Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Τρίτη 16 Απριλίου 2024 σήμερα...Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 92 ετών η Αικατερίνη Νικ. Φούρλα, εχθές το βράδυ......

Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Φωκίδα: Oι άγραφοι νόμοι του "σερίφη"

Πονοκέφαλο έχει δημιουργήσει στην Αστυνομική Διεύθυνση Φωκίδας ένας αστυνομικός που υπηρετεί στην ομάδα ΔΙ.ΑΣ., καθώς το όνομά του φέρεται να εμπλέκεται σε σοβαρές υποθέσεις, οι οποίες διερευνώνται από την υπηρεσία του....

Πριν από μερικές ημέρες, ο εν λόγω αστυνομικός, ονόματι Β.Α., τέθηκε σε αργία, αφού, όπως διαπιστώθηκε, είχε εισπράξει από το ΙΚΑ τη σύνταξη του πατέρα του, ο οποίος όμως δεν βρίσκεται στη ζωή.
Όπως εξήγησαν καλά ενημερωμένες πηγές στο zougla.gr, «ο αστυνομικός, ύστερα από λίγο καιρό, επέστρεψε τα χρήματα της σύνταξης, ωστόσο τέθηκε σε αργία έπειτα από ποινική δίωξη που του άσκησε ο εισαγγελέας Στυλιανός Γαλιατσάτος και αναμένεται να δώσει εξηγήσεις στη Δικαιοσύνη». Την επιστροφή των χρημάτων επιβεβαίωσε και ο διευθυντής του ΙΚΑ Άμφισσας Παναγιώτης Ρομβοτσάνος.
Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με αναφορά που έχει κατατεθεί από τον πρόεδρο και τα μέλη του Γηροκομείου Ιτέας προς τον δήμαρχο Δελφών Νικόλαο Φουσέκη, τον αστυνομικό διευθυντή Φωκίδας Ιωάννη Πολύζο αλλά και προς την Περιφέρεια, ο ίδιος άνθρωπος, ο οποίος μάλιστα αποτελεί και μέλος του ιδρύματος, φέρεται να επισκεπτόταν συχνά το γηροκομείο φορώντας την υπηρεσιακή του στολή, με αποτέλεσμα να τρομοκρατεί τόσο το προσωπικό όσο και τους τροφίμους.
«Θεωρεί τον εαυτό του σταυροφόρο της νομιμότητας και αμφισβητεί όλους τους διαγωνισμούς για την προμήθεια υλικών του ιδρύματος. Παράλληλα, με την περιβολή του αστυνομικού κυκλοφορεί στους διαδρόμους του θεραπευτηρίου, στην τραπεζαρία και στους θαλάμους των ασθενών προκαλώντας αισθήματα φόβου και τρομοκρατίας, τόσο στο προσωπικό όσο και στους τροφίμους του ιδρύματος, που διερωτώνται τι συμβαίνει και παρουσιάζεται στο ίδρυμα ένστολος αστυνομικός. Υπάρχει πληθώρα αναφορών από τους εργαζομένους, ακόμα και την ιατρό του ιδρύματος, για τον τρόπο με τον οποίο ο Σύμβουλος αυτός εμφανίζεται ένστολος στο θεραπευτήριο, για τις τακτικές "εφόδου" που χρησιμοποιεί, για την ξαφνική είσοδό του σε δωμάτια ασθενών την ώρα που γίνεται νοσηλεία ή εξέταση» σημειώνεται στην αναφορά.
Οικογενειακή υπόθεση
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει ένα σημείο της αναφοράς στο οποίο οι καταγγέλλοντες υποστηρίζουν ότι « ο αστυνομικός, με τη συμπεριφορά που επιδεικνύει, έχει δώσει το δικαίωμα στη σύζυγό του -η οποία εργάζεται στο γηροκομείο αρκετά χρόνια- να παίρνει συνεχώς αναρρωτικές άδειες και να διαμηνύει προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν φοβάται τίποτα».
Όπως αναφέρεται στην αναφορά, «η σύζυγος του συμβούλου εργάζεται από ετών στο ίδρυμα ως βοηθός νοσηλεύτρια. Δυστυχώς, από τότε που ο σύζυγός της έχει την ιδιότητα του συμβούλου, αφενός μεν εκείνη δηλώνει προς όλες τις κατευθύνσεις ότι "δεν φοβάται τίποτα" και λαμβάνει συνεχώς αναρρωτικές άδειες, με αποτέλεσμα να απουσιάζει συχνά από την εργασία της, αφετέρου, δε, εκείνος πολύ συχνά επισκέπτεται το ίδρυμα και τους χώρους εργασίας τις ώρες που εργάζεται η σύζυγός του και με τη στάση του δημιουργεί αισθήματα φόβου στις λοιπές εργαζόμενες, οι οποίες έχουν τρομοκρατηθεί με την πιθανότητα να δυσαρεστηθεί η σύζυγός του και να του αναφέρει κάτι άσχημο εις βάρος τους».
Διενεργείται ΕΔΕ
Πρέπει να σημειωθεί ότι κατόπιν των ανωτέρω καταγγελιών ο αστυνομικός διευθυντής Φωκίδας Γιάννης Πολύζος διέταξε τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, την οποία ανέλαβε ο διοικητής Τροχαίας της Ιτέας Γεώργιος Κούτρης.
Η ΕΔΕ ακόμα βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ πρόσφατα ο καταγγελλόμενος αστυνομικός της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. παρέδωσε το όπλο και το σήμα του, μέχρι η υπόθεση να ξεκαθαρίσει.
Στο δημοτικό συμβούλιο Δελφών το θέμα του αστυνομικού
Το θέμα που προέκυψε με τον αστυνομικό έφερε σε πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Δελφών ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Δρακάκης. Ειδικότερα, στη συνεδρίαση είχε αναφέρει ότι το πρόβλημα ξεκίνησε με αφορμή μια ανώνυμη αρχικά καταγγελία σε βάρος του ιδρύματος. Παράλληλα, όπως υποστήριξε, ο αστυνομικός της ΔΙ.ΑΣ. όντας μέλος της Διοίκησης φέρεται να έχει ταχθεί στο πλευρό αντιδίκου του γηροκομείου για ιδιαίτερα σοβαρή υπόθεση (απόλυση εργαζομένου).

Ρεπορτάζ: Χρήστος Μαζάνης, Παναγιώτης Βλαχουτσάκος - zougla.gr
ΑΠΟ :amfissapress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου