Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 18 Απριλίου σήμερα......

Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

Υπάρχουν Έλληνες που ακόμη διερωτώνται, ποιος κυβερνά αυτή τη χώρα;

Γράφει ο Μάγια
Είναι τζάμπα μάγκες, είναι γελοίοι; Η, μήπως, συνιστούν την ζώσα επιτομή της...
δουλοφροσύνης; Το βέβαιο, πάντως, είναι πως ο Μνημονιακός συρφετός δεν διαθέτει ίχνος τσίπας.....



Μια κυβέρνηση (ο πρωθυπουργός, οι υπουργοί, οι βουλευτές) όταν φθάνει στο σημείο όχι μόνον να αυτογελοιοποιείται, αλλά να τη γελοιοποιούν και οι πάτρονές της, με ποιο κύρος μπορεί να παραμένει στην εξουσία; (Ρητορικό το ερώτημα...)

Η απόσυρση της διάταξης για τη ρύθμιση των χρεών προς τις εφορίες, προτού καν στεγνώσει το μελάνι, αποτελεί το κερασάκι στην τούρτα. Και απαντά, με τον πιο κρυστάλλινο τρόπο, στο ερώτημα: ποιος κυβερνά αυτή τη χώρα. H απάντηση είναι  σαφής, η Τρόικα.

Όπως μονότονα επαναλαμβάνουμε, οι επικυρίαρχοι δεν έχουν τελειώσει ακόμη τη «δουλειά». Δεν έχουν εκτελεστεί όλα τα «συμβόλαια», προκειμένου η Ελλάδα να ολοκληρωθεί σαν προτεκτοράτο χρέους. Και φυσικά δεν επιτρέπουν στους εντελοδόχους ούτε «να βγάζουν γλώσσα», ούτε να παρεκλίνουν των εντελών τους. Ακόμη και για επουσιώδη θέματα.

Μόνο οι «αχαρακτήριστοι Γραικύλοι» (Α. Παπαδιαμάντης), οι λωτοφάγοι και οι «πες μου ένα ψέμα, ν’ αποκοιμηθώ» (Νικόλας Άσιμος), εξακολουθούν να μην αντιλαμβάνονται ότι πραγματική διαπραγμάτευση δεν υπήρξε ποτέ. Κι ας βοά ο τόπος, κι ας ομολόγησε, μόλις σήμερα, ο φιλοκυβερνητικός πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Α. Κώστας Μίχαλος, ότι «η τρόικα νομοθετεί τηλεφωνικά»!...

Αγγίζει τα όρια της παράκρουσης. Η Ελλάδα να ενταφιάζεται και η ξετσίπωτη προπαγάνδα των γκεμπελίσκων της Διαπλοκής να «βομβαρδίζει», την εκστασιασμένη κοινή γνώμη, με το σίριαλ του τάφου της Αμφίπολης, σε σκηνοθεσία Μεγάρου Μαξίμου.

Είναι, πλέον, προφανές ότι η παραπαίουσα κυβέρνηση θα καταρρεύσει την ίδια μέρα που θα ολοκληρώσει την αποστολή, που της ανατέθηκε από τα «ανάκτορα» των Κανών.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου