Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2014

Σε δύο κύματα η κακοκαιρία

Σε ποιες περιοχές θα σημειωθούν έντονα καιρικά φαινόμενα. Πόσους βαθμούς θα πέσει η θερμοκρασία. Πότε θα χιονίσει στην Αττική. (VIDEO)
Σφοδρό κύμα κακοκαιρίας αναμένεται τις επόμενες ώρες, το οποίο θα πλήξει τις περισσότερες περιοχές της χώρας. .....


Ισχυρές βροχοπτώσεις στα πεδινά και παραθαλάσσια, ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε ορεινές περιοχές της βόρειας και κεντρικής Ελλάδας, ενώ δεν αποκλείεται να «ντυθούν» στα λευκά και περιοχές που βρίσκονται σε χαμηλότερο υψόμετρο.

Αναλυτικά:
Στην Αττική θα επικρατήσουν νεφώσεις, με πιθανότητα για ασθενείς βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 3-4 και βαθμιαία βόρειοι 3-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη θα αναπτυχθούν αρχικά νεφώσεις, με ασθενείς βροχές και πιθανόν στα γύρω ορεινά να πέσουν λίγα χιόνια. Θα υπάρξουν ωστόσο και διαστήματα με ηλιοφάνεια. 

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 5-7 μποφόρ, που από το απόγευμα θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 7 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος, με βροχές και χιόνια στα ορεινά και σε ημιορεινές περιοχές. Πολύ γρήγορα όμως τα φαινόμενα στη δυτική και κεντρική Μακεδονία θα εξασθενήσουν. 

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί 3-4 μποφόρ, ενώ στην κεντρική Μακεδονία η ένταση τους θα είναι 5-7 μποφόρ, με εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 9 βαθμούς Κελσίου, αλλά στη δυτική Μακεδονία θα είναι 4-5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις, με ασθενείς βροχές. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Ηπείρου. 

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 5 και στο Ιόνιο 6-7 μποφόρ, με εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 13 βαθμούς Κελσίου, αλλά στην Ήπειρο θα είναι κατά τόπους 3-4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο θα επικρατήσουν νεφώσεις, με ασθενείς βροχές στις βορειότερες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί 3-5 και τοπικά στις Σποράδες 6-7 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 14 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 2-4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 4 με 5 και βαθμιαία βόρειοι με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται βροχές και τοπικές καταιγίδες, πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση καιρού για 28/12/2014
Συννεφιασμένος προβλέπεται ο καιρός την Κυριακή. Στα δυτικά οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Στα δυτικά τα φαινόμενα αυτά θα επεκταθούν ανατολικότερα και θα επηρεάσουν κυρίως τα βόρεια και αργότερα την ανατολική νησιωτική χώρα. 

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοδυτικοί 4 με 6, που βαθμιαία από τα δυτικά θα ενισχυθούν σε 6-8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Πρόγνωση καιρού για 29/12/2014

Στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια και την ανατολική νησιωτική χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες κυρίως στις θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές και χιόνια αρχικά στα ορεινά και βαθμιαία σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο στη βόρεια και πιθανώς στην κεντρική χώρα. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με λίγες πρόσκαιρες βροχές και από το απόγευμα ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά.
 
Οι άνεμοι νοτιοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Βαθμιαία στα δυτικά και τα βόρεια θα επικρατήσουν βόρειοι άνεμοι 4 με 6 και στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία από βορρά προς νότο. 

Πρόγνωση καιρού για 30/12/2014 και 31/12/2014

Στα κεντρικά και νότια νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές σποραδικές καταιγίδες. Χιόνια στα ορεινά, στα ημιορεινά της κεντρικής χώρας και πρόσκαιρα σε πεδινές περιοχές της βόρειας Ελλάδας. 

Οι άνεμοι στα νοτιοανατολικά νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα κεντρικά και βόρεια τοπικά 7 με 8 μποφόρ. Σε περαιτέρω πτώση η θερμοκρασία και θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα. 

Πρόγνωση καιρού για την Πρωτοχρονιά

Στα βόρεια λίγες νεφώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Λίγα χιόνια στα ορεινά της κεντρικής και νότιας χώρας καθώς και σε περιοχές της κεντρικής Ελλάδας με χαμηλότερο υψόμετρο. 

Άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί στα δυτικά 4 με 6 και στα ανατολικά 6 με 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα. Παγετός κατά τόπους ισχυρός στα κεντρικά και βόρεια.

Real.grαπό realmedialive

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου