Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, η Εκκλησία γιορτάζει τον Ακάθιστο ύμνο......

Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Κεραυνοί Γιαννόπουλου κατά Γεωργιάδη!

Στο Μαρτίνο βρέθηκε σήμερα στην εκδήλωση της ομώνυμης μάχης ο υποψήφιος περιφερειάρχης Θανάσης Γιαννόπουλος ο όποιος ...
μιλώντας στο δελτίο του FM-1 τόνισε ότι συνεχίζεται οι επαφές του σε όλους τους Νομούς της περιφέρειας όχι μόνο με τοπικά πολιτικά στελέχη αλλά και με απλούς πολίτες γιατί θέλει να αναδιαμορφώσει το προεκλογικό του πρόγραμμα μέσα από τις πραγματικές ανάγκες των πολιτών που βιώνουν δύσκολες ήμερες.
Όμως ο κ. Γιαννόπουλος μίλησε και με τη ιδιότητα του γιατρού καθηγητή της ιατρικής Σχολής του Πανεπιστήμιου Αθηνών για το επερχόμενο κύμα γρίπης.
Όπως τόνισε ο σημερινός υπουργός υγείας αντί να περιφέρεται στα κανάλια ας ασχοληθεί λιγάκι και με την δημόσια υγεία την όποια αποδημεί και ας ενδιαφερθεί να προμηθευτεί η χώρα αντιγριπικά εμβόλια και αντιϊικά φάρμακα γιατί ως σήμερα έχουν σημειωθεί 16 θάνατοι πανελλαδικά από την γρίπη τύπου Η1 Ν1 επειδή δεν φρόντισε η κυβέρνηση να ενημερώσει τους πολίτες και να τους παροτρύνει να εμβολιαστούν στις αρχές του χειμώνα. Τώρα είναι δυστυχώς αργά και καλό είναι οι πολίτες να λάβουν μόνοι τους μέτρα αυτοπροστασίας γιατί το νέο κύμα μπορεί να πάρει και διαστάσεις πανδημίας.
Το Νοσοκομείο Λαμίας και γενικά τα δημόσια Νοσοκομεία δεν είναι υποχρεωμένα να διαθέτουν στοκ εμβολίων απαντά η υποδιοικήτρια της υγειονομικής περιφέρειας Θεσσαλίας-Στερεάς Ιωάννα Μπριάνη και προσθέτει ότι τα εμβόλια οι πολίτες τα προμηθεύονται από τα φαρμακεία μέσω των ασφαλιστικών τους ταμείων αλλά μπορούν να τα κάνουν στο Νοσοκομείο Λαμίας από το νοσηλευτικό προσωπικό του. 

Μέχρι σήμερα έχουν σημειωθεί 16 θάνατοι από Η1Ν1. Αυτή τη στιγμή είναι στη Μ.Ε.Θ. 29 άτομα και έχουν νοσηλευτεί συνολικά έως τώρα 60 άτομα. Οι ηλικίες που πλήττονται είναι οι ηλικίες από 35-55 ετών. Δυστυχώς δεν υπάρχουν εμβόλια, παρότι ήταν γνωστό ότι θα υπήρχε έξαρση της γρίπης από το στέλεχος Η1Ν1. Είναι μεγάλη ολιγωρία των υπευθύνων φορέων και κυρίως του ΕΟΦ. Τώρα είναι αδύνατη η εισαγωγή εμβολίων. Οι ασθενείς και ιδίως οι ευπαθείς ομάδες, κινδυνεύουν άμεσα και πρέπει να απευθύνονται στους γιατρούς τους αμέσως και να λαμβάνουν αντιϊκά φάρμακα, με αμφίβολη όμως αποτελεσματικότητα. Και  να σημειωθεί όμως ότι εφόσον αυτά υπάρχουν. Είναι άγνωστο εάν βάσει του στρατηγικού σχεδιασμού που υπήρχε από το 2009, το Υπουργείο, διαθέτει στοκ αντιϊκων φαρμάκων. Και αυτό γιατί υποχρεούται να διαθέτει βάσει των υποχρεώσεων του, έναντι του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας.  Δυστυχώς, όσοι προσβάλλονται από Η1Ν1, έχουν αφεθεί στο έλεος του ιού. Αυτά δυστυχώς, συμβαίνουν το 2014 στην Ελλάδα. Όταν το ποσοστό εμβολιασμένων στην Ευρώπη φτάνει στο 80% ενώ στην Ελλάδα δεν ξεπερνά το 16%. Φοβούμαι, ότι θα θρηνήσουμε και άλλα θύματα. Όταν είναι γνωστό επίσης ότι οι κρατικές Μ.Ε.Θ. είναι καθημερινά πλήρεις. Καλό θα είναι ο κ. Υπουργός να ασχοληθεί σοβαρά με το θέμα αυτό και όχι να μηχανεύεται τρόπους απολύσεως 9.000 ιατρών (με τις εξευτελιστικές αμοιβές και τους εκβιασμούς των εργασιακών σχέσεων πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης) φοβούμενος μην του πάρουν τη δόξα οι τροϊκανοί…
http://www.lamiafm1.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου