Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, η Εκκλησία γιορτάζει τον Ακάθιστο ύμνο......

Κυριακή 25 Μαΐου 2014

Εκστρατεία φόβου και παραπληροφόρησης λίγο πριν τις κάλπες

Αντιδράσεις σε όλους τους σκεπτόμενους πολίτες έχει προκαλέσει το εκφοβιστικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού Αντένα, που ούτε λίγο ούτε πολύ προφήτευε ότι, σε περίπτωση νίκης του ΣΥΡΙΖΑ και ήττας της ΝΔ, θα έρθει το...
τέλος του κόσμου. Αλγεινές εντυπώσεις και από την χειραγώγηση της εικόνας και την πλήρη παραποίηση της πραγματικότητας στη ισχνότατη συγκέντρωση της ΝΔ.
Το δελτίο ειδήσεων του Αντένα δεν έχει ίσως προηγούμενο στην ιστορία της ελληνικής αλλά και της ευρωπαϊκής τηλεόρασης σε περίοδο δημοκρατίας και εγείρει σοβαρότατα ζητήματα δημοσιογραφικής δεοντολογίας. Το δελτίο λέει στη πραγματικότητα στους πολίτες τι να ψηφίσουν και παραβιάζει σαφώς τον εκλογικό νόμο και τους ραδιοτηλεοπτικούς κανόνες.
:" Ας το ξαναπούμε",σχολίασε στο facebook ο καθηγητής του τμήματος ΜΜΕ και επικοινωνίας  Γιώργος Πλειός." Αυτό που συνέβη στον Αντ1 δεν είναι απλή προπαγάνδα.
Είναι ψυχολογικές επιχειρήσεις. Ως τέτοιες είναι σχεδιασμένες και (να το πω κομψά) κατάλληλα υποστηριγμένες.
Όμως για να αποφάσισε να αυτοκτονήσει ο Αντ1 σημαίνει ότι τα πράγματα είναι σοβαρά.
Τώρα φαίνεται και ξεκάθαρα γιατί δεν ήθελαν και δεν θέλουν μια πραγματική και ισχυρή δημόσια Ρ/Τ. Ό,τι θέλουν είναι πρόθυμες tv υπηρέτριες.
Τελικά φαίνεται πως ο Σαμαράς δεν θα φύγει μόνος του. Θα πάρει και μερικά κανάλια μαζί του. "
Αλγεινές εντυπώσεις έχει προκαλέσει και η κατασκευή μιας εικονικής πραγματικότητας στην αποτυχημένη συγκέντρωση της ΝΔ στο Σύνταγμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου