Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, η Εκκλησία γιορτάζει τον Ακάθιστο ύμνο......

Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

''ΤΟΥΣ ΕΝΩΝΕΙ ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΜΕΝΑ''...

Κρούγκμαν σε Τσίπρα: Δεν θα ήθελα να είμαι στη θέση σου


...ΚΑΡΦΙΑ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ...

Με ένα tweet που παραπέμπει στον πρόεδρο των ΗΠΑ Φράνκλιν Ντιλέινο Ρούζβελτ και μια ιστορική ατάκα του...
από τις εκλογές του 1936 επέλεξε να σχολιάσει την θύελλα επικρίσεων που δέχεται, ιδιαίτερα τις τελευταίες ημέρες, ο υπουργός Οικονομικών, κ. Γιάνης Βαρουφάκης. 


Συγκεκριμένα, το tweet που αναρτήθηκε από τον κ. Βαρουφάκη στα αγγλικά έχει ως εξής:

“FDR, (Ρούζβελτ), 1936: 'Τους ενώνει το μίσος τους για εμένα. Και εγώ καλοδέχομαι το μίσος τους”. Μια ρήση που είναι πολύ κοντά στην καρδιά μου (και την πραγματικότητα) αυτές τις ημέρες.

1 σχόλιο:

  1. ΜΟΣΧΟΒΙΣΙ...ΔΥΣΚΟΛΟΣ ΑΛΛΑ ΕΞΥΠΝΟΣ Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ27 Απριλίου 2015 στις 3:11 μ.μ.

    Μοσκοβισί: Δύσκολος και έξυπνος ο Βαρουφάκης
    12:52 | 27 Απρ. 2015

    «Η δουλειά μου δεν είναι να προετοιμάσω την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη αλλά να αποφύγω κάτι τέτοιο» δήλωσε ο ευρωπαίος Επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί σε συνέντευξη που παραχώρησε σε γαλλικά μέσα. Ο Πιερ Μοσκοβισί μίλησε για τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών που είναι και πάλι το πρόσωπο των ημερών αλλά και τις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους δανειστές της. Χαρακτήρισε το μήνυμα του Eurogroup προς την ελληνική κυβέρνηση «σκληρό» ενώ έστειλε το μήνυμα ότι «δεν μπορεί να μην υπάρξει συμφωνία τον Ιούνιο».
    Δύσκολος αλλά έξυπνος ο Βαρουφάκης
    «Είναι δύσκολος, αλλά δεν είναι δική μου δουλειά να κρίνω τους συνομιλητές μου... εγώ παίρνω ό,τι μου δίνουν. Είναι ένας έξυπνος άνθρωπος, όχι πάντοτε εύκολος, αλλά έξυπνος. Μπορούμε να βρίσκουμε κοινή γλώσσα και, σε κάθε περίπτωση, εγώ αυτό επιθυμώ. Αλλά γιατί το λέω αυτό; Γιατί η δική μου η δουλειά δεν είναι να προετοιμάσω ένα σχέδιο Β. Δεν είναι η δουλειά μου να προετοιμάσω την έξοδο της Ελλάδος από το ευρώ, δεν είναι να προετοιμάσω μια χρεοκοπία. Δουλειά μου είναι να τα αποφύγω όλα αυτά. Εγώ εύχομαι απόλυτα η Ελλάδα να παραμείνει στο ευρώ. Η θέση της Ελλάδος είναι μέσα στο ευρώ».

    ΑπάντησηΔιαγραφή