Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Τρίτη 16 Απριλίου 2024 σήμερα...Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 92 ετών η Αικατερίνη Νικ. Φούρλα, εχθές το βράδυ......

Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014

Ο Γιώργος Δρακάκης κλήθηκε να αναπληρώσει τον Κώστα Μπακογιάννη

Ο Γιώργος Δρακάκης κλήθηκε από τον Δήμαρχο κ. Θανάση Παναγιωτόπουλο να ορκιστεί σαν πρώτος αναπληρωματικός του συνδυασμού «ΑΠΟΛΛΩΝΕΙΟΝ ΦΩΣ - ΚΑΘΑΡΗ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΔΕΛΦΩΝ».
Το πρόβλημα υγείας του κ. Μπακογιάννη   δεν του επιτρέπει να ανταποκριθεί στα καθήκοντά του .
Η απόφαση του Δημάρχου....

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ
1. Διαπιστώνουμε την αυτοδίκαια έκπτωση του κ. Κωνσταντίνου Μπακογιάννη του Αναργύρου από το αξίωμα του Δημοτικού Συμβούλου Δελφών.
2. Την κατά νόμον πρόσκληση του κυρίου Γεώργιου Δρακάκη του Ιωάννου, ως πρώτο αναπληρωματικό Δημοτικό Σύμβουλο της παράταξης: 
«ΑΠΟΛΛΩΝΕΙΟΝ ΦΩΣ-ΚΑΘΑΡΗ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΔΕΛΦΩΝ», όπως εντός πέντε (5) ημερών από λήψεως της παρούσης να παρουσιαστεί ενώπιον του Δημάρχου Δελφών για να δώσει τον προβλεπόμενο όρκο, ως 
Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Δελφών με θητεία μέχρι τη λήξη της τρέχουσας δημοτικής περιόδου.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΕΛΦΩΝ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΗΛ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

1 σχόλιο:

  1. EYΘΥΜΙΑ ΚΩΝ.ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ16 Οκτωβρίου 2014 στις 12:02 μ.μ.

    Σχετικά με το δημοσίευμα Σας (11/10/2014) όπου αναρτήθηκε η απόφαση του Δημάρχου Δελφών για όρκιση του Γεωργίου Δρακάκη λόγω αυτοδίκαιης έκπτωσης του δημοτικού συμβούλου Κων/νου Μπακογιάννη,διευκρινιστικά τα ακόλουθα:
    1.-Σύμφωνα με το άρθρο 53 παρ.2 του Ν.3852/2010 (Καλλικράτης) αιρετός ο οποίος δεν αποποιείται την εκλογή του και δεν δίδει τον όρκο του προηγούμενου άρθρου μέσα στην ανωτέρω προθεσμία, εκπίπτει αυτοδικαίως.Σύμφωνα δε με την υπ.αρ.43/6.8.2014 εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών (αρ.πρωτ.30565) σελίδα 9η αναφέρεται ρητώς: «όποιος αιρετός δεν έχει αποποιηθεί την εκλογή του και δεν δώσει όρκο,εκτός από την περίπτωση της αντικειμενικής αδυναμίας,μέχρι την 31/8/2014,τότε εκπίπτει αυτοδικαίως από το αξίωμά του.»
    2.-Η σχετική διαπιστωτική πράξη (περί εκπτώσεως) εκδίδεται από τον Ελεγκτή Νομιμότητας(άρθρο 53 παρ.2 Ν.3852/2010).Με το άρθρο 238 του ιδίου Νόμου μέχρι την έναρξη λειτουργίας της Αυτοτελούς Υπηρεσίας Εποπτείας Ο.Τ.Α.,της οποίας προϊσταται ο Ελεγκτής Νομιμότητας, ο έλεγχος νομιμότητας ασκείται από τον Γενικό Γραμματέα της οικείας Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

    ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:Δεν έχει επέλθει αυτοδίκαια έκπτωση του δημοτικού συμβούλου Κωνσταντίνου Μπακογιάννη,ως εσφαλμένως αποφάσισε ο Δήμαρχος Δελφών,ο οποίος από 28/8/2014 έχει λάβει έγγραφη γνωστοποίηση περί αντικειμενικής αδυναμίας του Κων/νου Μπακογιάννη να ορκισθεί,αλλά και αναρμοδίως αποφάσισε διότι την σχετική πράξη εκδίδει ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης και όχι ο Δήμαρχος.
    Πάντα τα ανωτέρω προς αποκατάσταση της αλήθειας.

    ΕΥΘΥΜΙΑ ΚΩΝ/ΝΟΥ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή