Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 29 Μαρτίου σήμερα..... Β Χαιρετισμοί της Παναγίας....

Κυριακή 5 Απριλίου 2015

Ζωή σε λόγου σας στη Siemens: «Άκυρος ο εξωδικαστικός συμβιβασμός»

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου δεν «μάσησε» τα λόγια της ούτε για τη Siemens. Κηρύσσοντας την έναρξη της δεύτερης ημέρας των εργασιών της επιτροπής για τον λογιστικό έλεγχο του χρέους,......
η πρόεδρος της Βουλής χαρακτήρισε άκυρο και υπό αμφισβήτηση τον εξωδικαστικό συμβιβασμό του ελληνικού Δημοσίου με τη γερμανική εταιρεία. Η ίδια πρόσθεσε πως με τον συμβιβασμό η τότε κυβέρνηση παραιτήθηκε από αξιώσεις 2 δισ. ευρώ και πως το θέμα των «μαύρων ταμείων» του γερμανικού κολοσσού θα απασχολήσει την επιτροπή.
Την ίδια ώρα, υπογράμμισε πως οι ειδικοί επιστήμονες εργάζονται αμισθί για τον λογιστικό έλεγχο απαντώντας εμμέσως και στα δημοσιεύματα για την επιβάρυνση των ταμείων του Κοινοβουλίου από την λειτουργία της επιτροπής. Η κα Κωνσταντοπούλου, πάντως, πρόσθεσε πως σε κάθε περίπτωση όλα θα κριθούν από το αποτέλεσμα για το οποίο οι πρώτες ενδείξεις είναι θετικές.
«Η χώρα αυτή έχει υποφέρει από τη διασπάθιση τεράστιων πόρων σε αμοιβές διαφόρων τύπων συμβούλων, οι οποίοι συνήθως κατέληγαν στην παραίτηση του ελληνικού Δημοσίου από διαφόρων τύπων αξιώσεις. Δεν μπορώ να μην αναφερθώ στην αμοιβή μιας νομική εταιρίας που εξέτασε τις αξιώσεις του ελληνικού Δημοσίου έναντι της Siemens. Υπήρχαν νομικοί σύμβουλοι που πληρώνονταν με 500 ευρώ την ώρα, παραπάνω από όσο ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα, και το αποτέλεσμα των εργασιών αυτής της νομικής συμβουλής που είχε δυσθεώρητο κόστος, ήταν να υπογραφεί ένας άκυρος εξωδικαστικός συμβιβασμός που οδηγούσε στην παραίτηση του ελληνικού Δημοσίου από αξιώσεις ύψους 2 δισ. ευρώ τουλάχιστον. Ένας συμβιβασμός που όμως πια βρίσκεται στο επίκεντρο της αμφισβήτησης και νομίζω ότι και οι αξιώσεις του ελληνικού Δημοσίου κατά της Siemens είναι ένα κομμάτι που πρέπει να συσχετισθεί και με την αποτίμηση του ποιο πραγματικά είναι το χρέος και ποια είναι τα δημόσια  οικονομικά», σημείωσε η πρόεδρος της Βουλής.
koutipandoras.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου