Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014

ΚΑΣΤΡΟ Αλληλεγγύης - Χωρίς Μεσάζοντες ΛΑΜΙΑΣ - Απολογισμός 16ης διάθεσης - Συνέχεια δράσεων

Πραγματοποιήσαμε το περασμένο Σάββατο 20 Δεκεμβρίου τη 16η απευθείας διάθεση προϊόντων. Περιλάμβανε τυρί, πατάτες, κρεμμύδια, αλεύρι, μέλι και ξερά σύκα, όλα επιλεγμένα ελληνικά προϊόντα και σε εξαιρετικές τιμές ειδικά για το κίνημα Χωρίς Μεσάζοντες.....

Συνεχίστηκαν οι καθιερωμένες συλλογές φαρμάκων για εθελοντικές δομές υγείας, τηγανέλαιου για ανταλλαγή με προϊόντα προς δωρεά και πλαστικών καπακιών για τον Σύλλογο Παραπληγικών.
Ήταν η τρίτη συνεχόμενη απευθείας διάθεση στην οποία συμμετείχαν νέοι εθελοντές, κάτι που μας γεμίζει δύναμη και σημαίνει πολλά για την ανταπόκριση που βρίσκει η κίνηση. Τους ευχαριστούμε!
Θα κλείσουμε τον απολογισμό της επιτυχημένης και πιο μαζικής σε συμμετοχές διάθεσης με δυο απαραίτητες επισημάνσεις.
Η πρώτη αφορά τις καθυστερήσεις που είχαμε το Σάββατο στη ροή των ταμείων, οι οποίες οφείλονται τόσο στο γεγονός ότι υπήρχε παραγωγός με δύο προϊόντα αλλά ένα μόνο ταμείο όσο και στις συζητήσεις που αναφέρονται παρακάτω.
Η δεύτερη αφορά τον παραγωγό που διέθεσε τις πατάτες, ο οποίος έφερε μια ποσότητα που δεν ήταν σύμφωνη με τα δείγματα που μας είχε δώσει. Αυτό εντοπίστηκε αμέσως και αποκλείστηκε η συγκεκριμένη ποσότητα. Έτσι αποτράπηκε οποιαδήποτε νέα ή συμπληρωματική παραγγελία πατάτας, γιατί η αποκλεισμένη ποσότητα ήταν σχεδόν όση η επιπλέον των παραγγελιών.
Επίσης επιβάλαμε μείωση της τιμής, την οποία ο παραγωγός δέχτηκε παρά τις αρχικές αντιρρήσεις του, για να προλάβουμε την περίπτωση να έχει αναμίξει τα διαφορετικά είδη, παρά το ότι δειγματοληπτικά στις υπόλοιπες συσκευασίες οι πατάτες συμφωνούσαν με αυτές των δειγμάτων.
Είναι η πρώτη φορά στα δυο χρόνια άριστης συνεργασίας με τους παραγωγούς, που κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε κάτι τέτοιο. Επειδή έχουμε ήδη εντυπώσεις και θετικές και αρνητικές, θα φροντίσουμε για την αποκατάσταση όσων χρειαστεί.
Συνεχίζουμε προγραμματίζοντας την επόμενη απευθείας διάθεση για το Σάββατο 31 Ιανουαρίου ή το Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015, που θα περιλαμβάνει Ρύζι, Όσπρια, Εσπεριδοειδή, Τυρί και ίσως Ζυμαρικά. Θα ανακοινωθεί εγκαίρως με σχετικό νέο Δελτίο Τύπου στις αρχές Ιανουαρίου.
Στην ιστοσελίδα μας www.kastrolamias.gr υπάρχει συνεχώς ενημέρωση για την κίνηση και εκεί είναι διαθέσιμες οι ηλεκτρονικές Φόρμες για δηλώσεις συμμετοχής Εθελοντών στις δράσεις και Παραγωγών με τις προσφορές τους. Επίσης, το email XMLamias@gmail.com και τα τηλέφωνα 6985603574 & 6906981623, είναι στη διάθεση όλων για εκτενέστερη και άμεση επικοινωνία.
Από όλους εμάς, τους Εθελοντές του «Κάστρου Αλληλεγγύης», πολλές θερμές ευχές!
Καλές γιορτές, καλή χρονιά! Με υγεία, συνεργασία, αλληλεγγύη και συλλογικούς αγώνες!
Η Συντονιστική Ομάδα
Ιστοσελίδα                       : www.kastrolamias.gr
Επικοινωνία ηλεκτρονική: XMLamias@gmail.com

Επικοινωνία τηλεφωνική : 6985603574 (Whats Up) & 6906981623 (Free2Go)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου