Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 29 Μαρτίου σήμερα..... Β Χαιρετισμοί της Παναγίας....

Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

ΓΙΑΝΝΗΣ Δ. ΑΓΓΕΛΕΤΟΣ - ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗΝ ΦΩΚΙΔΑ

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΦΩΚΙΔΑΣ
      ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ
                                    ΓΙΑΝΝΗΣ Δ. ΑΓΓΕΛΕΤΟΣ
                             
Βιογραφικό σημείωμα
Είναι Αρχιτέκτονας Μηχανικός του Πανεπιστημίου Φλωρεντίας Ιταλίας. Γεννήθηκε στην Ιτέα Φωκίδας το 1955....
Μιλάει Ιταλικά και Αγγλικά. Είναι μέλος του ΤΕΕ και έχει σημαντική εμπειρία στον πολεοδομικό σχεδιασμό, στην εκπόνηση Μελετών και στην επίβλεψη οικοδομικών έργων. Διατέλεσε μέλος της Αρχιτεκτονικής Επιτροπής Ν. Φωκίδας και από το 1997 έως σήμερα και είναι υπάλληλος σε Τομείς Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων.
Στην τριετία 2011 -2013 υπηρέτησε στον προγραμματισμό έργων της Π.Ε. Φωκίδας. 
ü Από τα νεανικά του χρόνια συμμετέχει στα κοινά και στα φοιτητικά χρόνια ήταν μέλος του ΔΣ του συλλόγου Ελλήνων φοιτητών Φλωρεντίας.
ü Εκλέχτηκε Δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Ιτέας (1999-2006) και στην τετραετία 2003-2006 διετέλεσε Αντιδήμαρχος  του  Καποδιστριακού Δήμου  Ιτέας.
ü Στις περιφερειακές εκλογές του 2014 ήταν υποψήφιος αντιπεριφειάρχης Φωκίδας και  εκλέχτηκε   Περιφερειακός Σύμβουλος στη Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.
Συμμετέχει και στηρίζει όλες τις δημοκρατικές κινήσεις αντίστασης στον εργασιακό, επιστημονικό και κοινωνικό του χώρο. Είναι μέλος της Ν.Ε. Φωκίδας του ΣΥΡΙΖΑ
Είναι παντρεμένος με την αρχιτέκτονα μηχανικό Πάτρα Θεοφίλη και έχουν δύο γιους.
Μήνυμα  
Όταν το 1974 έφευγα για να σπουδάσω αρχιτέκτονας στην Ιταλία βίωσα από πρώτο χέρι τη νοσταλγία για το γενέθλιο τόπο την Ιτέα. Το ομηρικό Νόστιμον μαρ (η μέρα του γυρισμού) πραγματοποιήθηκε για μένα και την οικογένειά μου στις αρχές της δεκαετίας του 1990 όταν πλέον εγκατασταθήκαμε μόνιμα στην Ιτέα. Τότε ένας φίλος και παλιός συμφοιτητής, παιδί της Αθήνας αυτός, με είχε ρωτήσει με πραγματική απορία τι βρήκαμε στην Ιτέα και φύγαμε από την Αθήνα όπου είχαμε αρχίσει και στεριώσει επαγγελματική και οικογενειακή ζωή και σταδιοδρομία. Αυτός έβλεπε μια μικρή επαρχιακή πόλη μάλλον ανιαρή. Εγώ έβλεπα ένα τόπο όμορφο, ορίζοντα ανοιχτό στη θάλασσα με υπόβαθρο πίσω στο βάθος τα βουνά της Ρούμελης, ανθρώπους γνωστούς που τους λες και σου λένε καλημέρα, που μπορείς να καθίσεις να πιείς τον πρωινό σου καφέ με παρέα χωρίς προηγούμενα τηλέφωνα και συνεννοήσεις.
Αυτός ο τόπος είναι καλός και αξιοβίωτος. Αξίζει να τον κάνουμε ακόμα καλύτερο για τις ερχόμενες γενιές. Απ΄ αυτές τον έχουμε δανειστεί και πρέπει να τους τον παραδώσουμε ακέραιο και χωρίς ανεπανόρθωτες βλάβες.
Αξίζει να κάνουμε πολλά για τον τόπο αλλά και τους ανθρώπους του. Αυτούς που τα τελευταία χρόνια έχουν ισοπεδώσει καταιγίδες μέτρων και περικοπών. Αυτούς που κινδυνεύουν να μη βρουν καν εφημερεύοντα γιατρό (από τους λίγους που πλέον απέμειναν) στο νοσοκομείο. Αυτούς που αναμένουν τα «προγράμματα» για να απασχοληθούν (όχι να δουλέψουν) λίγους μήνες. Αυτούς που δούλεψαν χρόνια και χρόνια και τώρα τους κουνάνε το δάκτυλο ότι παίρνουν μεγάλες συντάξεις!!! (αυτοί που τους καταλήστεψαν τις εισφορές). Αυτούς που συνέχεια τους έχουν μπροστά σε διλήμματα ότι χάνουν και ότι τους έχει απομείνει. Αυτούς τους συμπολίτες μας που για πρώτη φορά στην περιοχή μας δεν είχαν λάδι !!!
Αυτούς και πολλούς άλλους.
Αλλά και για όλους αυτούς που η συγκυβέρνηση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ (ολόκληρου και όχι του μισού που χωρίστηκε για τις εκλογές) φοβίζει συνεχώς και καταπατά την εθνική υπερηφάνεια και κάθε έννοια πατριωτικού καθήκοντος βάζοντας διλλήματα και ερωτήματα του τύπου «με κάθε κόστος».
Όλους αυτούς τους καλούμε με το ΣΥΡΙΖΑ σε μια πανστρατιά ελπίδας με αφετηρία την εκλογική αναμέτρηση της 25ης Γενάρη.
Η ΕΛΠΙΔΑ ΕΡΧΕΤΑΙ – Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ – ΝΙΚΑΜΕ ΤΟ ΦΟΒΟ ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ ΣΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΤΟΥΣ – ΑΠΟΚΑΘΙΣΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ.

 Όμως όλοι να θυμόμαστε: Δεν τελειώνουμε στις 25 Γενάρη – Μόλις αρχίζουμε, και στην αρχή αυτή όλοι έχουν θέση και όλοι χρειάζονται. Εμείς αναλογιζόμαστε τις δικές μας ευθύνες τις έχουμε συνειδητοποιήσει και τις αναλαμβάνουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου