Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Σάββατο 30 Αυγούστου 2014

Πλήθος κόσμου στην ορκωμοσία των νέων αιρετών στο Δήμο Δελφών (φωτορπορτάζ)

Χοροστατούντος του Μητροπολίτη Φωκίδας κ. Θεόκτιστου τελέστηκε χτες Παρασκευή η ορκωμοσία του νέου Δημάρχου Δελφών,  Αθ. Παναγιωτόπουλου, καθώς και του Δημοτικού Συμβουλίου και των τοπικών συμβούλων, όπως προέκυψε από τις εκλογές του Μαίου στο Πνευματικό Κέντρο της Άμφισσας.....

Χαρακτηριστικό της τελετής ήταν η ιδιαίτερη προσέλευση κόσμου. Το Πνευματικό Κέντρο της πρωτεύουσας της Φωκίδας ήταν ασφυκτικά γεμάτο, όπως μπορείτε να δείτε και στο φωτογραφικό αφιέρωμα που έχουμε ετοιμάσει. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι, σε συνδυασμό με το νέο πρόσωπο που καταλαμβάνει το δημαρχιακό θώκο, τα πολλά νέα μέλη του δημοτικού και των τοπικών συμβουλίων, από κάθε παράταξη, το νέο Αντιπεριφερειάρχη και τον επίσης νέο Επίσκοπο του νομού, αντανακλά το ενδιαφέρον και τη δίψα των πολιτών για ένα καινούριο ξεκίνημα στα δημόσια πράγματα της περιοχής και την αναστροφή της συντεταγμένης πορείας φθοράς που διέγραφε ως τώρα. Αυτό είναι πια κάτι που μένει να φανεί. Ευχή όλων είναι να την πετύχει...
Από πλευράς θεσμικών προσώπων και επισήμων καταγράφηκε, επίσης, σημαντική προσέλευση. Παρίστατο η Βουλευτής Φωκίδας Ασπασία Μανδρέκα, ο πρώην Υπουργός Νίκος Γκελεστάθης, η απερχόμενη Αντιπεριφερειάρχης Γιώτα Γαζή, ο νέος ομόλογός της Γιάννης Ράμμος, ο τέως Δήμαρχος Άμφισσας Ασ. Ασημακόπουλος, ο Υποδιοικητής του ΙΚΑ Κώστας Παπαθανασίου, ο Διευθύνων Σύμβουλος της S&B Βιομηχανικά Ορυκτά Γιάννης Σανούδος και πολλοί άλλοι. Από το Δήμο Δωρίδας το παρόν έδωσε ο Δήμαρχος Γιώργος Καπεντζώνης κι ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γιώργος Κουλούλας, καθώς κι ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής στο Τρίκορφο, πατήρ Νεκτάριος Μουλατσιώτης.
Στη σύντομη ομιλία του κατά το τυπικό, ο νέος Δήμαρχος Δελφών, πέρα από τα ευχαριστήρια που απηύθυνε προς όσους στήριξαν την προσπάθεια της "Ανανεωτικής Δύναμης", εξέφρασε την ικανοποίησή του για την μεγάλη προσέλευση των πολιτών στην τελετή της ορκωμοσίας, την οποία απέδωσε στο ιδιαίτερα υψηλό πολιτικό αισθητήριο των δημοτών, θέση που την τεκμηρίωσε αναφέροντας επιπλέον πως από τότε πο εξελέγη στο δημαρχιακό θώκο τον προσεγγίζει πολύς κόσμος με αποκλειστικό γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και την πρόοδο του Δήμου και σε καμία περίπτωση με ιδιοτελή κίνητρα.
Επίσης, ο Θανάσης Παναγιωτόπουλος τόνισε πως βασικός άξονας της νέας δημοτικής αρχής θα είναι η διοικητική αποκέντρωση, καθώς επανέλαβε την πρόθεσή του να χορηγήσει αυξημένες αρμοδιότητες στα τοπικά συμβούλια. Παράλληλα ανέφερε πως το πρώτο διάστημα θα είναι περίοδος καταγραφής των βασικών προβλημάτων που σοβούν στο Δήμο, ώστε αρχομένου το 2015 να είναι σε θέση το νέο δημοτικό συμβούλιο να τροχοδρομήσει τις αναγκαίες λύσεις και να αρχίσει να ξεδιπλώνει το σχέδιό του για την ανάπτυξη της περιοχής. Τέλος, κάλσε τους πολίτες να σταθούν έμπρακτα αρωγοί στη νέα προσπάθεια, δίνοντας ιδιαίτερη σημασία στην εθελοντική πρωτοβουλία.
Παραλειπόμενα
- 3 από τους εκλεγέντες συμβούλους της παράταξης "Πολίτες στο Προσκήνιο" επέλεξαν να δώσουν πολιτικό όρκο, ο οποίος προηγήθηκε του θρησκευτικού.
- Η παράταξη "Λαϊκή Συσπείρωση" (ΚΚΕ), με δήλωση του επικεφαλής της Γιώργου Ιωσηφίδη, εναντιώθηκε στη θρησκευτική ορκωμοσία, γιατί, όπως υποστηρίχθηκε, δεν έχει θέση το θρησκευτικό τελετουργικό σε μία αμιγώς πολιτική διαδικασία.
- Στην είσοδο του Πνευματικού Κέντρου κατά την προσέλευση του κοινού υπήρξε κι αντιπροσωπεία μελών των "Πολιτών στο Προσκήνιο" μοιράζοντας έντυπο υλικό και συλλέγοντας υπογραφές στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που έχουν αναλάβει για την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ.
Δείτε το φωτορεπορτάζ
http://amfissaface.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου