδρόμου.
Απέχει 25 Km από την Αράχωβα και ακολουθείτε το δρόμο προς Λιβάδι Αράχωβας και χιονοδρομικά. Η διαδρομή είναι μαγευτική.




Arahovameteo Arahova 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου