Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Κυριακή 20 Απρλίου σήμερα.....

Σάββατο 5 Απριλίου 2014

Ευρωπαϊκή Ένωση: Κόλαση ή παράδεισος για τους λαούς; Όταν οι αριθμοί πραγματικά τρομάζουν

Σύμφωνα με τα στατιστικά που δημοσιεύουν κατά καιρούς διάφοροι οργανισμοί τόσο στην Ελλάδα όσο και στην ΕΕ....

Στην χώρα μας:
          Περισσότεροι από 6,5 εκατομμύρια Έλληνες ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας ή με τεράστιες στερήσεις. Ειδικότερα, 2.535.700 Έλληνες ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας και συγκεκριμένα με λιγότερα από 5.708 ευρώ το χρόνο ζουν τα μονομελή νοικοκυριά και με λιγότερα από 11.986 ευρώ το χρόνο οι τετραμελείς οικογένειες. Σε κίνδυνο φτώχειας όμως ή σε κατάσταση κοινωνικού αποκλεισμού βρίσκονται άλλοι 3.795.100 Έλληνες. Μόνο μέσα στην κρίση οι απώλειες εισοδήματος των μισθωτών έφτασαν τα 37δις ευρώ.
          Μέσα σε τρία χρόνια (2010 - 2013) οι Έλληνες έχασαν το 30% του εισοδήματος τους. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη συρρίκνωση μεταπολεμικά στις χώρες του ΟΟΣΑ, λόγω της βαθιάς ύφεσης, των περικοπών και των απολύσεων. Από το 2009 έως το 2013 χάθηκαν 904.200 θέσεις εργασίας και ο ένας στους πέντε ανέργους ψάχνει για δουλειά εδώ και μια τετραετία. Η «επίσημη» ανεργία έχει φτάσει στα πρόθυρα του 30% (27,9%), που μεταφράζεται σε πάνω από 1.400.000 ανθρώπους χωρίς δουλειά. Ταυτόχρονα στους νέους ηλικίας 15-24 ετών η ανεργία διαμορφώθηκε στο 58,8%, ενώ στις ηλικίες 25-34 στο 37,4%
Στην «ευημερούσα» Γερμανία:
          Περίπου το 9,3% του πληθυσμού εξαρτάται από τα κρατικά επιδόματα για την επιβίωση του. Το ποσοστό της φτώχειας στη χώρα κυμαίνεται μεταξύ 14 και 16% επί χρόνια και οι τάξεις των «εργαζόμενων φτωχών» αυξάνονται (πάνω από 12 εκατομμύρια Γερμανοί). Επίσης 1,5 εκατομμύριο Γερμανοί σιτίζονται σε συσσίτια ενώ 7,3 εκατομύρια εργαζόμενοι απασχολούνται με λιγότερα από 400 ευρώ το μηνά στα πλαίσια των λεγόμενων «μίνι τζόμπς»
Συνολικά στην ΕΕ:
          26 εκατομμύρια ανέργων στην ΕΕ είναι απομονωμένοι από το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά ενώ 120.000.000 στα όρια της φτώχειας. Ειδικότερα πάνω από 6 εκατομμύρια νέοι έως 25 ετών είναι άνεργοι. Το πρώτο τρίμηνο του 2013 το ποσοστό ανεργίας των νέων στην Ευρώπη έφτασε στο 23,5%, ποσοστό υπερδιπλάσιο από το έτσι κι αλλιώς υψηλό ποσοστό ανεργίας στο σύνολο του πληθυσμού. Ακόμα υψηλότερο καταγράφεται το ποσοστό στις νέες γυναίκες. Σε ορισμένες χώρες, ανάμεσα στις οποίες και στην Ελλάδα, περισσότεροι από τους μισούς νέους είναι άνεργοι. Παράλληλα η ΕΕ υπολογίζει πως στα κράτη – μέλη της 7,5 εκατομμύρια νέοι βρίσκονται εκτός απασχόλησης, εκπαίδευσης και κατάρτισης.
Αλήθεια,
          Πότε θα απολογηθούν στο λαό τα κόμματα του ευρωμονόδρομου ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΝ (πρόγονος του σημερινού ΣΥΡΙΖΑ) όταν υπόσχονταν ότι η ένταξη της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και οι «μεταρρυθμίσεις» υπέρ της απελευθέρωσης και της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου θα έφερναν «ευημερία» για το λαό;
          Πότε θα απολογηθούν στο λαό τα κόμματα που κατηγορούσαν το ΚΚΕ ότι «θέλει την Ελλάδα απομονωμένη από την υπόλοιπη Ευρώπη» όταν προειδοποιούσε εδώ και δεκαετίες για τις τραγικές συνέπειες που θα είχε για το λαό μας η ενσωμάτωση της χώρας μας στη λυκοσυμμαχία της ΕΕ; Τα παραπάνω στατιστικά στοιχεία επιβεβαιώνουν τις Θέσεις του ΚΚΕ για τον αντιλαϊκό χαρακτήρα της ΕΕ.
          Πότε θα απολογηθούν στο λαό κόμματα όπως  ο ΣΥΡΙΖΑ που καλλιεργούσαν και συνεχίζουν να καλλιεργούν αυταπάτες ότι η ΕΕ μπορεί να μετασχηματιστεί σε μία Ευρώπη των λαών; Λένε συνειδητά ψέματα όταν ισχυρίζονται ότι η ΕΕ «βγήκε από το δρόμο που είχε χαράξει επειδή κυριάρχησαν οι νεοφιλελεύθερες δυνάμεις», κρύβοντας ότι και σοσιαλδημοκρατικές δυνάμεις υλοποίησαν την ίδια στρατηγική, ακόμα και «αριστερές» κυβερνήσεις, όπως στην Ιταλία (1998-2000). Οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για φιλολαϊκό μετασχηματισμό της ΕΕ, είναι τόσο παλιές όσο και η ΕΕ και πλέον έχουν χρεοκοπήσει.
          Στις ερχόμενες εκλογές του Μάη  ο λαός πρέπει να ψηφίσει με κριτήριο τη στάση κάθε κόμματος και υποψηφίου για την τοπική διοίκηση, απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το κεφάλαιο. Να τιμωρηθούν οι δυνάμεις εκείνες που συνεχίζουν να λένε με ότι ο δρόμος της ΕΕ και της καπιταλιστικής ανάπτυξης είναι μονόδρομος για το λαό.
Οι εκλεκτοί των κόμματων της ΕΕ
Ούτε μία ψήφο να μην πάρουν από τους 1,5 εκατομμύριο ανέργους.
Ούτε μια ψήφο να μην πάρουν από τους εργαζόμενους στα πεντάμηνα προγράμματα κακοπληρωμένης και ανασφάλιστης εργασίας.
Ούτε μία ψήφο να μην πάρουν από τους χιλιάδες απολυμένους εργάτες, από τους χιλιάδες διαθέσιμους-απολυμένους δημοσίους υπαλλήλους.
Ούτε μια ψήφο να μην πάρουν από τους ξεκληρισμένους από την Κοινή Αγροτική Πολιτική αγρότες,
Ούτε μια ψήφο να μην πάρουν από τους μικρούς επαγγελματοβιοτέχνες που ο ανταγωνισμός με τις μεγάλες επιχειρήσεις έβαλε λουκέτο στην ατομική τους επιχείρηση καταδικάζοντας τους στη φτώχια και στην ανεργία.
          Στις εκλογές του Μάη να ψηφιστούν μαζικά από το λαό οι υποψήφιοι της Λαϊκής Συσπείρωσης σε όλες τις περιφέρειες και τους δήμους, για να έχει ο λαός εκλεγμένους αγωνιστές που θα αντιπαλεύουν και θα αντιπολιτεύονται την αντιλαϊκή πολιτική και τα μέτρα των κυβερνήσεων και της ΕΕ και όχι να την στηρίζουν και να την υλοποιούν και υστέρα να παριστάνουν ότι νοιάζονται για το λαό.
  • Που θα αγωνίζονται για την προστασία των ανέργων και των φτωχών οικογενειών, για τα δικαιώματα των νέων και τις ανάγκες των νέων ζευγαριών.
  • Θα πρωτοστατούν, για να απαλλαγούν οι εργαζόμενοι, οι φτωχοί επαγγελματοβιοτέχνες, έμποροι και αγρότες από φόρους και δάνεια που τους πνίγουν.
  • Θα στηρίζουν την πάλη για σταθερή εργασία για όλους και όχι την επέκταση της προσωρινής ελαστικής δουλειάς με μισθούς πείνας, τις απολύσεις και τις ιδιωτικοποιήσεις.
  • Θα διεκδικούν έργα και υποδομές για αντισεισμική θωράκιση, αντιπλημμυρικά και πυροπροστασίας. Δεν θα παραδίδουν το νερό, τα δάση, τις παραλίες και τον ορυκτό πλούτο στην εκμετάλλευση και την καταστροφική δράση του κεφαλαίου.
  • Θα αγωνίζονται για δημόσια δωρεάν παιδεία που θα μορφώνει τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών, για δωρεάν σύγχρονες παροχές υγείας, για δωρεάν και ασφαλές φάρμακο.
Ψηφίζουμε-δυναμώνουμε το ΚΚΕ ΠΑΝΤΟΥ
Τσελές Δρόσος
Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Φωκίδας με τη Λαϊκή Συσπείρωση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου