Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 29 Μαρτίου σήμερα..... Β Χαιρετισμοί της Παναγίας....

Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

Δίκτυο "Σπάρτακος": Απο την τραγωδία του Βόλου στους ρυθμούς του...χασαποσέρβικου το ΓΕΕΘΑ

Η ζωή συνεχίζεται συνηθίζουμε να λέμε μετά από κάθε θάνατο αλλά και τραγωδία. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να μεσολαβεί μια περίοδος που όλα κινούνται σε ρυθμούς χαμηλούς και ταπεινούς και όχι σε ρυθμούς...χασαποσέρβικου».....

Σε νέα ανακοίνωση του το "Δίκτυο Ελευθέρων Φαντάρων Σπάρτακος" κάνιε λόγο για ένα ακραία απαράδεκτο και προκλητικό γεγονός που ήρθε να τονίσει την απόσταση που χωρίζει την ηγεσία του στρατεύματος και τμήμα των ανώτατων στρατιωτικών από τη μέση συνείδηση και τα αισθήματα συντριβής και οργής που τη διακατέχουν μετά το "φονικό" στο Πεδίο Βολής του Βόλου. Την ώρα που οι οικογένειες των τριών παλικαριών και πληθώρα συναδέλφων τους βρίσκονται υπό συνεχή υποστήριξη ειδικών ψυχιάτρων και οι τελετές ορκωμοσίας των συναδέλφων της σειράς Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκαν σε κλίμα πένθους, στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων (ΛΑΕΔ) στην Αθήνα Απόστρατοι έστηναν τρελό γλέντι.
Στη σχετική του ανακοίνωση μάλιστα το "Δίκτυο Σπάρτακος" αναφέρεται στο περιστατικό που ήρθε στο φώς της δημοσιότητας μέσω του onalert.gr. "Αξίζει να διαβάσουμε και να βγάλουμε πολύτιμα συμπεράσματα από τα όσα αποκάλυφθηκαν σε γνωστό σαιτ που ασχολείται με τα ζητήματα άμυνας: «Όσοι έτυχε να περάσουν έξω από την ΛΑΕΔ χθες το βράδυ εντυπωσιάστηκαν από τον κόσμο που βρισκόταν εκεί. Και έμειναν μ΄ ανοιχτό το στόμα όταν άκουσαν μουσική να παίζει μέσα από την ΛΑΕΔ! Το ρεπερτόριο από τάνγκο… μέχρι χασαποσέρβικο. Η απορία και η έκπληξη είχε να κάνει με το γεγονός ότι δεν είχε περάσει ούτε 24ωρο από την λήξη του επίσημου τριήμερου πένθους στις ΕΔ για τον θάνατο των τριών πεζοναυτών μας!"
Ωστόσο, οι συντάκτες της ανακοίνωσης ζητούν εξηγήσεις απο την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία θέτοντας μια σειρά ερωτημάτων και δίνοντας όμως ταυτόχρονα και κάποιες απαντήσεις. "Τι συνέβαινε στην ΛΑΕΔ; Ήταν η “επανένωση” της τάξης της Σχολής Ευελπίδων του 1978! Από την τάξη του 1978 προέρχεται ο Α/ΓΕΕΘΑ, ο πρώην Α/ΓΕΣ Κωνσταντίνος Ζιαζιάς και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Στρατιωτικών Βασίλης Νικολόπουλος προσωπικός φίλος του Α/ΓΕΕΘΑ.", διαβάζουμε στην εν λόγω ανακοίνωση τους, η οποία ακολούθως αναφέρει: "Η δεξίωση μετά μουσικής το βράδυ στην ΛΑΕΔ μπορεί να μας εξηγήσει κάποιος γιατί ήταν απαραίτητη;" 
Τέλος, όπως οι ίδιοι τονίζουν η δικαιολογία “μα το τριήμερο πένθος είχε λήξει” δεν έπεισε κανέναν από τους δεκάδες απόστρατους που επικοινώνησαν με το Onalert για να εκφράσουν την οργή τους. "Δεν πείθεται κανείς εύκολα ότι την Τρίτη όλοι θρηνούσαμε για τους τρεις πεζοναύτες και την Παρασκευή στην ΛΑΕΔ έναν χώρο στρατιωτικό κάποιοι διασκέδαζαν την “επανένωσή” τους! Στην εκδήλωση της ΛΑΕΔ ήταν παρών και ο Α/ΓΕΕΘΑ ,ο οποίος “δε μπόρεσε να αποχωρήσει πριν τη μία μετά τα μεσάνυχτα”."
koutipandoras.gr

9 σχόλια:

  1. ΟΠΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΗΝ''ΘΗΤΕΙΑ ''ΤΟΥΣ ,ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΓΙΑΤΙ, ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ--,ΧΑΝΟΥΝ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ,ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΑ ΝΕΑ ΟΠΛΑ ,ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΟΙ ''ΑΝΩΤΕΡΟΙ'' ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ,ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΛΕΣΟΥΝ ΠΟΤΕ ΝΑ ΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΝ,ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ''ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥΣ'' ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΑΠΟΜΕΝΕΙ ,ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ,ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΛΑΒΕΣ ΤΩΝ ''ΜΟΝΙΜΩΝ'' ,ΜΕ ΑΥΞΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ,-ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΚΛΗΡΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ,ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ.......ΦΑΥΛΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ,ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΘΑΡΟΣ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ,,,,,
    Ν.Σ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 1) Σύμφωνα με το Νόμο, η αποστολή των Ενόπλων Δυνάμεων είναι η υπεράσπιση της εθνικής ανεξαρτησίας και της ακεραιότητας της Ελλάδας, η εξασφάλιση του εθνικού της χώρου και η αποφασιστική τους συμβολή στην επίτευξη των στόχων της πολιτικής της χώρας.
    Σε ειρηνική περίοδο οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν ως κύρια έργα:
    • Τη συνεχή επαγρύπνηση για την ασφάλεια του εθνικού χώρου.
    • Τη διατήρηση της υψηλής επιχειρησιακής ετοιμότητας για την αποτροπή και την αποτελεσματική αντιμετώπιση κινδύνων και απειλών, καθώς και την εξασφάλιση δυνατότητας άμεσης αντίδρασης.
    • Τη συνεισφορά στη διεθνή ασφάλεια και ειρήνη.
    • Τη συμβολή σε δραστηριότητες κοινωνικής αρωγής και υποστήριξης των κρατικών υπηρεσιών για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών.
    2) Ένοπλες Δυνάμεις- Ιδού οι μισθοί πείνας: Όταν βάλει κανείς στο μυαλό του ένα νεαρό στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων, με δύο παιδιά (για παράδειγμα) ο οποίος κάθε 2-3 χρόνια αλλάζει τόπο κατοικίας και αν η σύζυγος δεν εργάζεται στο δημόσιο δεν θα μπορεί να κάνει τίποτε άλλο από το να μεγαλώνει αυτά τα παιδιά, χωρίς ιδιαίτερες πιθανότητες να εργαστεί, ας αναλογιστούμε εάν είναι δυνατόν να τα βγάλει πέρα στις σημερινές συνθήκες, σε κάποια εσχατιά της ελληνικής επικράτειας. Ενδεικτικά κάποιοι βασικοί μισθοί: Μόνιμος στρατιώτης 280 ευρώ,Δεκανέας 499 ευρώ,Λοχίας 718 ευρώ,Επιλοχίας 770 ευρώ κλπ... 3) Εκπαίδευση: Οι Ειδικές Δυνάμεις από την φύση τους (χαρακτηριστικές ιδιότητες, δυνατότητες και περιορισμοί) απαιτούσαν πάντοτε, την από κάθε πλευρά, άρτια και ρεαλιστική βασική και ειδική εκπαίδευση του προσωπικού τους, είτε αξιωματικών είτε οπλιτών, το οποίο έπρεπε υποχρεωτικά να προέρχεται από εθελοντές και μόνιμους επιλεγμένους με αυστηρά κριτήρια νοημοσύνης και σωματικών και ψυχικών ικανοτήτων. Έτσι η εκπαίδευση των καταδρομέων στη τεχνική και τακτική των ειδικών επιχειρήσεων ήταν εντατική, σκληρή και επίπονη σε όλη τη διάρκεια της θητείας του στις Ειδικές Δυνάμεις, γιατί το υψηλό επίπεδό της αποτελούσε και αποτελεί την βασική και θεμελιώδη προϋπόθεση της επιτυχίας τους.
    Οι πολλές και σοβαρές εξάλλου απαιτήσεις, που απέρρεαν από τους καθιερωμένους κανόνες και τρόπους της "τακτικής χρησιμοποίησης" των μονάδων των Ειδικών Δυνάμεων, επέβαλλαν την υποχρεωτική εκπαίδευση του προσωπικού τους:

    Στην διαβίωση και στον αγώνα κάτω από ιδιαίτερα δυσμενείς συνθήκες εδάφους και καιρού (αναρριχήσεις, ορεινός αγώνας, αγώνας σε χιονοσκεπείς περιοχές, διάβαση υδάτινων κωλυμάτων, εξαντλητικές πορείες επί ανωμάλου εδάφους και σε μεγάλες αποστάσεις κ.α.).
    Στην εξοικείωση με το υγρό στοιχείο (θάλασσα, λίμνες, ποτάμια), στους τρόπους κινήσεως και μεταφοράς δια μέσου αυτού και στη χρήση πρώτων γενικά μέσων.
    Στις πάσης φύσεως καταστροφές και δολιοφθορές.
    Στον εθισμό και στην απόκτηση της απαιτούμενης πείρας στις ταχείες αερομεταφορές, με ελικόπτερα και αεροπλάνα.
    Αντικείμενο λίστας με τελείως εξειδικευμένα αντικείμενα ανάλογα με τον τύπο της μονάδας Ειδικών Δυνάμεων, όπως: αλεξιπτωτιστών, βατραχανθρώπων, χιονοδρόμων, ανορθόδοξου πολέμους, αμφίβιων καταδρομών και πεζοναυτών.
    Στην πραγματοποίηση, από όλες τις μονάδες Ειδικών Δυνάμεων, μεγάλου αριθμού ασκήσεων, εκτελούμενων με ρεαλιστικό τρόπο, για την, κατά το δυνατόν, προσομοίωση με συνθήκες μάχες.
    Στην συμμετοχή μονάδων και τμημάτων των Ειδικών Δυνάμεων σε διάφορες διακλαδικές και συμμαχικές ασκήσεις. 4) Κοινωνική προσφορά: Οι ένοπλες δυνάμεις σε καιρό ειρήνης, μπορούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για:

    Τη συνδρομή τους σε έκτακτες καταστάσεις (θεομηνίες, σεισμούς, πυρκαγιές, ατυχήματα, διασώσεις).
    Την προστασία του δασικού μας πλούτου (βοήθεια στην κατάσβεση πυρκαγιών, δενδροφυτεύσεις).
    Τη διάσωση ή ανεύρεση ατόμων που έχουν αποκλειστεί ή χαθεί σε δυσπρόσιτες ορεινές περιοχές.
    Την εθελοντική αιμοδοσία στελεχών και οπλιτών. ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟΝ Ν.Σ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΦΙΕΡΩΣΗ,ΑΛΛΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ,ΒΑΣΙΣΜΕΝΑ ΣΕ ΜΙΑ ''ΞΥΛΙΝΗ'' ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΟΥΝ ΠΟΤΕ ΟΙ ''ΓΝΩΣΕΙΣ'' ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΦΕΔΡΟΥΣ ,ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΦΩΝΑΞΟΥΝ ΠΟΤΕ ....(ΑΝ ΕΞΑΙΡΕΣΟΥΜΕ ΤΟ ΦΙΑΣΚΟ ΤΟΥ 1974,ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΦΩΝΑΞΑΝ ΤΟ 1940).ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΠΡΟΣ ΤΙ ΟΛΗ ΑΥΤΗ Η ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ?
    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ ΛΥΠΑΜΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΑΛΛΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΜΟΝΙΜΗ ΔΟΥΛΕΙΑ.
    ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΕΙΣ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΛΛΑ ΚΑΛΑ ΗΤΑΝ ΠΟΥ ΤΑ ΕΙΠΑΜΕ...
    Ν.Σ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΒΑΛΕ ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΟΥ ΑΠΟ ΚΑΤΩ 12.05...ΕΣΤΩ ΤΑ ΑΡΧΙΚΑ..ΑΦΟΥ ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΚΑΙ ΑΠ ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟΨΗ ΕΧΕΙΣ.... .ΟΝΟΜΑΤΗΣΕ ΤΗΝ .ΟΧΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΑΛΛΑ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΠΛΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ ΜΠΛΟΓΚ ΠΟΙΟΣ ΛΕΕΙ ΤΙ... .
    Ο ΑΛΛΟΣ ΒΑΖΕΙ ΦΑΡΔΥ ΠΛΑΤΥ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΤΟ ...Ν.Σ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΦΙΛΕ ΝΙΚΟ Σ. ,
    Άν και , εν πολλοίς , απαντήσεις στο ανατρεπτικό και αντιμιλιταριστικό σου σχόλιο έχουν δοθεί εμπεριστατωμένα μέσα απο το σχόλιο του ( κακώς δι'εμέ βέβαια) Ανώνυμου 12:05 επίτρεψέ μου και τη δική μου προσέγγιση στο σχόλιό σου .
    Διαβάζοντας λοιπόν το πρώτο σου σχόλιο νόμιζα ότι θα κατέθετες τις απόψεις σου σχετικά με το θέμα της συγκεκριμένης ανάρτησης όμως από ότι διαπίστωσα ο σκοπός σου δέν ήταν να σχολιάσεις τα αναφερόμενα στην συγκεκριμένη ανάρτηση αλλά εκμεταλευόμενος αυτήν την ευκαιρία, αν κατάλαβα καλά , θέλησες να δημοσιοποιήσεις σκέψεις και απόψεις σου σχετικά με την ανάγκη ύπαρξης και χρησιμότητας των Ενόπλων Δυνάμεων στην πατρίδα μας .
    Είναι δικαίωμά σου και το σέβομαι να εκφράζεις ελεύθερα τις όποιες απόψεις έχεις και για οποιοδήποτε θέμα. Είναι άλλο πράγμα όμως το δικαίωμα αυτό κάποιου και άλλο πράγμα το να επιθυμεί , εκφράζοντας τις όποιες απόψεις του , να πείσει για την ορθότητα αυτών ώστε να αλλάξει τα πράγματα τα κατ’αυτόν κακώς κείμενα . Τότε δε έχει και έννοια και αξία η δημοσιοποίηση των απόψεων του , και βέβαια τεκμηριωμένων και με πειστικά επιχειρήματα ώστε να πείθουν , γιατί διαφορετικά θα αποτελούν απλά και μόνο υποκειμενικές και άνευ αξίας απόψεις που εύκολα μπορεί να χαρακτηρισθούν, το λιγότερο, φαιδρές ο δε εκφράσας αυτές κινδυνεύει να χαρακτηρισθεί αναλόγως .
    Και επειδή φίλε Νίκο , έχοντας και κάποια προσωπική άποψη περί του ατόμου σου , τα όσα γράφεις και υπονοείς σε αυτό σου το σχόλιο αδυνατώ να πιστέψω ότι ανταποκρίνονται στις πεποιθήσεις σου , πολλώ δε μάλλον δυσκολεύομαι να τα χαρακτηρίσω ως φαιδρά και εσένα ως τέτοιον, αλλά και πριν ειπώ το : ‘’ού με πείσεις,κάν με πείσεις ‘’ πολύ θα ήθελα να είχα ξεκάθαρες απαντήσεις στα παρακάτω ερωτήματά μου που προέκυψαν μέσα από το σχόλιό σου :
    1ον Πιστεύεις ότι είναι αναγκαία η ύπαρξη και η χρησιμότητα των Ε.Δ. στην πατρίδα μας ???
    2ον Γνωρίζεις πολλές χώρες στον κόσμο που να μην έχουν στρατό ???
    3ονΥπηρέτησες τη θητεία σου και αν ΝΑΙ, δεν ήξερες γιατί και για ποιο λόγο υπηρέτησες???
    4ον Θεωρείς πράγματι ότι είναι χαμένος χρόνος από τη ζωή ενός νέου ο χρόνος που υπηρετεί τη θητεία του για την πατρίδα ??? και γιατί τον θεωρείς χαμένο?
    5ον Πιστεύεις πραγματικά ότι οι ’’ανώτεροι’’, όπως τους αναφέρεις και μάλλον τα στελέχη των Ε.Δ. εννοείς , δεν ξέρουν πώς λειτουργούν τα οπλικά συστήματα και πώς να τα χειρίζονται ??? έχεις μπεί ,αλήθεια, καμιά φορά σε Άρμα Μάχης ? σε Υποβρύχιο ? σε Πυραυλάκατο ? σε ‘’Απάτσι’’? σε cocpit F-16 ή MIRAZ ? μήπως έχεις την εντύπωση ότι αυτά τα σύγχρονα οπλικά (φονικά όπλα ναι) συστήματα που διαθέτουν οι Ε.Δ. λειτουργούν μη επανδρωμένα ως παιδικά παιχνίδια ή ως τηλεκατευθυνόμενα από το έδαφος αεροπλανάκια ???
    6ον Πιστεύεις πράγματι ότι υπάρχουν Έλληνες ( στελέχη & οπλίτες των Ε.Δ. ή απλοί πολίτες ) που να μη γνωρίζουν ποιος είναι ο πραγματικός εχθρός και ο ορατός κίνδυνος για την πατρίδα μας ??? πού ζεις εσύ? στην Ελβετία? Έχεις αντιληφθεί τι γίνεται κάθε ημέρα στη θάλασσα και κυρίως στον εναέριο χώρο του Αιγαίου? Εκτός και πιστεύεις ότι με ξόρκια, κλαδιά ελιάς και συναυλίες ειρήνης στα νησιά του Αρχιπελάγους θα εκλείψει ο εξ ανατολών κίνδυνος .
    7ον Γνωρίζεις ποιο ήταν το ποσοστό των περικοπών στις αποδοχές των στελεχών των Ε.Δ. σε σχέση με αυτές των άλλων εργαζομένων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα ??? (από 35 – 60% ). Ξέρεις μετά την απόφαση του Σ.τ.Ε. για αποκατάσταση των αποδοχών τους και την καταβολή αναδρομικών ,που αναφέρεσαι, το ποσό που θα καταβληθεί ανάλογα με το βαθμό από Λοχία μέχρι Στρατηγό είναι από 25,οο – 185,οο ευρώ μηνιαίως ? Ξέρεις ότι οι αποδοχές του Α/Γ.Ε.ΕΘ.Α. είναι μικρότερες από του εντεταλμένου να κουβαλάει νερό στους ομιλητές βουλευτές , υπαλλήλου της Βουλής ? Ξέρεις ότι οι αποδοχές του Ανθυποσμηναγού που νυχθημερόν και με οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες κυνηγάει τον Τούρκο επιβουλέα πάνω από το Αιγαίο είναι μικρότερες ενός Γραμματέα Κοινότητος ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΣΥΝΕΧΕΙΑ

    Φίλτατε Νίκο ,
    Απέφυγα να σου απαντήσω κάποτε σε επιτιμητικό και αφοριστικό σου σχόλιό σε ανάρτηση του blog σχετική με το Μνημείο που έχει ανεγερθεί και το Αεροσκάφος που έχει τοποθετηθεί στο πάρκο των Αγίων Ταξιαρχών και το έκανα αφενός γιατί σεβόμενος τη μνήμη του πεσόντος συγχωριανού μας Ανθυποσμηναγού δεν ήθελα να ανοίξω διάλογο αντιπαράθεσης για ένα τέτοιο ιερό ,για μένα , θέμα και αφετέρου γιατί νόμισα ότι ο λόγος που σε ανάγκασε τότε για εκείνο σου το σχόλιο ήταν το ότι σε ενοχλούσε από αισθητικής πλευράς και όχι επί της ουσίας . Με το τωρινό σου σχόλιο όμως δεν μου μένει πλέον καμιά αμφιβολία ότι είσαι εκ πεποιθήσεως αντίθετος με ότι έχει σχέση με αυτό που λέμε Ένοπλες Δυνάμεις της Χώρας ( οργανωμένο στράτευμα , έμψυχο προσωπικό , εξοπλισμός , άμυνα και προάσπιση της εδαφικής ακεραιότητος της χώρας μας , προετοιμασία για πόλεμο εάν απαιτηθεί ).
    Ειρηνιστής ??? Αντιμιλιταριστής ??? Αντιρρησίας Συνείδησης ???
    Σεβαστό και πάμε μαζί εφόσον έχω τεκμηριωμένες και πειστικές ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ στις παραπάνω ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ μου .
    Έρρωσθε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΑΛΕΚΟ,ΕΥΧΑΡΙΣΤΗ ΕΚΠΛΗΞΗ ,ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΜΙΛΑΜΕ ΕΠΩΝΥΜΑ.
    Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΧΟΛΙΟ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟΤΕ......
    ΣΕΒΟΜΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΚΑΙ ΤΗ ΜΝΗΜΗ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ, ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΝΑ ΑΠΛΟ ΠΕΤΡΙΝΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ,ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΣΚΟΤΩΣΕ,ΘΑ ΗΤΑΝ ΟΤΙ ΚΑΛΛΙΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΙΜΗΣ ΣΤΗΝ ΘΥΣΙΑ ΤΟΥ.
    -ΓΙΑ ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ,ΝΑ ΤΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΕΝΑ ΜΝΗΜΕΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑ ΤΟΥ,,,ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΛΟΓΟ ?
    ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΑΛΛΟ ΣΟΥ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚ ΤΟΥ ΠΟΝΗΡΟΥ....
    ΜΟΛΙΣ ΜΠΟΡΕΣΩ ΘΑ ΣΧΟΛΙΑΣΩ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ,ΚΑΛΗ ΜΕΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΝΙΚΟ ,
    ΚΑΤ'ΑΡΧΑΣ ΚΑΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ '' ΧΑΡΑ'' ΣΟΥ ΠΟΥ ΜΙΛΑΜΕ ΕΠΩΝΥΜΑ ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΟΤΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΠΩΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΜΟΥ - ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΙ ΜΟΥ ΣΕ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ BLOG ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΦΕΡΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΟΥ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΟΣΟΙ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΚΟΠΟ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΜΟΥ,ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΜΟΥ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΕΙΤΕ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ ΕΙΤΕ
    ΓΕΝΙΚΩΤΕΡΑ , ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΠΟΙΟΣ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΑ ΑΞΙΟΛΟΓΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΥΠΟΨΗ ΤΟΥΣ ΑΝΑΛΟΓΩΣ ...
    ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΟΥ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΗΜΙΣΗ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΟΥ ΜΟΥ( ΜΝΗΜΕΙΟ-ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ) ΣΕΒΟΜΑΙ ΤΗ ΘΕΣΗ & ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ , ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΕΑΝ ΕΧΩ ΤΙΣ ΑΝΤΙΡΗΣΕΙΣ ΜΟΥ, ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΑΝΟΙΞΑ ΔΙΑΛΟΓΟ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΟΙΞΩ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ .
    ΟΜΩΣ ΦΙΛΕ ΝΙΚΟ ,
    ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΣΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ ΘΕΩΡΩ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΦΡΑΣΗ ''...και κάθε άλλο σου συμπέρασμα είναι εκ του πονηρού ...'' ΚΑΙ ΘΑ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΩ , ΕΑΝ ΕΤΣΙ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΣΚΕΦΘΗΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΩ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΟΥ ΣΧΟΛΙΟ , ΝΑ ΜΗ ΜΠΕΙΣ ΣΤΟΝ ΚΟΠΟ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ Ή ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΜΟΥ . ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΛΟΓΟ ΝΑ ΑΠΑΝΤΑΣ ΣΕ '' ΕΚ ΤΟΥ ΠΟΝΗΡΟΥ '' ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΑΤΤΟΝΤΕΣ ΑΝΑΛΟΓΩΣ ...
    ΘΑ ΔΕΧΘΩ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ ( ΕΙΤΕ ΜΕΣΩ ΤΟΥ BLOG ΕΙΤΕ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ) ΜΟΝΟ ΕΑΝ ΑΠΟΣΥΡΕΙΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ... ''ΕΚ ΤΟΥ ΠΝΗΡΟΥ'' .
    ΚΑΛΗ ΣΟΥ ΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΑΓΑΠΗΤΕ ΑΛΕΚΟ
    ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΑ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΩ ΤΗΝ ΦΡΑΣΗ ΠΟΥ ΣΕ ΕΝΟΧΛΗΣΕ,ΑΠΑΝΤΩΝΤΑΣ ΣΤΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥΣ ΣΟΥ,ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΜΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΔΟΜΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ''ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΟΣ''.ΛΥΠΑΜΑΙ
    ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΣΥΝΗΘΙΖΩ ΝΑ ΥΠΑΝΑΧΩΡΩ ΣΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΧΟΜΑΙ ΟΡΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟΨΕΩΝ.

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

    ΝΙΚΟΣ Κ.ΣΤΥΛΙΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή