Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Ξεριζώθηκε η «Ελιά» – Τέλος εποχής για τους «58»

Την αποχώρησή της από την Ελιά αποφάσισε η πρωτοβουλία των «58»και τη σχετική απόφαση ανακοίνωσε ο Γιάννης Βούλγαρης σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Βαγγέλη Βενιζέλο την Τρίτη.......

Οι 58 δεν θα πάρουν μέρος στο ευρωψηφοδέλτιο ούτε θα συμμετάσχουν στη συνδιάσκεψη της Κεντροαριστεράς και στην οργανωτική επιτροπή, αλλά θα συμμετέχουν μόνο ως παρατηρητές.
Αφορμή για τη ρήξη στάθηκαν οι ενστάσεις της πρωτοβουλίας των «58» για τη μορφή του ευρωψηφοδελτίου.
Εγκυρες πληροφορίες από τους «58» αναφέρουν ότι η απόφαση ελήφθη μέσω διαβούλευσης μεταξύ των στελεχών της «κίνησης» και θα επικυρωθεί σε συνεδρίαση που θα γίνει την Πέμπτη.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι «58» αποχωρούν οργανωτικά από την προσπάθεια ανασυγκρότησης της Κεντροαριστεράς και τη δημιουργία ενός σχήματος κατά την ιταλική «Ελιά».
Επίσης, οι «58», δεν θα πάρουν μέρος στο ψηφοδέλτιο που θα συγκροτηθεί, πλέον, από το ΠΑΣΟΚ και τις άλλες κινήσεις, ωστόσο, δεν αποκλείεται η συμμετοχή κάποιων στελεχών της κίνησης, αλλά όχι ως εκπροσώπων της.
Η γνωστοποίηση της απόφασης των «58» έγινε την ώρα που ξεκινούσε η σύσκεψη όλων των συμβαλλόμενων μερών στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων.
Στη σύσκεψη αυτή είχε προγραμματιστεί να συζητηθούν δύο θέματα, αυτό του ονόματος υπό το οποίο η «Ελιά» θα μετείχε στις εκλογές, καθώς και ο τρόπος συγκρότησης του ψηφοδελτίου.
Οι δυσκολίες προκειμένου να υπάρξει συμφωνία μεταξύ όλων των κινήσεων και του ΠΑΣΟΚ φάνηκαν στην προηγούμενη συνεδρίαση των εκπροσώπων τους την περασμένη Παρασκευή, όταν απορρίφθηκαν από όλους τους άλλους τρεις προτάσεις των «58», οι οποίοι ζήτησαν να υπάρχει το δικαίωμα του βέτο για τη συμμετοχή κάθε προσώπου στο ψηφοδέλτιο, να υπάρχει επικεφαλής του σχήματος που θα εκπροσωπεί και το ψηφοδέλτιο και να οριστεί εκπρόσωπος Τύπου του σχήματος.
Παρ” όλα αυτά, όπως αναφέρουν πηγές από τους «58», η κίνηση δεν πρόκειται να εγκαταλείψει την προσπάθεια για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι η προσπάθεια θα συνεχιστεί αμέσως μετά τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές.
Πηγή: www.tanea.gr – ΑΠΕ
http://altpressfthiotida.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου