ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Translate

Τρίτη, 11 Αυγούστου 2015

"ZHTEITAI TIMIOΣ". ΣΤΑΥΡΙΔΗΣ-ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ-ΒΟΥΤΣΑΣ-ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ. ΑΞΕΧΑΣΤΕΣ ΑΤΑΚΕΣ !

Ένας ζητιάνος γίνεται ο συνδετικός κρίκος –και ο σχολιαστής – τεσσάρων αυτόνομων ιστοριών της καθημερινή ζωής. Ο «τίμιος» που αναζητείται είναι ο κάθε υποψήφιος γαμπρός για μια φτωχή και αθώα κοπέλα με σχετική προίκα,....
κατά τα ήθη της εποχής, και η ταινία επαναφέρει τον τύπο του ζητιάνου και την πλοκή της περίφημης ταινίας του Γιώργου Τζαβέλλα, Κάλπικη λίρα. 1) Δύο ζευγάρια συναντιούνται σ’ ένα απόμερο καφενεδάκι. 
                       


                     


Το πρώτο είναι η Μαρία κι ο Σωτήρης, το δεύτερο η Ελένη, αδελφή του Σωτήρη, και ο Παντελής, αδελφός της Μαρίας. Οι δύο κοπέλες, που είναι και συνάδελφοι, κανόνισαν το ραντεβού ώστε να πείσουν τους αγαπημένους τους να τις παντρευτούν. 2) Μια κοπέλα και ο ψιλικατζής της γειτονιάς πασχίζουν να ειδοποιήσουν κάποιον Δημήτρη Γιαννόπουλο, υπάλληλο μιας μεγάλης εταιρείας, ότι η γυναίκα του γεννάει. 

                   

                               

                                 

Και το δίλημμα του ίδιου, ο οποίος ήδη έχει μάθει από άλλο τηλεφώνημα ότι η μητέρα του πεθαίνει. Σε ποιο από τα δύο προσφιλή πρόσωπα θα τρέξει πρώτα; 3) Στο κουτούκι, όπου πάει να ξεχάσει τον πόνο του ο ζητιάνος, έχουν θρονιαστεί τρεις «βαρύμαγκες» και αναμένουν την άφιξη του Μεγάλου. Ο τελευταίος ενοχλείται από την παρουσία του ζητιάνου και του ζητάει να φύγει, αλλά εκείνος αρνείται και τον καταχερίζει δεόντως. 4) Ένας νέος, που είναι ερωτευμένος με την κόρη του ζητιάνου, αποφασίζει να ξενιτευτεί. Προτού φύγει, παντρεύεται την καλή του και αποδέχεται συναισθηματικά κάτι που ήδη γνώριζε: ότι ο πατέρας της είναι ζητιάνος, ο οποίος άλλοτε παριστάνει τον τυφλό και άλλοτε τον κουφό. 

ΚΑΙ  ΤΩΡΑ  ..ΟΛΟΚΛΗΡΗ  Η  ΤΑΙΝΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


Tο ΄΄Πολύδροσος Παρνασσού΄΄ δημοσιεύει τα σχόλια των αναγνωστών του. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι βγάζουμε τα απωθημένα μας ανώνυμα και τα φορτώνουμε στη πλάτη του διαχειριστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας.Σε επώνυμα σχόλια η δημοσιεύματα απαντήσεις ή σχολιασμοί δημοσιεύονται μόνο τα επώνυμα.