Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ : ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΟΔΙΚΟΥΣ, ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΓΟΥΣ!...

Έχετε λόγους κύριε Δήμαρχε,
να καλύπτετε τα ακάλυπτα...

  Προ ολίγων ημερών, ο νέος Δήμαρχος κύριος Αθανάσιος Παναγιωτόπουλος, ανακοίνωσε τις τοποθετήσεις Προϊσταμένων  στις Διευθύνσεις του Δήμου, διαλέγοντας κατά την γνώμη του, τους καταλληλότερους και τους έχοντες βεβαίως και τα τυπικά προσόντα υπαλλήλους του Δήμου Δελφών. ....
Δικαίωμά του και υποχρέωσή του να οργανώσει την ομάδα των Προϊσταμένων των Υπηρεσιών, φροντίζοντας για τους καλύτερους συνεργάτες του, μέσω των οποίων θα πραγματοποιήσει το πρόγραμμά του. Θεμιτόν και Ασχολίαστον.
   Εμείς όμως θα εστιάσουμε σε μια ''αλλαγή'' η οποία πραγματοποιήθηκε στην Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου μας.  Στην αντικατάσταση της επί σειράς ετών Προϊσταμένης της Υπηρεσίας (πρώην Πολεοδομία)  Κυριακής Μιχαλοπούλου, με τον έως πρότινος υφιστάμενόν της  Δημήτριο Ροπακά και πρώην επίσης Προϊστάμενο της ιδίας Υπηρεσίας.
   Το τι θα έχει να προσφέρει στα νέα της καθήκοντα στην Δ/νση Προγραμματισμού Οργάνωσης και Πληροφορικής η κα Μιχαλοπούλου, δεν αφορά εμάς.  Μιας και είναι πασίδηλον το ότι, η σκέψη της θα είναι πάντα στα τεκταινόμενα εντός της Υπηρεσίας Δόμησης.  Δεν μας απασχολεί επίσης τώρα, το ''βιβλίο'' πεπραγμένων της κας Μιχαλοπούλου στην τότε Πολεοδομία και νυν Υπηρεσία Δόμησης, καθ' όσον, εντός των επομένων μηνών αρχής γενομένης από τον προσεχήΝοέμβριο, η δημοσιοποίηση των γεγονότων, θα αποκαταστήσουν την τάξην.  Τουλάχιστον την Ηθικήν Τάξην.

   Όμως, η επανατοποθέτηση του Δημητρίου Ροπακά στην θέση του Προϊσταμένου της Υπηρεσίας Δόμησης, εκθέτει ανεπανόρθωτα τον νέον Δήμαρχο Αθανάσιο Παναγιωτόπουλο! Και τούτο γιατί :
-  Κατά τον μήνα Νοέμβριο θα εκδικασθεί (τουλάχιστον θα ξεκινήσει η διαδικασία) στο Εφετείο Λαμίας, η γνωστή σε όλους υπόθεση ''Τουμπανάρια'', με κατηγορούμενο τον παραιτηθέντα πρώην Δήμαρχο Νικ. Φουσέκη.  Για το πολεοδομικό έγκλημα το οποίο έχει συντελεσθεί εκεί επάνω, θα κληθεί ενδεχομένως να καταθέσει και ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου Δελφών Δημήτριος Ροπακάς, του οποίου ο αδελφός Ιωάννης Ροπακάς, ήταν ο επιβλέπων Μηχανικός για την κατασκευή των 5.500 τ.μ. της οικοδομής, όταν η άδεια οικοδομής επέτρεπε 4.000 τ.μ.   Το ότι οι 5 άδειες οικοδομών έχουν ανακληθεί από το 2008 και μέχρι σήμερα δεν έχουν κατεδαφιστεί τα κτήρια, ούτε έχει επιβληθεί ως ήταν οφειλόμενο το σχετικό πρόστιμο, αφορούσε και αφορά τον Δήμο Δελφών, του οποίου η ηγεσία μετέτρεψε την νομοθεσία σε ''μπακαλόχαρτο'', με ''πρόθυμους'' συνεργάτες να ενδιαφέρονται μόνον για τα συμφέροντα πελατών!...
-  Από τις 27 Μαρτίου του 2014 (προ 6 μηνών), ο Εισαγγελέας του Εφετείου Λαμίας με το υπ' αρ. 2/14 έγγραφό του, ''παραγγέλει'' (επι λέξει : ''Παραγγέλομεν την άσκηση ποινικής διώξεως σε βάρος των...'', δηλαδή, δεν ζητά να ερευνηθεί η υπόθεση), παραγγέλει λοιπόν τηνάσκηση ποινικής δίωξης εναντίων 5 Υπαλλήλων της Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου Δελφών, μεταξύ των οποίων είναι και ο Δημήτριος Ροπακάς, για παράβαση καθήκοντος!!!...

Έως και σήμερα, δεν έχει ασκηθεί ποινική δίωξη εναντίον του νέου Προϊσταμένου της Υπηρεσίας Δόμησης.  Η υπόθεση αφορά οικοδομική άδεια πελάτου εκ Γαλαξειδίου του Πολιτικού Μηχανικού, πρώην αντιδημάρχου και πρώην θεματικού προϊσταμένου της Υπ. Δόμησης, Παν. Ταγκαλή. 
Το ζήτημα είχε φθάσει στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αμφίσσης, όπου ο Εισαγγελέας απέρριψε και τις 3 (τρείς) εγκλήσεις του μηνυτή, αλλά το 2013 προέκυψε ''κάτι'', το οποίο ανάγκασε τον Εισαγγελέα Εφετών Λαμίας, να ασκήσει την ποινική δίωξη (στα χαρτιά ακόμη...).

Την ύπαρξη της παραγγελίας του Εισαγγελέα Εφετών, την γνώριζαν απαξάπαντες εντός και εκτός των Υπηρεσιών του Δήμου Δελφών.  Και κατά τα φαινόμενα ο νέος Δήμαρχος, έγκριτος νομικός και γνώστης της υποθέσεως, θα ''πέσει από τα σύννεφα'' μαθαίνοντάς το νέο σήμερα!!!...  Και εμείς, θα τον πιστέψουμε...

Το όλον ζήτημα εμπεριέχει το φαιδρόν (προκαλεί γέλωτα), το γελοίον (στερείται σοβαρότητος) και το τραγικόν (μετ' οδύνης και πόνου).  Και εξηγούμε :
-  Φαιδρόν διότι, το ''κάτι'' το οποίο προέκυψε και ανάγκασε τον Εισαγγελέα Εφετών να παραγγείλει την ποινική δίωξη είναι,  η υπ' αριθ. 1443/30-8-2013 απόφαση της Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου (με προϊσταμένη την Κυριακή Μιχαλοπούλου), της οποίας έλαβε γνώση ο Εισαγγελέας Εφετών στην Λαμία (!!!...).  Και η οποία απόφαση ''καρφώνει'' τους υπαλλήλους της Υπηρεσίας για παράβαση καθήκοντος κατά την έκδοση της οικοδομικής αδείας για το Γαλαξείδι!!!....(στην ουσία τον έναν και εν αναμονή αντικαταστάτη της προϊσταμένης...)
-  Γελοίον διότι,  ο βεβαρυμένος με ''παραγγελία'' άσκησης ποινικής διώξεως νέος προϊστάμενος, θα υπερασπίζεται τα συμφέροντα του Δήμου ενώπιον πάσης Αρχής, τα οποία κατεπάτησε ο αδελφός του,  θα εγκρίνει οικοδομικές άδειες, θα δεσμεύει τον Δήμο με την υπογραφή του, ενώ ανά πάσα στιγμή αναμένεται να κληθεί από τον Εισαγγελέα δια τα περαιτέρω.  Και τότε, ο Δήμαρχος θα είναι υποχρεωμένος να τον θέσει σε διαθεσιμότητα, μέχρι την  τελεσίδικη απόδειξη της αθωότητός του ή όχι.  Για τον ίδιο λόγο εξάλλου, θα ετίθετο σε αργία και ο πρώην Δήμαρχος.
-  Και Τραγικόν, διότι ξαναγυρίζουμε στα παλαιά, ωσάν να μην επέρασε μια ημέρα, ωσάν οι εξαγγελίες και τα προγράμματα να ήσαν μιας (προεκλογικής) χρήσεως.  Ωσάν να είμαστε ανίκανοι να προσπεράσουμε τα ''πέτρινα'' χρόνια και να θεωρούμε ότι ο ευλογημένος τόπος μας είναι ''ταμένος'' στην μιζέρια, στην αφάνεια, στην μικρότητα, στην υποτέλεια και στην διαπλοκή. Και αυτό είναι το χειρότερο.  Το να μην υπάρχει προοπτική...

Υ.Γ.  Με αφορμή το πρόσφατο γεγονός της αντίδρασης, σύσσωμης της Τοπικής Κοινωνίας τηςΔεσφίνας και την απρόσμενη πολιτική ήττα Τοπικών ''Παραγόντων'' στο θέμα των ιχθυοκαλλιεργειών, είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι η ''Ανατροπή'' της Καθεστικυΐας Τάξεως στην ευρύτερη περιοχή μας, είναι προ των πυλών.  Και η ''Αποδόμησή'' της πρόκειται να αρχίσει από την ηρωϊκή Δεσφίνα, με την εμφάνιση των πρώτων ''παρενεργειών'' από το Γ.Π.Σ.της πόλεως.
Λίγη υπομονή ακόμη...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου