Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 29 Μαρτίου σήμερα..... Β Χαιρετισμοί της Παναγίας....

Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

Μουντιάλ 2014 - Ηγέτης ο Νεϊμάρ, "εφευρέτης" ο διαιτητής! Με το…δεξί η Βραζιλία

Η Βραζιλία δεν "τρέλανε" με την εμφάνιση της στην πρεμιέρα του Μουντιάλ που φιλοξενεί, αλλά με δυο τέρματα του Νεϊμάρ κατάφερε να κάνει την ανατροπή κόντρα στην Κροατία και να μπει με το…
δεξί στο Παγκόσμιο Κύπελλο (3-1). Με ανύπαρκτο πέναλτι πήρε το προβάδισμα η "σελεσάο", ο Όσκαρ το τελικό σκορ στο 92’
Η Βραζιλία ήταν η όπου είχε την κατοχή της μπάλας στο πρώτο μέρος, χωρίς όμως να καταφέρει να «κλείσει» την Κροατία στα καρέ της και να δημιουργήσει κάποια κλασική ευκαιρία. Απ’ την άλλη, η «χρβάτσκα» δεν άφησε στους γηπεδούχους κενούς χώρους, ενώ ήταν πολύ καλή στις αντεπιθέσεις. Σε μια από αυτές, στο 11’ Ο Όλιτς έβγαλε την συρτή μπαλιά από αριστερά, και ο Μαρσέλο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 1-0.


Παρόλο που στην συνέχεια η «σελεσάο» ανέβασε κάπως την απόδοση της, δεν έδειξε ικανή να απειλήσει (έδειξε πολύ αγχωμένη). Ο Νεϊμάρ όμως ήταν αυτός που… τράβηξε την ομάδα, προσπάθησε να την κάνει επικίνδυνη και στο 30’ με υπέροχο μακρινό σουτ έφερε το ματς στα ίσα (1-1).


Η εικόνα του ματς άλλαξε στην επανάληψη, με την Κροατία να δείχνει βελτιωμένο πρόσωπο στο πρώτο 15λεπτο και να φτάνει με σχετική ευκολία έξω απ’ την περιοχή του Σέζαρ, χωρίς όμως να κάνει ευκαιρία. 


Στο 69 όμως έγινε η φάση που έκρινε το παιχνίδι. Ο Ιάπωνας διαιτητής Γιουίτσι Νισιμούρα έδωσε ανύπαρκτο πέναλτι υπέρ της Βραζιλίας, σε μαρκάρισμα στον Φρεντ και ο Νεϊμάρ κατάφερε στο 71’ να νικήσει τον Πλετίκοσα (ο Κροάτης πορτιέρε παραλίγο να διώξει) και να κάνει το 2-1.


Η «σελεσάο» παραλίγο να… κλειδώσει τη νίκη της στο 77’, με την άστοχη εξ επαφής κεφαλιά του Νταβίντ Λουίζ. Η Κροατία προσπάθησε στα λεπτά που έμειναν να φτάσουν στην ισοφάριση, αλλά δεν στάθηκαν τυχεροί, αφού στο 90’ ο Πέρισιτ δεν κατάφερε να νικήσει τον Σέζαρ. Στην αμέσως επόμεη φάση όμως, οι γηπεδούχοι έφτασαν στο 3-1, με το τέρμα του Όσκαρ

newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου