Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 29 Μαρτίου σήμερα..... Β Χαιρετισμοί της Παναγίας....

Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2015

Οι Χιονοδρόμοι τίμησαν για 17η χρονιά, τον προστάτη τους Άγιο Σεραφείμ στο Σέλι, με -17o C!

Γράφει ο Αλέξανδρος Τρομπούκης
Για 17η συνεχόμενη χρονιά γιορτάστηκε η μνήμη του... Αγίου Σεραφείμ του Σάρωφ, ’’προστάτη των Χιονοδρόμων’’, με το θερμόμετρο να δείχνει μείον 17 βαθμούς κελσίου!....



Στα πλαίσια του εορτασμού, το πρωί της Παρασκευής 2 Ιανουαρίου 2015, τελέσθηκε στην ομώνυμη εκκλησία που βρίσκεται στο χώρο του Εθνικού Χιονοδρομικού Κέντρου (ΕΧΚ) Σελίου, πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Παντελεήμονος. Με το πέρας της Θ. Λειτουργίας εψάλλει επιμνημόσυνη δέηση για τα αποβιώσαντα ιδρυτικά, διοικητικά , επίτιμα και τακτικά μέλη του συλλόγου Χιονοδρόμων-Ορειβατών Βεροίας.
Στον εορτασμό παρευρέθησαν ο πρόεδρος του ΕΧΚ κ. Κώστας Καραπαναγιωτίδης με τα μέλη της Διοίκησης κ.κ. Γ.Μπαρμπαρούση, Γ. Τσίρη και Π. Πιτούλια, παλαίμαχοι χιονοδρόμοι, ο επίτιμος πρόεδρος του συλλόγου κ. Μιχάλης Μαρμαράς και πολλοί φίλοι του αθλήματος λάτρεις του βουνού και του χιονιού.

Στον εορτασμό συμμετείχαν και φέτος, τα στελέχη του γραφείου νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας, με επικεφαλής τον πατέρα Διονύσιο Ανθόπουλο, για τα οποία ο Σεβασμιώτατος έκοψε βασιλόπιτα.
Σημειωτέον ότι καταβάλλονται προσπάθειες για την έναρξη λειτουργίας του Χιονοδρομικού Κέντρου που είναι το παλαιότερο στην Ελλάδα και υφίσταται τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου