Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 29 Μαρτίου σήμερα..... Β Χαιρετισμοί της Παναγίας....

Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

Καθυστερεί η εξέταση των ενστάσεων για τα τέλη στη ΔΕ Παρνασσού

- Έχουμε «προίκα» πάνω από 200 αιτήσεις, αναφέρει ο Αντιδήμαρχος κ. Μολιώτης
- Στην επόμενη συνεδρίαση του Τοπικού θα φέρει το θέμα ο Πρόεδρος της Πολυδρόσου κ. Μουλαράς
Δυσαρέσκεια από τους πολίτες....

Έντονα παράπονα εκφράζουν το τελευταίο διάστημα οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής της Δ.Ε. Παρνασσού, για την αργοπορία που έχει σημειωθεί από πλευράς της Δημοτικής Αρχής, σχετικά με την εξέταση των αιτήσεων για τις διαγραφές χρεώσεων σε τέλη.
Αναλυτικότερα, οι πολίτες διαμαρτύρονται πως αν και έχουν καταθέσει αιτήσεις στο Δήμο Δελφών για διαγραφή κάποιων υπέρογκων χρεώσεων στα δημοτικά τέλη εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα, δεν έχουν λάβει ακόμα απάντηση με αποτέλεσμα να μην γνωρίζουν αν πρέπει να υπαχθούν στο καθεστώς της ευνοϊκής ρύθμισης ή όχι.
Σε επικοινωνία που είχαμε με τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Πολυδρόσου κ. Αργύρη Μουλαρά, επιβεβαίωσε πως όντως έχουν κατατεθεί κάποιες ενστάσεις από πολίτες αναφορικά με τις χρεώσεις στα τέλη ενώ μας ενημέρωσε πως και ο ίδιος έχει γίνει δέκτης παραπόνων κυρίως γιατί βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία ρύθμισης των ληξιπρό- θεσμων οφειλών προς το Δήμο Δελφών. 
Ο κ. Μουλαράς πάντως ξεκαθάρισε πως θα θέσει το συγκεκριμένο θέμα στην επόμενη συνεδρίαση της Κοινότητας που θα πραγματοποιηθεί στα μέσα του Δεκέμβρη.
«Φως» στο συγκεκριμένο ζήτημα έδωσε ο Αντιδήμαρχος Παρνασσού κ. Νίκος Μολιώτης ο οποίος επεσήμανε στην ΩτΦ, ότι ο προκάτοχός του κ. Λύτρας άφησε «προίκα» στη νέα Δημοτική Αρχή μεγάλο όγκο ενστάσεων και οι οποίες φυσικά δεν μπορούν να εξεταστούν άμεσα. «Παρέλαβα μια τραγελαφική κατάσταση. Μιλάμε για πάνω από 200 ενστάσεις, πολλές από τις οποίες είναι τεσσάρων
ακόμα και πέντε ετών», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αντιδήμαρχος επισημαίνοντας
παράλληλα πως με την ανάληψη των καθηκόντων του ζήτησε από τον κ. Λύτρα να τακτοποιήσει τις αιτήσεις, όμως τελικά μόνο για ελάχιστες ολοκληρώθηκε η διαδικασία.
Επιπλέον ο κ. Μολιώτης μας ενημέρωσε πως οι πολίτες που έχουν κάνει ένσταση για τις χρεώσεις των τελών και δεν έχει ακόμα εξεταστεί καλό θα ήταν όσοι το επιθυμούν να κάνουν αίτηση υπαγωγής στην ευνοϊκή ρύθμιση των οφειλών του Δήμου Δελφών, ώστε να είναι σε κάθε περίπτωση καλυμμένοι. 
Να σημειώσουμε πως αν τελικά οι χρεώσεις τους είναι λανθασμένες και έχουν υπαχθεί στη ρύθμιση θα μειωθούν οι δόσεις τους.
Τέλος να αναφέρουμε πως σε επικοινωνία που είχαμε και με το Δήμαρχο Δελφών κ. Θανάση Παναγιωτόπουλο, παρότρυνε τους πολίτες μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία εξέτασης των ενστάσεων που είναι ιδιαίτερα χρονοβόρα, να κάνουν αίτηση υπαγωγής για να ρυθμίσουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους, προκειμένου να μην χάσουν την ευκαιρία αυτή που δίνει ο Δήμους, να αποπληρώσουν τα όποια χρέη σε δόσεις.
Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΦΩΚΙΔΑΣ

2 σχόλια:

  1. ΚΑΠΩΣ ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.
    Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΕΝΣΤΑΣΕΩΝ.
    Ο ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΗΡΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ?????
    ΑΠΕΙΛΟΥΣΕ ΜΑΛΙΣΤΑ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΤΟΝ ΤΟΤΕ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ.
    ΜΑΣ ΜΠΕΡΔΕΥΕΙΣ ΣΗΜΕΡΙΝΕ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΑΝΕΛΑΒΕ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΠΕΙ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή