Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 29 Μαρτίου σήμερα..... Β Χαιρετισμοί της Παναγίας....

Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

ΑΠΟΡΙΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΛΥΚΕΙΟΥ ΙΤΕΑΣ : ΘΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ;...

Ψήφισμα

   Αδιέξοδα στην λειτουργία του Λυκείου Ιτέας, μόλις 3 εβδομάδες από την έναρξη της νέας Σχολικής Χρονιάς. ....
Τιμοκατάλογος Εστιατορίου σε μέγεθος και πλήθος οι ελλείψεις στο Σχολείο, με ορεκτικά την απουσία Καθηγητών και ολίγα αλμυρά, με κυρίως πιάτο την Τράπεζα Θεμάτων και άλλα εδέσματα και με επιδόρπιο αποτελούμενο από υλικά καθαριότητος έως χαρτί για φωτοτυπίες...
Ελληνική Κρατική Παιδεία 2014.  Λοβέρδος, Υπουργός...

   ''Είδαν και απόειδαν'' οι Γονείς και οι Κηδεμόνες του Λυκείου μας και μετά από μια Γενική Συνέλευση του Συλλόγου τους, υιοθέτησαν ομόφωνα ένα Ψήφισμα, το οποίο και κατέθεσαν εχθές στην ανοικτή Συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Ιτέας.  Οι Αποδέκτες του Ψηφίσματος, αρκετοί, ενώ ο Δήμος και η Περιφερειακή Ενότητα, απλώς έλαβαν γνώση.
Τι θα γίνει όμως!(;)... Αναζητούνται ...τα πάντα, προκειμένου να παράξει έργο το Λύκειο, ετοιμάζοντας Ανθρώπους, Σπουδαστές, Φοιτητές και Έλληνες.
Θα υπάρξει ενεργός απάντηση, ή μήπως η ανίκανη αταραξία του Υπουργείου, αναμένει την λήξη της ...Προεκλογικής Περιόδου;...

****************************************

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ           Ιτέα, 26 Σεπτεμβρίου 2014
ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ                                                      Αρ.Πρωτ. 2/2014
ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΙΤΕΑΣ

ΠΡΟΣ: 1. Περιφερειακό Δ/ντή Α/θμιας & Β/θμιας
Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας
κ. Παλιαλέξη
2. Δ/ντη Β/θμιας Εκπ/σης Ν. Φωκίδας
κ. Αλωνάρη
3. ΠΥΣΔΕ Ν. Φωκίδας
4. Δ/ντη Γενικού Λυκείου Ιτέας
κ. Πλακιά
5. Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Φωκίδας


ΚΟΙΝ: 1. Αντιπεριφερειάρχη Φωκίδας
2. Δήμαρχο Δήμου Δελφών
3. Πρόεδρο Δ.Ε. Ιτέας


Αξιότιμοι κύριοι,

Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων των μαθητών του Γενικού Λυκείου Ιτέας, με την παρουσία
μελών του συλλόγου διδασκόντων που προσκλήθηκαν να συμμετάσχουν, συγκλήθηκε σε έκτακτη Γενική Συνέλευση, σήμερα, Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014 και κατέληξε ομόφωνα στο ακόλουθο ψήφισμα-αίτημα:

«Βρισκόμαστε ήδη στο τέλος του μηνός Σεπτεμβρίου και παραμένουν άλυτα σοβαρά προβλήματα λειτουργίας του σχολείου μας. Συγκεκριμένα:

1. Δεν έχουν τοποθετηθεί ακόμα καθηγητές ειδικότητας ΠΕ04 και συγκεκριμένα, ένας Βιολόγος, προκειμένου να ξεκινήσουν τα μαθήματα της Βιολογίας στην Α’ και τη Β’ Λυκείου (μαθήματα των οποίων η ύλη είναι μεγάλη και εξετάζονται με Τράπεζα Θεμάτων μεγάλου όγκου), καθώς και Φυσικός για έξι ώρες Φυσικής στην Β΄ Θετική Κατεύθυνσης και Γ’ Γενικής Παιδείας. Πρέπει να σημειωθεί πως ο χρόνος που δίνεται για τη διδασκαλία των μαθημάτων αυτών δεν είναι επαρκής, τόσο για την παράδοση, όσο και για την εμπέδωση και την κατανόηση της ύλης από τους μαθητές, ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν με επιτυχία στο επίπεδο της Τράπεζας Θεμάτων. Αν λάβουμε δε υπόψην και παράγοντες όπως σχολικές γιορτές, σχολικοί περίπατοι, αργίες, κλπ, το παραπάνω αίτημα γίνεται πιο επιτακτικό.

2. Στο μάθημα επιλογής της Α’ Λυκείου Εικαστική Παιδεία δημιουργήθηκαν δυο τμήματα Εικαστικών λόγω του μεγάλου αριθμού των παιδιών και χρειάζεται δεύτερος καθηγητής.

3. Τα τμήματα κατευθύνσεων, της Γ’ θεωρητικής, Γ’ τεχνολογικής (υπολογιστών) Β2’θετικής, και Β’ θεωρητικής, λειτουργούν με μεγάλο αριθμό μαθητών ανά τμήμα, παρά την ύπαρξη μαθητών με μαθησιακές δυσκολίες (σχετικός νόμος 4186/2013 - ΦΕΚ 193/ 17-9-2013) «Αναδιάρθρωση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και λοιπές διατάξεις», Παράγραφο 15 του Άρθρου 28) με αποτέλεσμα να υποβαθμίζεται η ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης.

4. Δεν υπάρχουν βιβλία για τα μαθήματα «Εισαγωγή στις αρχές της Επιστήμης των Υπολογιστών» Β΄ Γενικής Παιδείας(εξεταζόμενο με Τράπεζα θεμάτων), το οποίο θα διδαχθεί και στην Ά Λυκείου και «Πολιτική Παιδεία» Α’ και Β’ Λυκείου (θα είναι μόνο σε ψηφιακή μορφή, για να τα διαβάζουν οι μαθητές από τους υπολογιστές τους! Αν έχουν υπολογιστή και Ιντερνέτ).

5. Υπάρχει σοβαρή έλλειψη πόρων για την κάλυψη άμεσων αναγκών του σχολείου, όπως φωτοτυπικό χαρτί, αναλώσιμα και σέρβις φωτοτυπικών μηχανημάτων, υλικών καθαριότητας, καθώς και για τη συντήρηση και επισκευή του κτιρίου.

6. Μεγάλος όγκος ύλης στα μαθήματα των πρώτων τάξεων του Λυκείου που εξετάζονται με Τράπεζα Θεμάτων.

7. Συνεχείς αλλαγές στον ήδη απαράδεκτο εκπαιδευτικό νόμο, που αφορούν την προαγωγή των μαθητών από τάξη σε τάξη και την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Μπροστά σ’ αυτές τις εξελίξεις, εμείς οι γονείς και κηδεμόνες των παιδιών του σχολείου μας, δε μπορούμε να μείνουμε απαθείς.
Ζητάμε από εσάς, τους αρμόδιους για την εκπαίδευση των παιδιών μας και από το Δήμο Δελφών, που είναι αρμόδιος για τα σχολεία, τα αυτονόητα και συγκεκριμένα:

  • Την άμεση τοποθέτηση καθηγητών ΠΕ04 στις τάξεις Α’, Β’ & Γ’ Λυκείου.
  • Το χωρισμό των τμημάτων των κατευθύνσεων Γ’ θεωρητικής, Γ’ Τεχνολογικής υπολογιστών και Β’ Θετικής 2 & Β’ θεωρητικής, προκειμένου να λειτουργήσουν σωστά και προς όφελος των μαθητών.
  • Την άμεση τοποθέτηση καθηγητή Εικαστικών για το δεύτερο τμήμα των Καλλιτεχνικών.
  • Την άμεση αποστολή βιβλίων για τα μαθήματα «Εισαγωγή στις αρχές της Επιστήμης των Υπολογιστών» & «Πολιτική Παιδεία» της Β’ & Α’ Λυκείου. Η ηλεκτρονική μορφή του βιβλίου δεν είναι προσιτή στους μαθητές, ιδιαιτέρως στις σημερινές συνθήκες οικονομικής ένδειας, ούτε είναι εφικτή η φωτοεκτύπωση του στο σχολείο, λόγω έλλειψης πόρων.
  • Την κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων και του νόμου για το Νέο Λύκειο, που σχεδιάστηκε με προχειρότητα και χωρίς στοιχειώδη παιδαγωγική και εκπαιδευτική λογική και χτυπά την παρεχόμενη δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλους τους μαθητές. Τα αποτελέσματα από την εφαρμογή της την περσινή χρονιά έρχονται να επιβεβαιώσουν την αποτυχία τους.

Τα παιδιά μας δεν είναι παιδιά δεύτερης κατηγορίας και αξίζουν ανθρώπινη και ίση μεταχείριση με όλα τα υπόλοιπα παιδιά.

Ζητάμε να λάβετε υπόψη σας τις ιδιαιτερότητες των μαθητών και του τόπου μας και τις ανάγκες τους για σωστή μόρφωση.
Ζητάμε η εκπαίδευση των παιδιών μας να γίνεται όπως πρέπει και όχι με μπαλώματα. Να είναι σύμφωνη με τα Παιδαγωγικά και Εκπαιδευτικά κριτήρια στην ουσία τους και όχι στα λόγια.
Ζητάμε τα εκατομμύρια που ξόδεψε το Υπουργείο και θα ξοδέψει και φέτος για την Τράπεζα Θεμάτων, να δοθούν στα σχολεία για να λειτουργήσουν σωστά και να διοριστούν οι καθηγητές που χρειάζονται.
Ζητάμε τα παιδιά μας να αντιμετωπίζονται ως ανθρώπινες αξίες και όχι σαν αριθμοί ».

Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Για το Δ. Σ. του Συλλόγου

Η Πρόεδρος                                                       Η Γ. Γραμματέας


ΠΟΛΥΖΩΗ ΝΙΚΗ                                               ΣΚΩΤΤΗ ΚΑΛΟΤΙΝΑ

http://epikourositeas.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου