Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Έκλεισε η Παθολογική κλινική του Νοσοκομείου Άμφισσας

Δελτίο Τύπου
 «Περιμένοντας 2 μέρες μάταια για την διάψευση»

       Δημότες του Δήμου Δελφών
       Δέκα μέρες πέρασαν από το τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου όπου 2ο θέμα ήταν η κατάργηση της σχολής Νοσοκόμων στο Νοσοκομείο της Άμφισσας. Την Παρασκευή 21/11 έκλεισε όπως όλα συνηγορούν η Παθολογική κλινική του Νοσοκομείου. Η εξέλιξη αυτή δυστυχώς φανερώνει πως η πορεία προς το κλείσιμο του Κρατικού Νοσοκομείου Άμφισσας είναι ποια σταθερή.....

      Στην συζήτηση στο Συμβούλιο αναφέραμε: «Η προηγούμενη δημοτική αρχή και όπως όλα δείχνουν και η σημερινή, δεν μπορεί να αντιδράσει απέναντι στην κατάργηση των δομών Υγείας, Πρόνοιας & Παιδείας. Δεν μπορεί να αντισταθεί στην μέγγενη των Κυβερνητικών επιλογών που φόρτωσαν την Αυτοδιοίκηση με νέα καθήκοντα, ενώ ταυτόχρονα της στερούν χρήσιμα εργαλεία και της επέβαλαν τις μέγιστες χρηματικές περικοπές.  Στερούν από τους Πολίτες τις βασικές δομές Υγείας, ενώ τους εξοντώνουν με δυσβάσταχτους φόρους, αυξάνουν τις ασφαλιστικές εισφορές στα ταμεία τους, μειώνοντας ταυτόχρονα μισθούς & συντάξεις. Τα «φρόνιμα» καταδικαστικά ψηφίσματα του Συμβουλίου, είναι μπαταριές για την τιμή των όπλων, που κανείς δεν τα λαμβάνει υπόψη του, κανένα δεν φοβίζουν».
      Οι «ΠΟΛΙΤΕΣ στο ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ» 3 χρόνια προσπάθησαν κινητοποιώντας τους δημότες και φέρνοντας επανειλημμένα το θέμα του Νοσοκομείου στο δημοτικό συμβούλιο για να μη φτάσουμε στη σημερινή κατάσταση.
     Σήμερα εκτιμάμε πως η αποδυνάμωση και η αποστελέχωση του Κρατικού Νοσοκομείου της  Άμφισσας, οδηγεί ευθέως στην ιδιωτικοποίησή του. Έτσι υλοποιείται η Κυβερνητική πολιτική. Αποτέλεσμα της εξέλιξης αυτής θα είναι η πλειοψηφία των δημοτών να μην έχει πρόσβαση στις δομές Υγείας.
      Καλούμε τον Δήμο να πρωτοστατήσει για να ανοίξει η Παθολογική κλινική και να διασφαλιστεί η σωστή  λειτουργία και ο δημόσιος χαρακτήρας του Νοσοκομείου.  

       ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ.
ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ Αξίζει και να Ζεις και να Αγωνίζεσαι για Αυτόν.
   Δημοτική Κίνηση Πολιτών Δήμου ΔΕΛΦΩΝ

ΠΟΛΙΤΕΣ στο ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου