Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 29 Μαρτίου σήμερα..... Β Χαιρετισμοί της Παναγίας....

Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στη ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ για όσα ειπώθηκαν στην Υπάτη Φθιώτιδας στην εκδήλωση μνήμης του Ολοκαυτώματος την Κυριακή 15 Ιουνίου


Μια απάντηση που χρωστούν οι ηρωικοί νεκροί μας
απέναντι σε έναν ανιστόρητο διαστρεβλωτή της ιστορίας μας....


Σε απάντηση των όσων άθλιων και ανιστόρητων ειπώθηκαν την Κυριακή 15 Ιουνίου στην εκδήλωση μνήμης του Ολοκαυτώματος της Υπάτης Φθιώτιδας, δίχως ίχνος σεβασμού στον ηρωικό αγώνα του Ελληνικού λαού κατά τον Β’ ΠΠ, από τον θλιβερό «εκφωνητή» του πανηγυρικού της ημέρας τιμής και μνήμης στα θύματα του ναζισμού, παραθέτουμε τον «όρκο» των προδοτών γερμανοτσολιάδων, ιδιαίτερα αφιερωμένο στον κ. Δημήτρη Ζιώγα υποστράτηγο ε.α., που τόσο «επιτυχημένα» εκθείασε το δολοφονικό τους έργο.

 Ο όρκος των Ταγμάτων Ασφαλείας

 "Ορκίζομαι εις τον Θεόν τον άγιον τούτον όρκον, ότι θα υπακούω απολύτως εις τας διαταγάς του ανωτάτου αρχηγού του γερμανικού στρατού Αδόλφου Χίτλερ. Θα εκτελώ πιστώς απάσας τας ανατεθησομένας μοι υπηρεσίας και θα υπακούω άνευ όρων εις τας διαταγάς των ανωτέρων μου. Γνωρίζω καλώς ότι διά μιαν αντίρρησιν εναντίον των υποχρεώσεών μου, τας οποίας διά του παρόντος αναλαμβάνω, θέλω τιμωρηθή παρά των γερμανικών στρατιωτικών νόμων".

Και σε αντιπαράθεση για να γίνει κατανοητή η ηθική άβυσσος που χώριζε τους αγωνιστές της ελευθερίας από τους συνεργάτες των φασιστών κατακτητών, παραθέτουμε τον όρκο των μαχητών του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ:

Ο Ορκος της πρώτης αντάρτικης ομάδας στη Ρούμελη που έγραψε ο Άρης Βελουχιώτης και δόθηκε το 1942 στη Γραμμένη Οξιά είναι:

«Εγώ παιδί του ελληνικού λαού, ορκίζομαι να αγωνιστώ πιστά από τις τάξεις του ΕΛΑΣ, χύνοντας και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου, σαν γνήσιος πατριώτης για το διώξιμο του εχθρού από τον τόπο μας, για τις ελευθερίες του λαού μας, κι ακόμα να είμαι πιστός και άγρυπνος φρουρός προστασίας στην περιουσία και το βιός του αγρότη. Δέχομαι προκαταβολικά την ποινή του θανάτου αν ατιμάσω την ιδιότητά μου ως πολεμιστής του Έθνους και του λαού και υπόσχομαι να δοξάσω και να τιμήσω το όπλο που κρατώ και να μην το παραδώσω αν δεν ξεσκλαβωθεί η Πατρίδα μου και δε γίνει ο λαός νοικοκύρης στον τόπο του.»

Το 1943 από την Κεντρική Επιτροπή του ΕΛΑΣ καθορίστηκε για τους μαχητές ο παρακάτω όρκος:

«Ορκίζομαι στον ελληνικό λαό και τη συνείδησή μου, ότι θ' αγωνιστώ έως την τελευταία σταγόνα του αίματός μου για την πλήρη απελευθέρωση της Ελλάδος από τον ξενικό ζυγό. Ότι θ' αγωνιστώ για την περιφρούρηση των συμφερόντων του ελληνικού λαού και την αποκατάσταση και κατοχύρωση των ελευθεριών και όλων των κυριαρχικών δικαιωμάτων του. Για τον σκοπό αυτό θα εκτελώ ευσυνείδητα και πειθαρχικά τις εντολές και οδηγίες των ανωτέρων οργάνων και θ' αποφεύγω κάθε πράξη που θα με ατιμάζει σαν άτομο και σαν αγωνιστή του εργαζόμενου ελληνικού λαού.»

Λίγες μέρες μετά το ολοκαύτωμα της Υπάτης, στις 20 Ιουλίου 1944, εκείνοι που ο κ. Ζιώγας εκθείασε στο λόγο του την περασμένη Κυριακή, εξέφραζαν δημόσια την «αγανάκτησή τους» για την απόπειρα δολοφονίας εναντίον του Χίτλερ, αναφωνώντας «Κύριε διαφύλασσε τον Φύρερ»:

Συνταγματάρχης Δ.Παπαδόγκωνας (Αρχηγός Τ.Ασφαλείας Πελοποννήσου) για την αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας εναντίον του Χίτλερ την 20η Ιουλίου 1944:

«Οι 5.000 αξιωματικοί και άνδρες των ελληνικών εθελοντικών τμημάτων της Πελοποννήσου, με το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού της Πελοποννήσου όπισθεν αυτών, εκφράζουν την βαθύτατων αγανάκτησαν των δια την εναντίον σας αποπήραν σχεδιασθείσα και επιχειρηθείσαν υπό υποκειμένων, τα οποία δεν ήθελον να αναγνωρίσουν την αναγκαιότητα του αγώνος κατά του κομμουνισμού και των πλουτοκρατών συνεργατών του. Εκφράζουν την χαράν των δια την θαυμαστήν διασωσίν σας και κλίνουν με ευγνωμοσύνη το γονυ ενωπιον του παντοδύναμου θεού, όστις ήπλωσεν προστατευτική χείρα επάνω εις την ζωήν σας, δια να σας διαφυλάξει εις το γερμανικόν έθνος και εις την εν αγώνι κατά της κομμουνιστικής πανώλης ηνωμένη Ευρώπην. Δια τους Έλληνας εθελοντάς της Πελοποννήσου η ένδειξις αυτή είναι μια παρόρμησις, οπως συνεχίζουν δι όλων των δυνάμεων μέχρις εσχάτων τον αγώνα κατά των ξένων προς την χώρα μπολσεβικων ορδών εν Ελλάδι. Από της ιεράς γης της αρχαίας Σπάρτης, εκ της οποίας προήλθεν η δραξ των ηρώων του Λεωνίδου, η οποία έσωσεν τον ευρωπαϊκόν πολιτισμόν, υψούται η προσευχή μας: κύριε διαφύλασσε τον Φύρερ!»

          Η Αριστερή Παρέμβαση στη Στερεά Ελλάδα, τώρα που με άλλες μορφές το ναζιστικό τέρας  εμφανίζεται ξανά στην πατρίδα μας και σε όλη την Ευρώπη, υπενθυμίζει πως όπως συνέβη και στη διάρκεια της ναζιστικής κατοχής, έτσι συμβαίνει και τώρα στον καιρό των μνημονίων: κάποιοι συνεργάζονται με την Τρόικα, την ΕΕ και το ΔΝΤ, όπως τότε οι ταγματασφαλίτες συνεργάστηκαν με τους ναζί κατακτητές, και κάποιοι αντιστέκονται στην καταστροφή της ζωής και της αξιοπρέπειάς μας, διαλέγοντας το δρόμο του αγώνα, της κοινωνικής αλληλεγγύης, της ρήξης και της ανατροπής.

Ο φασισμός και ο ναζισμός είναι η πιο απογυμνωμένη μορφή καπιταλισμού. Είναι το μακρύ χέρι του καπιταλιστικού συστήματος που καταστρέφει τις ζωές μας, που ξεπουλά το δημόσιο πλούτο, που προσπαθεί να ρίξει το βάρος της παγκόσμιας δομικής κρίσης που άρχισε το 2008, στις πλάτες των λαών. Ο αγώνας ενάντια στο φασισμό και τον ρατσισμό, ο αγώνας ενάντια στην παραχάραξη της ιστορίας, είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με τους αγώνες για να σώσουμε τα σχολεία και τα νοσοκομεία, τις δουλειές και τους μισθούς μας, από τη λεηλασία της τρόικας και των ντόπιων συνεργατών της, είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με τη συνολική πολιτική και κοινωνική απελευθέρωση της κοινωνίας και τον σοσιαλισμό.

Όπως έγραψε και ο Μίλαν Κούντερα: «Η μάχη της μνήμης ενάντια στη λήθη, είναι η μάχη του ανθρώπου ενάντια στην εξουσία».

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στη ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ
Περιφερειακό Σχήμα
Facebook: Αριστερή Παρέμβαση Στερεάς Ελλάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου