Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Αποσύρθηκε η (ν)τροπολογία για τους δημάρχους

Κοινοβουλευτικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ επικοινώνησαν με τον Γιάννη Μιχελάκη και του εξήγησαν ότι δεν πρέπει να καλυφθούν ή «να ξεπλυθούν» τυχόν ποινικές ευθύνες δημάρχων...


Την τροπολογία - ρουσφέτι στους δημάρχους απέσυρε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης μετά την γενική κατακραυγή και τις καταγγελίες της αντιπολίτευσης ότι με την ρύθμιση επιχειρείται «απόσυρση ποινικών ευθυνών» που ενδεχομένως απορρέουν από συμβάσεις έργου του Δημοσίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κοινοβουλευτικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ επικοινώνησαν με τον υπουργό και του εξήγησαν ότι δεν πρέπει να καλυφθούν ή «να ξεπλυθούν» τυχόν ποινικές ευθύνες δημάρχων μέσα από την τροπολογία και του ζήτησαν να την αποσύρει.

Υπενθυμίζεται ότι η βουλευτική τροπολογία που υπογράφεται από τον βουλευτή της ΝΔ Σάββα Αναστασιάδη αναφέρει ότι «στις περιπτώσεις συμβάσεων μίσθωσης έργου για τις οποίες το παραδοτέο έργο διαφέρει από το περιγραφόμενο στη σύμβαση αλλά είναι παρεμφερές και άπτεται της υπηρεσίας του ίδιου φορέα που παρέχει η αναθέτουσα αρχή και η τελευταία το αποδέχεται, δεν δημιουργούνται ποινικές ευθύνες για τους κατά νόμο υπεύθυνους για την σύναψή τους».

Η ρύθμιση δεν αφορά μόνο τους άρχοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης καθώς επεκτείνεται σε όλο το φάσμα της δημόσιας διοίκησης.

Ο κ. Αναστασιάδης κατά τη συζήτηση της ρύθμισης υποστήριξε ότι «πρέπει να διευκολύνουμε την διοίκηση. Με τις συμβάσεις προσλαμβάνονται άτομα για ένα περιγραφόμενο έργο. Όμως στην εξέλιξη του έργου παρουσιάζεται η ανάγκη να απασχοληθούν και για άλλη ανάγκη εντός της ίδιας υπηρεσίας. Δεν αλλάζει το κόστος. Γίνεται πιο ευέλικτη η υπηρεσία ώστε να εξυπηρετήσει τα άτομα εντός της υπηρεσίας. Αλίμονο αν κάθε φορά που κάποιος βουλευτής φέρνει τροπολογία να κατηγορείται για σκάνδαλο».

Από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης η κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου επισήμανε ότι οι διαδικασίες που ακολουθήθηκαν θυμίζουν «την τροπολογία Πάχτα» και ζήτησε την απόσυρσή της, ενώ και ο κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης επισήμανε ότι «επιχειρείτε να τους βγάλετε όλους αθώους εν όψει εκλογών». 

newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου