Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Τετάρτη 24 Απριλίου.....

Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014

ΚΑΣΤΡΟ Αλληλεγγύης - Χωρίς Μεσάζοντες ΛΑΜΙΑΣ:Κάλεσμα συμμετοχής & συνέχεια δράσεων

Αγαπητοί φίλοι,
Μετά την αναγκαστική καλοκαιρινή διακοπή, επανερχόμαστε με τις προγραμματισμένες απευθείας διαθέσεις προϊόντων (ξεκινώντας στις 20 Σεπτεμβρίου) καθώς και με άλλες παράλληλες δράσεις και εκδηλώσεις.....

 Η ανταπόκρισή σας στα καλέσματά μας σε όλη τη διάρκεια αυτής της ωραίας προσπάθειας, που ήδη οδεύει προς τη συμπλήρωση δύο χρόνων, μας γεμίζει δύναμη και αποφασιστικότητα για τη συνέχεια.
Εσείς, οι περισσότερες από 2000 οικογένειες συμπολιτών μας που στηρίζετε το κίνημα «Χωρίς Μεσάζοντες», κάνοντας έξυπνες αγορές, ενισχύοντας τους παραγωγούς και δείχνοντας αλληλεγγύη με πολύπλευρες δράσεις, είστε η δύναμή της Κίνησης.
Πολύτιμη ήταν η ανταπόκριση σας στις συλλογές πλαστικών καπακιών για το Σύλλογο
Παραπληγικών, τηγανέλαιου (ανταλλαγή με απορρυπαντικά για δωρεά σε ιδρύματα) και σχολικών ειδών καθώς και στις συλλογές φαρμάκων σε όλες τις διαθέσεις, που ενίσχυσαν τους σεισμοπαθείς της Κεφαλλονιάς, όταν χρειάστηκε, και το Κοινωνικό Ιατρείο της πόλης μας κάθε φορά. Το Κοινωνικό Ιατρείο, το οποίο οι φορείς που το δημιούργησαν (Ιατρικός Σύλλογος, Εκκλησία και Δήμος) το έκλεισαν βιαστικά, λέγοντας ότι αρκούν οι κυβερνητικές ρυθμίσεις για την ιατροφαρμακευτική κάλυψη των ανασφάλιστων από νοσοκομεία και ΠΕΔΥ. Την ίδια τη στιγμή οι σύλλογοι εργαζομένων του Νοσοκομείου Λαμίας και του ΠΕΔΥ δηλώνουν αδυναμία σωστής εξυπηρέτησης έστω και των ασφαλισμένων!
Πριν κλείσουμε αυτή την πρώτη φθινοπωρινή ενημέρωση, απευθύνουμε και πάλι κάλεσμα για νέους εθελοντές. Πέρα από την αγοραστική συμμετοχή όλων μας, η επιτυχία μας ως κίνηση εξαρτάται από την προσφορά εθελοντικής εργασίας. Το «Κάστρο Αλληλεγγύης – Χωρίς Μεσάζοντες Λαμίας» είναι ανοιχτό σε όλους όσους θέλουν να συμμετέχουν στον οποιοδήποτε βαθμό, από τις ομάδες προβολής και διεξαγωγής των δράσεων, μέχρι τη Συντονιστική Ομάδα που τις οργανώνει.
Υπάρχει επαφή με τους συλλόγους εκπαιδευτικών για τη συλλογή μαθητικού υλικού και τη διανομή του σε άπορους μαθητές, όπως επιτυχώς συμπράξαμε πέρυσι. Υπάρχει ακόμη το θέμα της συλλογής και διάθεσης φαρμάκων. Είναι στο χέρι μας να κάνουμε κάτι γι’ αυτό, εμείς, οι ενεργοί πολίτες του τόπου μας? Τα παραδείγματα άλλων πόλεων, όπου οι κινήσεις σε συνεργασία με συλλόγους και εθελοντές γιατρούς, λειτουργούν κοινωνικά ιατρεία και φαρμακεία, μας δείχνουν τον εφικτό δρόμο.
Περιμένουμε τις προτάσεις σας για όλα τα παραπάνω και για οτιδήποτε άλλο αφορά την κίνησή μας και τις παράλληλες δράσεις της.
Καλούμε εθελοντές για νομική και φοροτεχνική υποστήριξη, εθελοντές γεωπόνους, τεχνολόγους τροφίμων και γνώστες πληροφορικής για την τεχνική υποστήριξη της κίνησης.
Θα επανέλθουμε τις αμέσως επόμενες ημέρες με την αναλυτική ανακοίνωση της απευθείας διάθεσης προϊόντων για τις 20 Σεπτεμβρίου 2014.
Η Συντονιστική Ομάδα
Ιστοσελίδα : www.kastrolamias.gr
Επικοινωνία ηλεκτρονική: XMLamias@gmail.com
Επικοινωνία τηλεφωνική : 6985603574 (What’s Up) & 6906981623 (Free2Go)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου