Παρασκευή, 1 Αυγούστου 2014

Προσοχή! Απατεώνες χρησιμοποιούν το όνομα μεγάλης εταιρείας και στέλνουν sms ότι έχετε κερδίσει χρήματα σε διαγωνισμό

- Στο sms που θα φτάσει στο κινητό σας τηλέφωνο αναφέρεται ότι έχετε κερδίσει 850.000 λίρες Αγγλίας!
- Ζητούν να μπείτε σε συγκεκριμένο site και να βάλετε έναν κωδικό για να εκταμιεύσουν το ποσό
- Το μήνυμα είναι γραμμένο στα Αγγλικά
- Ποια εταιρεία χρησιμοποιούν σύμφωνα με το Σώμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος
- ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΠΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΣΕΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ ΤΩΝ ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ.....Με μια εξαιρετικά επείγουσα ανακοίνωση η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος καλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί προκειμένου να μην εξαπατηθούν από sms και ιστοσελίδα που έχει ως μοναδικό στόχο να αποσπάσει χρήματα από πολίτες χρησιμοποιώντας μάλιστα το όνομα μιας μεγάλης εταιρείας.

Όπως αναφέρεται: Το τελευταίο διάστημα διακινείται μαζικά sms, που ενημερώνει παραπλανητικά τους κατόχους κινητών τηλεφώνων ότι ο αποδέκτης έχει κερδίσει ποσό ύψους 850.000 λιρών Αγγλίας, από διαγωνισμό μεγάλης εταιρείας.

Και συνεχίζει: Το τελευταίο χρονικό διάστημα, διαπιστώθηκε μαζική διακίνηση, μέσω των δικτύων κινητής τηλεφωνίας, sms σε τυχαίους χρήστες,στο οποίο αναφέρεται ότι ο κάτοχος του τηλεφώνου έχει κερδίσει ποσό ύψους 850.000 Λιρών Αγγλίας, από διαγωνισμό μεγάλης εταιρείας.

Στην συνέχεια, για να εισπράξουν το ποσό, προτρέπει τους χρήστες να επισκεφτούν συγκεκριμμένη ιστοσελίδα και έπειτα τους ζητά να πληκτρολογήσουν τον επισυναπτόμενο κωδικό για να μάθουν τις λεπτομέρειες είσπραξης του ποσού.

Το μήνυμα είναι γραμμένο στα αγγλικά και αναφέρει: «Your Mobile Number has Won 850.000 British Pounds in the ongoing Samsung Promo. Visit and click on Prize at the top menu. Your Samsungk: 10965» 

Αν ο χρήστης πεισθεί για την υποτιθέμενη νίκη του στο διαγωνισμό και αρχίσει να επικοινωνεί με τους δράστες, του ζητείται να αποστείλει χρήματα με διάφορες αιτιολογίες, όπως προπληρωμή φόρων ή έξοδα εκταμίευσης των χρημάτων. 

Στο πλαίσιο αυτό η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώνει τους πολίτες:
• Να μην πείθονται σε μηνύματα (sms ή email) που αναφέρουν ότι κέρδισαν ένα χρηματικό ποσό σε διαγωνισμό (λοταρία), στον οποίο όμως ποτέ δεν δήλωσαν συμμετοχή.
• Να μην προβαίνουν στην αποστολή προσωπικών ή τραπεζικών στοιχείων στους δράστες.
• Να μην καταβάλουν κανένα χρηματικό ποσό στους δράστες.

Σε κάθε περίπτωση, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν άμεσα:
• Με το Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο «CYBERALERT» της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μέσω του application «CYBER KID»
• Να καλούν στον τηλεφωνικό αριθμό 210-6476464 και 
• Να αποστέλλουν το ερώτημα τους στην ηλεκτρονική διεύθυνσηccu@cybercrimeunit.gov.gr για την λήψη οδηγιών ή για να καταγγείλουν την παράνομη δραστηριότητα. 

Παράλληλα στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας www.hellenicpolice.gr και συγκεκριμένα στην επιλογή «Οδηγός του Πολίτη» έχουν αναρτηθεί χρήσιμες συμβουλές για την αποφυγή εξαπάτησης των πολιτών. 

newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου