Πέμπτη, 26 Ιουνίου 2014

Οι «επικρατέστεροι» αντιδήμαρχοι στη νέα δημοτική αρχή του Δήμου ΔελφώνΣύντομα ανακοινώνει αντιδημάρχους ο Παναγιωτόπουλος
Ποιοι ράβουν κοστούμια - Τα «φαβορί» και τα προβλήματα
-Οι «επικρατέστεροι» στις Δημοτικές Ενότητες και ο «πονοκέφαλος» της Ιτέας.
-Για δυόμισι χρόνια θα οριστούν οι αντιδήμαρχοι, όπως ορίζει ο νόμος δηλώνει στην εφημερίδα μας ο νέος δήμαρχος κ. Παναγιωτόπουλος....
Δεν ξέρω ποιοι θα είναι αντιδήμαρχοι στη νέα δημοτική αρχή Δελφών αλλά εκείνο που ξέρω και είμαι σίγουρος είναι ότι ο νέος δήμαρχος κος Θανάσης Παναγιωτόπουλος έχει αποφασίσει να τους ανακοινώσει αρκετά πριν αναλάβουν καθήκοντα.
Στόχος του νέου δημάρχου είναι να προετοιμαστούν όσο καλύτερα γίνεται για να ανταπεξέλθουν στα δύσκολα και σύνθετα καθήκοντα τους, ειδικά σήμερα που λόγω οικονομικής κρίσης υποχρηματοδοτείται ο δήμος, άσε που και ανεξάρτητα από αυτό ο δήμος Δελφών έτσι ή αλλιώς είναι οικονομικά προβληματικός.
Όσο για το ποιοι ράβουν κοστούμι; Για να είμαι ειλικρινής έχω ήδη κάποιες πληροφορίες τις οποίες πρέπει να τις μοιραστώ μαζί σας.
Πρώτα από όλα στη Δ.Ε. Άμφισσας αντιδήμαρχος, σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, θα είναι ο Δημήτρης Καραγιάννης. Αυτό διότι ο πρώτος σε σταυρούς ιατρός Αλέξανδρος Κυριακίδης σε καμιά περίπτωση δεν προτίθεται να παρατήσει την επιστήμη του ενώ οι κκ Ηλίας Θεοφάνης και Ζωμένος Ανάργυρος και Αργύρης Κορδάς δεν έχουν την απαραίτητη πολιτική πείρα και πιθανόν να δοκιμαστούν σε δεύτερη φάση. Τέλος, θα μπορούσε να μπει στη θέση του αντιδημάρχου ο κος Μπάμπης Παναγιωτόπουλος που και πείρα διαθέτει (έχει διατελέσει αντιδήμαρχος Άμφισσας αλλά και τώρα στέλεχος του Επιμελητηρίου) αλλά μάλλον λόγω συγγένειας δεν θα χρησιμοποιηθεί ως αντιδήμαρχος σε αυτήν τη φάση για να μη δημιουργηθούν εντυπώσεις.
Σε ότι αφορά στη Δ.Ε. Ιτέας τα πράγματα είναι πιο περίπλοκα. Υπάρχει μεγάλο μπέρδεμα που προκύπτει από τη σειρά εκλογής της κ. Λιάνας Πιλάλα - Τσακίρη. Η παρουσία της κ. Πιλάλα στο ψηφοδέλτιο του κ. Παναγιωτόπουλου σηματοδότησε την στήριξη του π. Βουλευτή κ. Γιάννη Μπούγα στο πρόσωπό του, καθώς εκτός από κουμπάροι συνδέονται και με στενή μακροχρόνια φιλία. Εξ αρχής ήταν δεδομένο ότι η κ. Πιλάλα θα ήταν αντιδήμαρχος επί συνόλου θητείας. Η εκλογή της όμως στην τρίτη θέση απομακρύνει το σενάριο αυτό, καθώς ενδεχόμενος ορισμός της ως αντιδήμαρχο θα σηκώσει θύελλα αντιδράσεων από τους κ. Μάνιο και Παναγιωτόπουλο που ήρθαν πρώτοι και μάλιστα με μεγάλη διαφορά. Μια σκέψη που περνά από τον κο Παναγιωτόπουλο στη βάση της λαϊκής παροιμίας «και η πίτα ολόκληρη και ο σκύλος χορτάτος», είναι να αξιοποιήσει την κ. Πιλάλα ως πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου. Η περίπτωση να μην αξιοποιηθεί δεν υπάρχει, καθώς ένα τέτοιο σενάριο θα σηματοδοτούσε την εκκίνηση περιόδου εσωστρέφειας, κάτι που σε καμιά περίπτωση δεν θα ήθελε να αντιμετωπίσει ο νέος δήμαρχος, πολύ δε περισσότερο πριν ακόμη αναλάβει. Με δεδομένη λοιπόν την κα Πιλάλα η μια θέση που μένει κενή «παίζεται» με ίδιες πιθανότητες από τους κκ Ανδρέα Παναγιωτόπουλο (απλή συνωνυμία με τον νέο Δήμαρχο) και Ασημάκη Μάνιο. Ο πρώτος έχει μεγαλύτερη πείρα καθώς έχει διατελέσει νομαρχιακός σύμβουλος στο πλευρό του κου Φουσέκη και ο δεύτερος εκφράζει το νέο. Το μείον στην πρώτη περίπτωση είναι ότι θα είναι δύσκολο να στελεχοποιηθούν δύο συνταξιούχοι αστυνομικοί ενώ το μείον για το δεύτερο είναι η απειρία του.
Τα πράγματα είναι πιο εύκολα σε ότι αφορά τη Δ.Ε. Δεσφίνας καθώς εκεί ο μοναδικός εκλεγμένος σύμβουλος είναι ο κος Μίχος.
Το ίδιο εύκολα είναι και στη Γραβιά όπου σε περίπτωση που μπει αντιδήμαρχος από αυτή τη Δ.Ε. θα είναι ο μοναδικός εκλεγμένος σύμβουλος κος Γεωργίου και σε ότι αφορά στο Γαλαξίδι τα πράγματα φαίνονται ξεκάθαρα, τουλάχιστον σε αυτή τη φάση. Αρχικά φαίνεται ότι κοστούμι θα ράψει ο κος Νάκος ο οποίος διαθέτει κύρος στην τοπική κοινωνία αλλά και εμπειρία στην αυτοδιοίκηση. Στο παιχνίδι είναι όμως και ο κος Τσονάκας ο οποίος είναι ο φορέας του νέου στο Γαλαξίδι και ενδεχομένως να χρησιμοποιηθεί στο δεύτερο μισό της θητείας προκειμένου να αποκτήσει εμπειρίες και να χρησιμοποιηθεί και στο μέλλον.
Για τη Δ.Ε. Καλλιέων τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Το απόλυτο φαβορί για την Αντιδήμαρχεία από τη συγκεκριμένη περιοχή είναι η κα Μαίρη Ανδρεοπούλου η οποία ήταν από τις πρώτες που στάθηκαν στο πλευρό του νυν δημάρχου και επίσης διαθέτει αυτοδιοικητική εμπειρία καθώς είναι πρόεδρος της Στρώμης
Ξεκάθαρα φαίνεται να είναι τα πράγματα και για τη Δ.Ε. Παρνασσού με τον κο Μολιώτη να φέρεται να έχει καπαρώσει μια θέση αντιδημάρχου. Ο κ. Μολιώτης ανήκει στο ΠΑΣΟΚ, είναι ήδη πρόεδρος στην Πολύδροσο και από την πρώτη στιγμή στο ψηφοδέλτιο Παναγιωτόπουλο. Αυτά είναι τα προσόντα που φέρεται να εκτίμησε ο κος Παναγιωτόπουλος για να καταλήξει στηναπόφαση να τον …στείλει στο ράφτη…
Τέλος στους Δελφούς το απόλυτο φαβορί είναι ο κος Λουκάς Αναγνωστόπουλος ο οποίος όλα αυτά τα χρόνια στην αντιπολίτευση, στο πλευρό του κου Καραχάλιου, απέδειξε ότι έχει να προσφέρει και εκτός αυτού έχει τεράστια πείρα καθώς στο παρελθόν ήταν και υποψήφιος δήμαρχος Δελφών, συνεργαζόμενος με το ΚΚΕ και άλλες ανεξάρτητες δυνάμεις. Σειρά στο υπόλοιπο θητείας αναμένεται να πάρει και η κ. Ελισάβετ Κοτσάνου – Ρομβοτσάνου, η οποία και με τη συμμετοχή της στο ψηφοδέλτιο σηματοδότησε τη στήριξη του υποδιοικητή του ΙΚΑ κ. Κώστα Παπαθανασίου στο πρόσωπο του σημερινού Δημάρχου και ανήκει στον στενό του πυρήνα.
Να σημειώσουμε ότι προεκλογικά ο κος Παναγιωτόπουλος είχε πει ότι οι αντιδήμαρχοι θα είναι θεματικοί και όχι κατά τόπο αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν θα χρησιμοποιηθούν ως στελέχη της νέας δημοτικής αρχής εκείνα τα έμπειρα στελέχη που έχουν εμπειρία αλλά και θέληση να προσφέρουν. Με άλλα λόγια μπορεί αυτοί που θα επιλεγούν να είναι ένας από κάθε Δημοτική Ενότητα αλλά να διαθέτουν θεματικές αρμοδιότητες και οι έδρες των αρχηγείων τους να είναι στον τόπο εκλογής τους.
Για δυόμισι χρόνια οι νέοι αντιδήμαρχοι
«Ο νόμος ορίζει το ήμισυ της θητείας», διευκρινίζει ο νέος Δήμαρχος κ. Θανάσης Παναγιωτόπουλος στην «ΩτΦ» για το χρόνο θητείας των αντιδημάρχων. Οπότε, στις μικρές Δημοτικές Ενότητες που έχει εκλέξει δυο συμβούλους ο κ. Παναγιωτόπουλος, θεωρητικά θα γίνουν και οι δυο αντιδήμαρχοι στην πενταετία. Όσο για τις δημοτικές ενότητες που έχει εκλεγεί ένας Δημοτικός Σύμβουλος, μάλλον θα μοιραστούν το διάστημα που μια από αυτές δεν θα έχει αντιδήμαρχο, καθώς στο σύνολο είναι επτά οι αντιδήμαρχοι και έχουμε οκτώ δημοτικές ενότητες.
Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΦΩΚΙΔΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου