Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 29 Μαρτίου σήμερα..... Β Χαιρετισμοί της Παναγίας....

Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Με εντολή εισαγγελέα δεσμεύονται περιουσιακά στοιχεία 17 ατόμων για φοροδιαφυγή!

Στο πλαίσιο υλοποίησης του στρατηγικού της στόχου για τον εντοπισμό της φοροδιαφυγής και την ενίσχυση των δημοσίων εσόδων η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.....
ανακοινώνει τα πρώτα στοιχεία ελέγχων που διενεργούνται από το αυτοτελές τμήμα ελέγχου του Κέντρου Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ) που στεγάζεται στο γραφείο των οικονομικών εισαγγελέων.

Η νέα εποπτεία συστάθηκε με απόφαση της Γενικής Γραμματέως Δημοσίων Εσόδων Κατερίνας Σαββαΐδου (που δημοσιεύτηκε στο Φ.Ε.Κ τεύχος Β' 2578/29-9-2014) και έχει την αρμοδιότητα για την διενέργεια φορολογικού ελέγχου φυσικών προσώπων όλης της επικράτειας κατόπιν παραγγελιών του εισαγγελέα οικονομικού εγκλήματος για τον εντοπισμό εισοδημάτων και περιουσιακών στοιχείων που δεν έχουν δηλωθεί.

Ειδικότερα:

α) Με βάση στοιχεία κινήσεων τραπεζικών λογαριασμών μεγαλοκαταθετών - φυσικών προσώπων - περιόδου 2000 - 2012, έχουν εκδοθεί 49 Εισαγγελικές Παραγγελίες για διακρίβωση τέλεσης αδικήματος φοροδιαφυγής και νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, ενώ τα σχετικά ηλεκτρονικά αρχεία παραδόθηκαν στους ελεγκτές του ΚΕΦΟΜΕΠ σε ηλεκτρονική μορφή - CD προς περαιτέρω έλεγχο και επεξεργασία.



β) Για τις ως άνω υποθέσεις έχουν ήδη ειδοποιηθεί (26) είκοσι έξι φορολογούμενοι προκειμένου να προσκομίσουν στοιχεία.

γ) Με βάση τις πρώτες ενδείξεις και ύστερα από σχετικά ενημερωτικά σημειώματα του ΚΕΦΟΜΕΠ, ο Εισαγγελέας Οικονομικού Εγκλήματος έχει μέχρι σήμερα εκδώσει δέκα επτά (17) διατάξεις δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων των ελεγχόμενων φυσικών προσώπων βάσει των διατάξεων του άρθρου 17α παρ. 8 του Ν.2523/1997. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου