Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

ΕΝΑΡΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΘΗΒΑΣ

Η Ένωση Μικρασιατών Θήβας ανακοινώνει την έναρξη μαθημάτων και την λειτουργία του εργαστηρίου ζωγραφικής για παιδιά δίνοντας την δυνατότατα στα παιδιά των μελών και συμπολιτών μας να γνωρίσουν τις εικαστικές τέχνες.....

Τα μαθήματα γίνονται στο Καραμανώλειο Μικρασιατικό Κέντρο Τεχνών (Θέατρο-Μουσική-Εικαστικά ) στην οδό Σμύρνης 45 στο Συνοικισμό, κάθε Κυριακή απόγευμα στις 18:00 από την ζωγράφο Ελένη Αγαπάκη-Αναδιώτη

Ακολουθεί ενημερωτικό από την δασκάλα και σύντομο βιογραφικό της
Ζωγραφική : Ετυμολογικά σημαίνει ΖΩ & ΓΡΑΦΩ.
Η Εικαστική γλώσσα είναι διεθνής. Στην εικαστική αγωγή και αυτονόητα στη διδασκαλία μου, η τέχνη συνδέεται άμεσα με τη γνώση για τη ζωή.
Το παιδί πρέπει να γνωρίσει, να νοιώσει σε οπτικό, οπτικό και κινητικό πεδίο.
Πρέπει να μπορεί να αναπτύξει τις γνωστικές και καλλιτεχνικές του δεξιότητες.
Η επιδίωξη μου στο μάθημα της ζωγραφικής είναι : Η απεικόνιση της σκέψης στην ανακάλυψη και αναγνώριση της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ελλάδας και άλλων χωρών. Η ανάπτυξη ικανοτήτων είτε είναι έμφυτες είτε επίκτητες. Παράλληλα ο στόχος μας θα είναι να κάνουμε επισκέψεις σε εκθέσεις, πολιτιστικές εκδηλώσεις, μουσεία και ζωγραφική σε δημόσιους χώρους. Επιδιώκω την κατανόηση, ως προς το παιχνίδι, φωτός-σκιάς και τον τονισμό της υφής των αντικειμένων. Μέλημα μου είναι να κατανοήσει ο μαθητής και να βιώσει τις εικαστικές τέχνες κατά το διάστημα της σχολικής του ζωής. Ως ψυχαγωγική δε απασχόληση είναι και η μύηση στη γλώσσα της εικαστικής δημιουργίας. Η παρατήρηση της φύσης ακόμη και για τα πολύ μικρά παιδιά και πέρα από οποιοδήποτε αισθητικό αποτέλεσμα, έχει να κάνει με τη διασφάλιση της ψυχικής και πνευματικής ισορροπίας του παιδιού.
Ως προσωπικό αισθητικό κριτήριο, θεωρώ την ικανότητα αισθητικής συγκίνησης που είναι αποτέλεσμα της κατανόησης του έργου τέχνης. Στο πολιτιστικό πλαίσιο της Τέχνης η εξέλιξη των μαθητών δημιουργεί φιλοκαλία ώστε να μπορούν να κατανοούν ή να μεταδίδουν την σημασία του ωραίου.
Κλείνοντας να επισημάνω ότι οι γονείς προάγουν τον πολιτισμό και οι δάσκαλοι τον παράγουν .Τα δε παιδιά είναι οι μεγάλοι πρωταγωνιστές και το σημείο αναφοράς μας σήμερα και πάντοτε.
Εύχομαι μια καλή και δημιουργική χρονιά σε όλους .
Με εκτίμηση Ελένη Αγαπάκη-Αναδιώτη.

Γεννήθηκα στην Αθήνα και τα τελευταία χρόνια ζω μόνιμα στο Καπαρέλι.
Έχω σπουδάσει 6 χρόνια ζωγραφική. Συνεχίζω τα τελευταία 4 χρόνια στο Εργαστήρι Τέχνης του Δημήτρη Μυταρά . Ζωγραφίζω με κάρβουνο, βασικό σχέδιο και comics. Έχω διδαχθεί Αγιογραφία σε υψηλό επίπεδο. Έχω επί σειρά ετών ασχοληθεί με τα θεμελιώδη στοιχεία της εικαστικής γλώσσας, που αποτελείται από το αισθητικό, (οπτική εντύπωση) και ψυχικό (συναισθηματική έκφραση).
Μελέτησα Ιστορία της Τέχνης, τους Μεγάλους Ζωγράφους και τις βασικές γνώσεις χρωματολογίας. Έχω συμμετοχή σε ομαδικές εκθέσεις σε Αθήνα και Χαλκίδα αλλά και με ατομικές εκθέσεις. Ζωγραφίζω με χρώματα ακουαρέλας, με κάρβουνο σε καμβά, σε ξύλο και πέτρα. Συμμετείχα σε οργανωμένες εξορμήσεις στη φύση, αλλά και με την ομάδα του Εργαστηρίου Τέχνης, ζωγραφίζοντας αρχαία αγάλματα σε σχέδιο, κάρβουνο, χρώμα, και με πραγματικά μοντέλα.
Έχω δημιουργήσει αντίγραφα μεγάλων ζωγράφων Ιμπρεσιονιστών , Εξπρεσιονιστών, Μοντέρνων και κλασσικών.

Για εγγραφές και πληροφορίες : 6976865522

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου