Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 29 Μαρτίου σήμερα..... Β Χαιρετισμοί της Παναγίας....

Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Ιτέα - Διαβούλευση για τα θέματα τουριστικής πολιτικής της πόλης

Στο πλαίσιο της διαμόρφωσης της συνολικής τουριστικής πολιτικής του Δήμου Δελφών,  τηνΤετάρτη 5 Νοεμβρίου και ώρα 7.00 μ.μ. στην αίθουσα πολιτιστικών εκδηλώσεων του Κυριακοπούλειου – Ηλιοπούλειου Πολιτιστικού Κέντρου έλαβε χώρα η διαβούλευση των τοπικών φορέων αλλά και μεμονωμένων πολιτών της Ιτέας με την καθ’ ύλην αρμόδια Αντιδήμαρχο Δελφών για θέματα τουρισμού , κα Μαίρη Ανδρεοπούλου.....


Σε γενικές γραμμές ακούσθηκαν οι κάτωθι απόψεις :

  • Να αλλάξει ο χαρακτηρισμός του λιμανιού της πόλεως (από χύδην φορτίου σε λιμάνι κρουαζιέρας). 
  • Να επικεντρωθεί ο Δήμος αλλά και οι πολίτες στην διαφήμιση της πόλεως ως Τουριστικής , με την εγκατάσταση γραφείου τουρισμού καθώς και τουριστικού περιπτέρου στην πόλη της Ιτέας. 
  • Να δοθεί βάρος στην αξιοποίηση του brand name των Δελφών με τον χαρακτηρισμό όλης της ζώνης του Δήμου ως Τουριστικής και τον περιορισμό άλλων οικονομικών δραστηριοτήτων που βλάπτουν τον περιβάλλοντα χώρο και δεν συνάδουν με το τουριστικό προϊόν.Να συμβάλλει ο Δήμος με επανασχεδίαση των κατάλληλων για τον σκοπό αυτό χωροταξικών μελετών.
  • Να παραχωρηθούν οι αρμοδιότητες του λιμενικού ταμείου στον Δήμο προκειμένου να επιλυθούν αντικειμενικά προβλήματα που χρονίζουν.
  • Να δημιουργηθεί σύγχρονη πλάζ ή/και σημεία πρόσβασης στην θάλασσα με εξέδρες εκεί που η περιοχή είναι βραχώδης.
  • Να δημιουργηθεί καταδυτικό πάρκο ή /και δημιουργία τεχνητού υφάλου για προσέλκυση καταδυτικού τουρισμού (έχει ήδη ασχοληθεί με το θέμα επί σειρά ετών ο σύλλογος αυτοδυτών «Κρισσαίος»)
  • Να εκμεταλλευθούμε το γεγονός ότι στην θέση «γωνιά» της Ιτέας υπάρχει ο δεύτερος αρχαιότερος ιππόδρομος του κόσμου.
Τονίσθηκε επίσης πως η Τουριστική ανάπτυξη θα πρέπει να συμβάλλει στην τόνωση της ντόπιας πρωτογενούς παραγωγής , προβάλλοντας και προωθώντας στην άμεση κατανάλωση τα μοναδικά ποιοτικά προϊόντα μας (ελιές-λάδι-μέλι κλπ).
Ακούσθηκαν παράπονα για την πλημμελή φροντίδα του Δήμου στην αποκομιδή των σκουπιδιών και γενικά στην καθαριότητα του παραλιακού μετώπου της πόλεως της Ιτέας , που αποτελεί και το στολίδι της.
Οι απόψεις των φορέων αλλά και των πολιτών εκτέθηκαν με πολιτισμένο τρόπο.
Από την πλευρά του Δήμου πληροφορηθήκαμε πως :
  • Eταιρία υδροπλάνων ενδιαφέρεται για την χρήση του θαλασσίου χώρου της Ιτέας για μεταφορά επιβατών
  • Προκειμένου να εισέρχονται στον Κορινθιακό μεγαλύτερα καθ ύψος κρουαζιερόπλοια , ο Δήμος φροντίζει για την σχετική αδειοδότηση. (Αντιδήμαρχος κος Παναγιωτόπουλος)
Νομίζουμε πως το πάνελ των φορέων του Δήμου ανταποκρίθηκε θετικά στις απόψεις των συνδημοτών μας και ειδικότερα η κα Μ. Ανδρεοπούλου φάνηκε αρκετά ενημερωμένη στα θέματα αρμοδιότητάς της. Απομένει να δούμε αν είναι και αποφασισμένη για την ρήξη με τα αντίθετα του Τουρισμού συμφέροντα , μιας και η συνύπαρξη τουρισμού και μεταλλευτικών δραστηριοτήτων δεν είναι και τόσον αγαστή.

Έλαμψε δια της απουσίας του το Λιμενικό Ταμείο, εκτός εάν δεν πήρε πρόσκληση!
http://karteria1.blogspot.gr

amfissapress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου