Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 29 Μαρτίου σήμερα..... Β Χαιρετισμοί της Παναγίας....

Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

Ένωση Συνταξιούχων Φωκίδας - Μας στερούν γιατρούς-νοσοκομείο-φάρμακα. Μας στέρησαν συντάξεις και δώρα. Μας παίρνουν με φόρους (ΦΠΑ - ΕΝΦΙΑ) και τέλη ότι μας απέμεινε

Η Κυβέρνηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ υλοποιώντας την πολιτική της ΕΕ εξοντώνει τις μονάδες υγείας. Διαλύει νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, αγροτικά ιατρεία, γηροκομεία, Βοήθεια στο σπίτι. Δεν πρωτοτυπεί βέβαια. Το ίδιο συμβαίνει σε όλες τις χώρες της ΕΕ, είτε έχουν μνημόνια είτε όχι.....
    Οι δομές Υγείας συνολικά υποχρηματοδοτούνται  κατά 1,8 δις. Ευρώ λιγότερα μόνο  για το 2015. Αυτά τα ψίχουλα θα τα διαχειριστούν τα νοσοκομεία, προκειμένου  να λειτουργούν σαν μαγαζιά. Δεν φτάνουν τα 5ευρα σε εισιτήρια, αυτά θα τα αυξήσουν όπως και τα διάφορα υλικά (γάζες, ενέσεις, φάρμακα, μπαταρίες, καθετήρες και βαμβάκια) που ή θα τα πληρώνεις ή θα τα φέρνεις από το σπίτι, κάτι που εξ άλλου γίνεται σε μεγάλο βαθμό. Έτσι θα γίνει το νοσοκομείο ανταγωνιστικό απέναντι στον ιδιωτικό τομέα! Αφού έχουν αποδεχτεί ότι η Υγεία είναι εμπόρευμα και σημασία έχει ποιος το πουλάει καλύτερα.
     Το νοσοκομείο μπορεί να (και θα) συνεχίσει τη λειτουργία του, συνεχώς όμως υποβαθμισμένο, με τις διάφορες κλινικές του μια να ανοίγουν και μια να κλείνουν. Με συνεχώς μειούμενο προσωπικό (γιατροί και νοσηλευτές), με συνεχώς μειούμενη χρηματοδότηση, μέχρι να γίνει συνείδηση στον καθ έναν μας ότι πρέπει να πληρώσει για να βρει την υγειά του. Στέλνουν τους ασφαλισμένους στην (αβέβαιη0 ιδιωτική ασφάλιση και στις ΙΧ κλινικέςΤο ίδιο συμβαίνει και με το ΠΕΔΥ (πρώην ΕΟΠΥΥ, πρώην ΙΚΑ) που αν και σε αυτό υπάγονται όλοι οι ασφαλισμένοι, οι γιατροί είναι κατά 50% λιγότεροι, εχουν εδώ και χρόνια σταματήσει οι μικροβιολογικές εξετάσεις και οι ασφαλισμένοι είτε περιμένουν στο κρύο και στη βροχή, από τις 5,30 το πρωί να προλάβουν να πάρουν σειρά είτε φεύγουν απογοητευμένοι στους ιδιώτες γιατρούς ακόμη και για μια απλή συνταγογράφηση, πληρώνοντας και τα αντίστοιχα χαράτσια.
    Το τι θα απογίνουν οι γέροντες, οι ανασφάλιστοι, οι άρρωστοι, τα μικρά παιδιά, οι άνεργοι δεν φαίνεται να συγκινεί και πολύ την κυβέρνηση.
    Για τους λόγους αυτούς εξ άλλου επιτίθεται στα ασφαλιστικά ταμεία για μια ακόμη φορά ξαναμοιώνοντας τις συντάξει και φτάνοντάς τες στο επίδομα των 380 ευρώ. Ήδη από τη 1/1/2015 οι συντάξεις μας θα είναι μειωμένες τόσο από την περικοπή της επικουρικής και το κόψιμο του ΕΚΑΣ όσο και από την μεγαλύτερη παρακράτηση της εφορίας. Παραπέρα πάγωμα των συντάξεων για άλλα δύο χρόνια. Τα παιδιά των εργαζομένων, του φτωχού λαού δεν πρόκειται να πάρουν ποτέ σύνταξη - επίδομα- μιας και θα χρειάζονται πολύ περισσότερα από 20 χρόνια για να έχουν τις προϋποθέσεις! 
      Μάαστριχτ και Λευκή Βίβλος της Ευρ. Ένωσης στρώνουν για ακόμα μια φορά το δρόμο για την κατάργηση των δικαιωμάτων εργαζομένων και συνταξιούχων και όχι μόνο στη Χώρα μας. Οι συνταξιούχοι δεν έχουν κανένα λόγο να πέφτουν θύματα της κυβερνητικής προπαγάνδας. Τα μνημόνια μπορεί να καταργηθούν οι συνέπειες τους όμως θα παραμείνουν και θα έρθουν, νέα με άλλη ονομασία υπαγορευμένα κι' αυτά από την Ευρ. Ένωση για να συνεχιστεί η ίδια πολιτική στο όνομα των συμφερόντων της «αγίας οικογένειας» του κεφαλαίου.
   Μας έχουν κηρύξει πόλεμο τους πολεμάμε και εμείς.  Δεν συμβιβαζόμαστε με τα ψίχουλα που μας τάζουν από δεξιά και αριστερά οι διάφοροι καρεκλοκένταυροι..
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΔΗΜΟΣΙΟ, ΚΑΘΟΛΙΚΟ, ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ. ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ ΠΛΗΡΩΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΕΝΑ ΜΕ ΓΙΑΤΡΟΥΣ, ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ. ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΤΩΝ ΒΑΣΙΚΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ΣΤΟ ΠΕΔΥ ΠΟΥ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ. ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ
Να απαιτήσουμε την επιστροφή των δώρων  ΤΩΡΑ!!
amfissapress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου