Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

Δημοψήφισμα 2015 - Χρονικό: Η Ελλάδα της αξιοπρέπειας νίκησε και ταρακούνησε την Ευρώπη

Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις: Πάνω από 61% το «ΟΧΙ» με ταυτόχρονη παραίτηση του Αντώνη Σαμαρά - Σύνοδος Κορυφής την Τρίτη.....
- Θα προηγηθεί Eurogroup - Τηλεδιάσκεψη Γιούνκερ, Τουσκ, Ντράγκι και Ντάισελμπλουμ αύριο για την Ελλάδα - Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών ζήτησε ο Τσίπρας για τη Δευτέρα 6/07/2015 - Ολες οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών - Τα μάτια όλης της Ευρώπης στραμμένα στα αποτελέσματα του ιστορικού δημοψηφίσματος της μεταπολίτευσης - Ο λαός εξέφρασε ξεκάθαρα τη βούλησή του να τελειώσουν τα μνημόνια και να γυρίσει σελίδα η χώρα.
Ο ελληνικός λαός σήκωσε περήφανα το ανάστημά του και είπε «ΟΧΙ» στους εσωτερικούς και εξωτερικούς κατακτητές πυροδοτώντας ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις στο εσωτερικό της χώρας και πολιτικό σεισμό στο εξωτερικό.
Είπε ξεκάθαρα ένα μεγάλο «όχι» στα μνημόνια, στα μέτρα ύφεσης και φτώχειας , στο ξεπούλημα της πατρίδας και  στην υποθήκευση του μέλλοντος των παιδιών μας.
 
Οι Έλληνες πολίτες έδειξαν ότι δεν φοβούνται την τρομοκρατία των κρατικών… ιδιωτικών καναλιών και των κυριακάτικων εφημερίδων της διαπλοκής, των ιστοσελίδων που εξυπηρετούν τα μνημονιακά συμφέροντα των αφεντικών τους και έπαιξαν… ύπουλα παιχνίδια όλα τα προηγούμενα 24ωρα στην πλάτη των Ελλήνων.
 
Ο λαός είπε ένα τεράστιο ΝΑΙ στο μέλλον, ένα μέλλον γεμάτο υπερηφάνεια και αξιοπρέπεια. 
 
Η 5η Ιουλίου είναι πλέον ιστορική ημερομηνία καθώς έκλεισε ο κύκλος της μεταπολίτευσης. Ο ίδιος ο λαός έγραψε μόνος του την ιστορία. Γκρέμισε τα μνημόνια και τις απαιτήσεις των δανειστών. Πάνω από 61% το «ΟΧΙ» - Παραίτηση Σαμαρά - Σύνοδος Κορυφής και Eurogroup την Τρίτη- Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών είναι οι άμεσες εξελίξεις που ακολούθησαν λίγα μόλις λεπτά αφότου έκλεισαν οι κάλπες.
 
Οι Ευρωπαίοι ηγέτες που ενώ μέχρι χθές δεν ήθελαν να συναντηθούν με την ελληνικής πλευρά, ξαφνικά συγκαλούν την Τρίτη και Eurogroup και Σύνοδο Κορυφής και Euroworking Group. 
 
Ταρακουνήθηκε όλη η Ευρώπη και όχι μόνο - Τηλεδιάσκεψη τη Δευτέρα 6/07/2015 Γιούνκερ, Τουσκ, Ντράγκι και Ντάισελμπλουμ, μετά το ελληνικό δημοψήφισμα, όπως ανακοίνωσε η Κομισιόν!!!
 
Για τη Δευτέρα μετά από τη συνάντηση Τσίπρα - Παυλόπουλου ορίστηκε η σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών όπου ο πρωθυπουργός θα ενημερώσει τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς. 
 
Όλα τα σενάρια και οι πολιτικές εκτιμήσεις για την επόμενη μέρα είναι ανοικτά και όπως φαίνεται υπάρχει βούληση για την εξεύρεση μιας λύσης, αρκεί η Ευρώπη να σεβαστεί το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και των δημοκρατικών διαδικασιών. 
 


newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου