Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Τετάρτη 17 Απριλίου 2024 σήμερα...Στις 12:00 η κηδεία της Αικατερίνης Νικ. Φούρλα, στην Πολύδροσο......

Σάββατο 14 Ιουνίου 2014

Κολομβία-Ελλάδα 3-0

Ούτε σε αυτή την πρεμιέρα της σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου, δεν κατάφερε η Εθνική ομάδα, γνωρίζοντας την ήττα με 3-0 από την Κολομβία.....
Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα μπορούσε να είχε διαφορετική τύχη, αν ήταν πιο συγκεντρωμένο στα αμυντικά του καθήκοντα και αν ήταν πιο εύστοχο στην τελική προσπάθεια.
Γκολ με το... καλημέρα
Το ξεκίνημα του αγώνα βρήκε την Εθνική ομάδα να παίζει κάπως φοβισμένα, παρά το γεγονός οτι η Κολομβία σε καμία περίπτωση δεν ασκούσε ασφυκτική πίεση. Η μπάλα κυκλοφορούσε κυρίως στο δικό μας μισό, καθώς κανείς από τους Κατσουράνη, Μανιάτη και Κονέ δεν έπαιρναν επιθετικές πρωτοβουλίες προκειμένου οι διεθνείς να φτάσουν στην εστία του Οσπίνια.
Έτσι, στην πρώτη τους ουσιαστικά επίθεση, οι τυπικά γηπεδούχοι στο 6', είδαν την σέντρα του Κουαδράδο να καταλήγει στο Αρμέρο, το σουτ του οποίου κόντραρε πάνω στον Μανωλά και κατέληξε στα δίχτυα του Καρνέζη... Το γκολ αυτό κάπως «ξύπνησε» το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, αναγκάζοντας το να βγει μπροστά κυρίως χάρη στις ενέργειες και τις πρωτοβουλίες του Κονέ.
Κονέ με τις ευκαιρίες
Ο αρχηγός της Μπολόνια ήταν αυτός που έχασε την ευκαιρία, στο επόμενο λεπτό, ενώ με κάθε τρόπο προσπαθούσε να κατεβάσει την ομάδα προς την αντίπαλη εστία. Όσο περνούσε η ώρα, η πίεση της Εθνικής αυξανόταν, αναγκάζοντας την Κολομβία να περιοριστεί σε αντεπιθέσεις. Αυτές όμως, όποτε γίνονταν δημιουργούσαν μία «τρικυμία» στην οπισθοφυλακή της Εθνικής, ειδικά από την αριστερή πλευρά όπου ο Χολέμπας είχε τον Κουαδράδο, χωρίς ωστόσο να υπάρξει κάποιος μεγάλο κίνδυνος για την εστία του Καρνέζη, κυρίως εξαιτίας των επεμβάσεων του Μανωλά.
Σιγά σιγά στο παιχνίδι άρχισαν να μπαίνουν τόσο ο Σαμαράς, όσο και ο Σαλπιγγίδης βοηθώντας στην δημιουργία φάσεων. Αρχικά ήταν η κεφαλιά του Τοροσίδη στο 8' που πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Κολομβιανού τερματοφύλακα, ενώ ακολούθησε το πονηρό σουτ του «Sam», το οποίο μπλόκαρε ο πορτιέρο των «Καφετέρος». Έτσι, φτάσαμε στο 45ο λεπτό, όπου η ατομική προσπάθεια του Γκέκα είχε ως αποτέλεσμα το ωραίο σουτ του Κονέ, το οποίο απέκρουσε ο Οσπίνια, διατηρώντας το 1-0, με το οποίο πήγαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια για το ημίχρονο.
Ψυχρολουσία
Η εικόνα του πρώτου μέρους διατηρήθηκε και στα πρώτα λεπτά του δεύτερου, με την Εθνική να έχει την κατοχή της μπάλας και να προσπαθεί να βρει διαδρόμους προς την εστία των Κολομβιανών. Ένα λεπτό όμως μετά την κίνηση του Φερνάντο Σάντος να φρεσκάρει την μεσοεπιθετική του γραμμή, περνώντας τον Φετφατζίδη αντί του Σαλπιγγίδη είδε για δεύτερη φορά την αμυντική γραμμή να αδρανεί, με αποτέλεσμα ο Γκουτιέρεζ στο 58' να κάνει το 2-0. Μία εξέλιξη που φάνηκε να επηρεάζει ψυχολογική την ελληνική ομάδα...
Η ευκαιρία της αντεπίθεσης
Αφού οι διεθνείς ξεπέρασαν την ψυχρολουσία του δεύτερου γκολ, προσπάθησαν να κάνουν την αντεπίθεσή τους, όμως δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν την μεγάλη ευκαιρία που τους παρουσιάστηκε. Η σέντρα του Κονέ 63', πήγε στον Τοροσίδη που γύρισε καταπληκτικά στον Γκεκά, ο οποίος όμως προ κενού τέρματος έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι, μεγαλώνοντας ακόμη περισσότερο την απογοήτευση στα πρόσωπα των παικτών.
Έτσι, η είσοδος τόσο του Μήτρογλου στο 64', αλλά και του Καραγκούνη στο 78' (σε συνδυασμό με την μετατροπή του συστήματος σε 4-2-3-1) δεν άλλαξαν την ροή του αγώνα, καθώς οι νεοεισελθόντες δεν βοηθήθηκαν από τους υπόλοιπους που είχαν «αδειάσει» ψυχολογικά. Αποτέλεσμα αυτού ήταν στο 93' ο Ροντρίγκεζ να διαμορφώσει το τελικό 3-0.
MVP: Μπορεί τα μεγάλα ονόματα της Κολομβίας να παίζουν στην μεσοεπιθετική γραμμή, ωστόσο αυτός που ξεχώρισε ήταν ο Πάμπλο Αρμέρο. Όχι μόνο για την αμυντική του παρουσία, όπου εξαφάνισε τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη, αλλά και για το γκολ που πέτυχε στο 6ο λεπτό, διώχνοντας κάθε άγχος από τους «Καφετέρος».
POINT: Το σημείο «κλειδί» στο παιχνίδι, ήταν η φάση με τον Κονέ αμέσως μετά το πρώτο γκολ της Κολομβίας. Αν η ελληνική ομάδα είχε ισοφαρίσει σε εκείνο το σημείο, όχι απλά θα είχε φέρει στα ίσια το ματς, αλλά θα είχε καταφέρει και ένα ισχυρό πλήγμα στην ψυχολογία των Κολομβιών. Σημαντική βέβαια, ήταν και η ευκαιρία του Γκέκα στο 63, καθώς θα έκανε «ροντέο» το παιχνίδι στο τελευταίο μισάωρο.
STAT ATTACK: Το γκολ που πέτυχε ο Πάμπλο Αρμέρο στο 6ο λεπτό της αναμέτρησης, ήταν το γρηγορότερο στην ιστορία της Κολομβίας στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Η προηγούμενη καλύτερη επίδοση ήταν του Ζουλουάγκα στο Μουντιάλ του 1962.
ME ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ: Η Εθνική ομάδα προδόθηκε από την αμυντική αδράνεια που έδειξε στα δύο πρώτα γκολ, αλλά και από τις ευκαιρίες που έχασε. Από τη στιγμή που η δημιουργία δεν είναι το μεγάλο όπλο της, ευκαιρίες όπως του Κονέ και του Γκέκα θα πρέπει να τις εκμεταλλεύεται.
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
Κολομβία (Ζοσέ Πέκερμαν): Οσπίνα, Ζουνίγια, Γιέπες, Ζαπάτα, Αρμέρο (75΄Αρίας), Κουαδράδο, Σάντσες, Αγκουιλάρ (68' Μεχία), Τζέιμς, Ροντρίγκεζ, Γκουτιέρζ, Ιμπάρμπο.
Ελλάδα (Φερνάντο Σάντος): Καρνέζης, Τοροσίδης, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Χολέμπας, Κατσουράνης, Μανιάτης, Κονέ (78' Καραγκούνης), Σαλπιγγίδης (57' Σαλπιγγίδης), Σαμαράς, Γκέκας (64' Μήτρογλου).
Ο... ΑΛΛΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: Τσάμπα και... βερεσέ
H PHOTO TOY AΓΩΝΑ: Η απογοήτευση του Κονέ, μετά την χαμένη ευκαιρία στο 45'


 gazzetta.gr 

3 σχόλια:

  1. Η ΧΩΡΑ ΠΑΡΑΓΚΑ ΞΕΜΕΙΝΕ ΑΠΟ ΦΕΡΕΤΖΕΔΕΣ!15 Ιουνίου 2014 στις 1:11 π.μ.

    Από τον Βασίλη Μπόνιο(kourdistoportocali)

    Η χώρα-Παράγκα σε όλο της το μεγαλείο.

    Μια Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου στην οποία κάνει κουμάντο η Παράγκα του Κατσουράνη δεν θα μπορούσε να έχει διαφορετική τύχη από την ταπείνωση στο Mundial της Βραζιλίας.

    Η Εθνική Ελλάδα αντανακλά την νοσηρή διαπλοκή που σκεπάζει σαν ιστός της αράχνης ολόκληρη τη χώρα.

    Ατέλειωτη Παράγκα η Ελλάδα. Εντός και εκτός των γηπέδων.

    Συνεχίστε να μας εμπνέετε που λέει και η διαφήμιση της Vodafone η οποία έπεσε στο καπάκι μετά την 3αρα...

    Ενα ανυπόληπτο διεφθαρμένο τριτοκοσμικό κράτος που γνωρίζει την ταπείνωση ακόμη και από την ορίτζιναλ Κολομβία μέσα στο γήπεδο.

    Είχαμε φάει στη μάπα όλο αυτό το διάστημα διάφορα νούμερα του ποδοσφαίρου οι οποίοι μιλούσαν για περίπατο της Παραγκοπαρέας του Κατσουράνη με την Κολομβία.

    Μόνο που χρειάσθηκαν 90΄ για να ξαναγίνουμε περίγελος του πλανήτη με πολίτες από όλο το κόσμο να ξεφτιλίζουν την Ελλάδα στο twitter και το facebook.

    Το τι έχει γραφτεί για την εθνική μας στη διάρκεια του αγώνα με την Κολομβία δεν λέγεται. Μιλάμε για την απόλυτη παγκόσμια καζούρα.

    >Κάποιοι παρακαλούσαν την Μέρκελ να παρέμβει για να σώσει την Ελλάδα από την Κολομβία, ενώ άλλοι έγραφαν ότι οι Ελληνες είναι ικανοί να φτιάχνουν μόνο γιαούρτι. Οπως επίσης οτι βλέπουν την μικρή περιοχή σαν πισίνα και βουτάνε για να κερδίσουν πέναλτυ.

    Το στραπάτσο της Εθνικής έρχεται σε μια στιγμή που ο κυβερνητικός θίασος προσπαθούσε να εκμεταλλευθεί στο έπακρο μια καλή πορεία της ομάδας η οποία θα σκέπαζε, όπως η γάτα, τα σκατά της καθημερινότητας που ζει ο Ελληνάρας, ο φτωχοποιημένος μαχαλόμαγκας.

    Οι αδελφοί Κολομβιάνοι όμως με τα 3 τεμάχια που πέτυχαν στέρησαν από την κυβέρνηση Σαμαρά τον φερετζέ που θα της επέτρεπε να πάει ανώδυνα και με την βοήθεια της Παράγκας των συστημικών μηντιαρχών ως τον Αυγουστο που είναι παχιές οι μύγες.

    Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ο υπόκοσμος των συστημικών μηντιαρχών κατάπιε την έκθεση της ΕΚΤ που μιλάει για πέτσινο πλεόνασμα και δημοσιονομικά κενά.

    Δυστυχώς γι΄ αυτούς η παράγκα του Κατσουράνη και ο βλαχοΣάντος δεν μπόρεσαν να υποδυθούν τον φερετζέ που θα έστελνε τους χαχόλους να πανηγυρίζουν στην Ομόνοια.

    Ετσι η κυβέρνηση Σαμαρά και τα συστημικά ΜΜΕ θα είναι αναγκασμένα να ανακαλύπτουν καθημερινά νέα τρυκ ως την στιγμή που θα έλθει η Μέρα της Αποκάλυψης.

    Όσο για τον παππού της Εθνικής που πρωταγωνιστεί στην διαφήμιση έχει να δει ακόμη πολλές 5άρες στη ζωή του.

    Η Εθνική Ελλάδας είναι η καθ΄ εικόνα και ομοίωση Παράγκα που κυριαρχεί σε όλους τους τομείς της κοινωνίας, της οικονομίας, των ΜΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΤΩΡΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΟΛΟΓΟΙ ΟΛΟΙ; ΤΩΡΑ ΠΟΥ Η ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΚΑΙ ΠΕΡΑΣΕ ΣΤΟΥΣ 16 ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΚΥΠΕΛΟΥ! ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΚΟΥΩ ΝΑ ΜΙΛΑΤΕ!!! ΚΥΡΙΕ ΒΑΣΙΛΗ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΕΣΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ; ΟΙ "ΧΑΧΟΛΟΙ" ΠΟΥ ΛΕΣ ΘΑ ΞΑΝΑΒΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ! ΠΑΡΑΓΚΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΜΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΤΩΝ 11000000 ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ! Η ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΠΙΔΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΚΑΝΑΠΕΔΑΚΙΑ ΚΑΙ ΒΟΛΕΜΕΝΟΥ!!!!!!!!!!!!!! ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΕΝΙΚΟ ΚΑΙ ΑΟΡΙΣΤΟ) ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΚΑΙ ΟΝΕΙΡΑ ΓΛΥΚΑ..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ........ ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή