Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 29 Μαρτίου σήμερα..... Β Χαιρετισμοί της Παναγίας....

Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

ΤΑ"ΚΡΥΜΕΝΑ" ΝΕΑ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΩΡΩΝ . ΣΥΝΕΧΗΣ ΡΟΗ.


Του  Ορέστη  Τσάρκου

Εκτάκτως  και  λόγω  των  γεγονότων, σε  καθημερινή σχεδόν  βάση  αυτή  την  εβδομάδα , θα  σας  ενημερώνουμε 
για  νέα  που  τρέχουν  , αφορούν  τις  εξελίξεις  και  αντλούμε  από  διάφορες αξιόπιστες πηγές  αλλά   τα  οποία    περνάνε  ...
στα  ψιλά.
Ευχαριστούμε  τον  ιστότοπο  και  τον  διαχειριστή  για  τη  φιλοξενία  που  μας  παρέχει.....

                                 *******************************



Mε  το εξαιρετικό  και  συγκινητικό  Βίντεο   "Με  την  Ελλάδα  εγώ  ξυπνάω  και κοιμάμαι  " θα  ξεκινάμε  αυτές  τις  καθημερινές  έκτακτες  ενημερώσεις    για  αυτή   την  εβδομάδα.


Δείτε  το  και  ξαναδείτε  το ...και  ξαναδείτε το!


**************** 

- ΟΙ  ΝΑΖΙ  ΣΤΗΝ  ΑΘΗΝΑ .ΑΝΑΤΡΙΑΧΙΣΤΙΚΕΣ ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ!


  ********************************

Η ΕΜΜΕΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ ΠΟΥ ΣΠΕΡΝΕΙ ΤΟΝ ΤΡΟΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΝΙΚΟ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ! ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΗ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΣΤΟΝ “ΑΕΡΑ” ΣΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟΛΜΗΣΕ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΙ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ! (ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ)


Αυτά είναι τα καθεστωτικά νταβατζοκάναλα! Δείτε πως κόβουν τον ηλικιωμένο που τόλμησε να υπερασπιστεί τον πρωθυπουργό της χώρας. Βλέπετε νόμιζαν ότι θα αρχίζει να βρίζει και να λέει πόσο έχει ταλαιπωρηθεί.

Δεν τους βγήκε η δήλωση λοιπόν και  μπαμ κόψιμο! Απλά και “δημοκρατικά”.
Αυτοί είναι που υποστηρίζουν το “ΝΑΙ” των μνημονίων!






 ******************

- O ανύπαρκτος  νενέκος της  ΓΣΕΕ Παναγόπουλος βγάζει ανακοινώσεις  για  το  ΝΑΙ και  οι  4  συνδικαλιστικές  Οργανώσεις  της  Γαλίας  διαδηλώνουν  για  το  ΟΧΙ !


Στην πλατεία Βαστίλης, στις 19:30 ώρα Ελλάδας, με συνθήματα: «στήριξη στον ελληνικό λαό» και «σεβασμός στην κυριαρχία του».

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, «η κατάσταση της Ελλάδας είναι σήμερα καταστροφική γιατί χρησιμοποιήθηκε η χώρα ως εργαστήριο εφαρμογής των πολιτικών λιτότητας». Οι συνδικαλιστές υποστηρίζουν ότι «εκφράζοντας την υποστήριξη προς τον ελληνικό λαό, δεν αποδεχόμαστε την άρνηση της δημοκρατίας στην Ευρώπη».

Σε ξεχωριστό κείμενο το συνδικάτο CGT, που πρόσκειται στο γαλλικό κομουνιστικό κόμμα, καταδικάζει «τον αφόρητο εκβιασμό (...) που ασκείται από τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα». «Πίσω από την πίεση που ασκείται στον ελληνικό λαό, θέλουν να φιμώσουν το σύνολο των πολιτών της Ευρώπης», καταγγέλλει το CGT.

Τη διαδήλωση διοργανώνουν, οι τέσσερις μεγαλύτερες γαλλικές συνδικαλιστικές οργανώσεις της ευρύτερης περιφέρειας των Παρισίων.

           ****************

- Βιομήχανοι και πετρελαιάδες πληρώνουν για το βίντεο του ΝΑΙ


Φαίνεται πως λεφτά υπάρχουν για την προπαγάνδιση του ΝΑΙ στο δημοψήφισμα της Κυριακής, αφού το σποτ της Επιτροπής Πρωτοβουλίας για την υποστήριξη του ΝΑΙ παίζει συνέχεια σε τηλεοράσεις και ραδιόφωνα, προβάλλοντας ως ανακολουθίες διάφορες παλιότερες δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών. Βλέποντας ποιοί βρίσκονται πίσω από την Επιτροπή, καταλαβαίνουμε τί συμφέροντα διακυβεύονται αν επικρατήσει το ΟΧΙ...

Μερικοί από τους φορείς που στηρίζουν την Επιτροπή:

Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών ΣΕΒ
Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας ΕΣΕΕ,
Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων ΣΕΤΕ,
Σύνδεσμος Εταιριών Εμπορίας Πετρελαιοειδών Ελλάδας ΣΕΠΠΕΕ
Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας ΓΣΕΒΒΕ 

«Από τη στιγμή που η Ευρώπη ταυτίζει το «όχι» με την έξοδο από την ευρωζώνη, θεωρώ ότι η μόνη απάντηση που πρέπει να δώσουμε, είναι το «ναι»», υποστήριξε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΣΕΒ Θεόδωρος Φέσσας (φώτο), μετά από συνάντηση που είχε με τον Αντώνη Σαμαρά.

Πρόκειται για εργοδοτικές ενώσεις, αρκετά μέλη των οποίων χρησιμοποίησαν την κρίση ως πρόσχημα για να ρίξουν το εργοδοτικό κόστος κάνοντας απολύσεις και πιέζοντας εργαζόμενους να υπογράψουν ειδικές συμβάσεις με λιγότερες αποδοχές ή ώρες εργασίας. 

Είναι οι ενώσεις των επιχειρηματιών που στην πλειοψηφία τους δε θέλουν την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων, θεσμός ισχύει σε όλες τις ανεπτυγμένες ευρωπαϊκές χώρες και που καταργήθηκε στην Ελλάδα στο όνομα της ανταγωνιστικότητας. Με αυτές τις πρακτικές οι περισσότεροι από αυτούς κατάφεραν να διατηρήσουν ή να αυξήσουν τα κέρδη τους.

Είναι αυτοί οι επιχειρηματίες που τώρα στήνουν και τροφοδοτούν την καμπάνια του ΝΑΙ, απαιτώντας τη συνέχιση των μνημονίων. Τους συμφέρει άλλωστε.

                                   ****************************


 ***********************************

κι ένα κορίτσι ξάπλωνε σε κρύα πεζοδρόμια
το ελάφι το σκοτώσανε δυο ξένοι κυνηγοί
και στο κορίτσι χίμηξαν αγέλες από χρόνια

Ξέρω καλά τι πέρασες
βλέπω σκιές στο σώμα
ξέρω νιώθεις πως γέρασες
μα κράτα λίγο ακόμα

Μία γοργόνα πέταγε στα κύματα γυμνή
κι ένα κορίτσι πήγαινε ελιές σ’ ένα μαντίλι
την πρώτη την καρφώσανε σε πλώρη με σπαθί
και οικοδόμοι χτίσανε την κόρη σε γεφύρι

Ξέρω καλά τι πέρασες
βλέπω σκιές στο σώμα
ξέρω νιώθεις πως γέρασες
μα κράτα λίγο ακόμα

Μία νεράιδα έπλενε ρούχα σε φυλακή
κι ένα κορίτσι ήτανε λίμνη σε αρχαίους χάρτες
η πρώτη έβγαλε φτερά και γύρισε τη γη
και το κορίτσι έγινε Θεά σε μετανάστες

Ξέρω καλά τι πέρασες
βλέπω σκιές στο σώμα
ξέρω νιώθεις πως γέρασες

ΔΝΤ: Το χρέος δεν είναι βιώσιμο – Κούρεμα 30% και επιμήκυνση σαράντα χρόνια



***************

- Γιατί παραιτήθηκε η Σοφία Παπαϊωάννου από τη Huffington Post;

Στις κρίσιμες ώρες που ζούμε, κρινόμαστε όλοι. Το ρεπορτάζ του thepressproject.gr κάνει λόγο για παραίτηση της Σοφίας Παπαϊωάννου από την αρχισυνταξία της ελληνικής έκδοσης της Huffington Post επειδή η ιδιοκτήτρια του παγκοσμίου δικτύου Αριάννα Χάφιγκτον ζήτησε "αμερόπληπτη καταγραφή της επικαιρότητας". Η Ελληνο-αμερικανίδα επιχειρηματίας εμφανίζεται μάλιστα να υπερασπίζεται το φιλο-ευρωπαϊκό χαρακτήρα της κυβέρνησης Τσίπρα. Μιλώντας στο koutipandoras.gr, η Σοφία Παπαϊωάννου δήλωσε πως παραιτήθηκε για δικούς της, προσωπικούς λόγους.
Παραθέτουμε το ρεπορτάζ του Κώστα Εφήμερου, από το thepressproject.gr 
Σύμφωνα με την πηγή μας που επιβεβαιώσαμε πολύ καλά η Διευθύντρια της ελληνικής έκδοσης της Huffington Post επισκέφτηκε τη σύνταξη και ενημέρωσε τους δημοσιογράφους ότι «είμαστε υπέρ της Ευρώπης». Τους ζήτησε «αυτή η λογική να διακατέχει όλα τα κείμενα» και τους προέτρεψε «να αναζητήσουν τους ανθρώπους που εκφράζουν αυτή την λογική». Επιπλέον συνέστησε στους συντάκτες της ροής να μην αναφέρονται στους δανειστές με αυτή τη λέξη αλλά να χρησιμοποιούν τη λέξη «η Ευρώπη».
Η παρέμβαση της Παπαϊωάννου -που σύμφωνα με παλαιότερη αποκάλυψη του ThePressProject βασισμένη στα Wikileaks έστελνε το ρεπορτάζ της στην Αμερικάνικη Πρεσβεία και λάμβανε οδηγίες για το μοντάζ- προκάλεσε αντιδράσεις εντός του δημοσιογραφικού οργανισμού. Τελικά μετά από τρεις ώρες ανακοινώθηκε τηλεδιάσκεψη με την Arianna Haffington η οποία στην ομιλία της είπε ότι όντως το μέσο είναι υπέρ της Ευρώπης αλλά δεν πιστεύει ότι η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα είναι εναντίον της, οπότε ζήτησε την «αμερόληπτη καταγραφή της επικαιρότητας».
Μετά από αυτό η Σοφία Παπαϊωάννου υπέβαλε την παραίτησή της. Τόση αμεροληψία δεν την αντέχει κανείς...
Ο.Τ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου