Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

Ανακαλείται η εφαρμογή του Νέου Λυκείου για φέτος

Σημαντικά νέα προέκυψαν από τη συνάντηση της ΟΙΕΛΕ με τον Υφυπουργό Παιδείας κ. Κεδίκογλου που αφορούν τόσο τους μαθητές όσο και τους εκπαιδευτικούς. 
Σύμφωνα με την ΟΙΕΛΕ Ο Υφυπουργός δήλωσε ότι η εφαρμογή του Νέου Λυκείου ανακλήθηκε για φέτος....

και ότι θα εξεταστούν όλες οι παράμετροι για να διαπιστωθεί πώς θα λειτουργήσει ο θεσμός από την επόμενη σχολική χρονιά. Ακολούθως τίθενται τα ζητήματα που τέθηκαν και οι απαντήσεις που έλαβε η ΟΙΕΛΕ από τον κ. Κεδίκογλου

1.Αναγνώριση της προϋπηρεσίας στην ιδιωτική εκπαίδευση συναδέλφων που σήμερα υπηρετούν ως αναπληρωτές σε δημόσια σχολεία

Όσον αφορά το ζήτημα της μη αναγνώρισης της πλήρους προϋπηρεσίας των πρώην ιδιωτικών εκπαιδευτικών που εργάζονται ως αναπληρωτές ο Υφυπουργός δεσμεύτηκε ότι θα αποκαταστήσει την αδικία και ότι θα εκδώσει άμεσα εγκύκλιο παρόμοια με την εγκύκλιο Παπαθεοδώρου (που αναγνώριζε την πλήρη προϋπηρεσία για την ένταξη στο Μισθολόγιο-Βαθμολόγιο) και ότι προσεχώς, σε νομοσχέδιο του Υ.ΠΑΙ.Θ., θα προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση του

2. Εγκύκλιος Αρβανιτόπουλου

Για την εγκύκλιο Αρβανιτόπουλου με την οποία αποσύρεται η κρατική εποπτεία από τα ιδιωτικά σχολεία ο Πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ ανέλυσε τις δραματικές επιπτώσεις που θα έχει τυχόν εφαρμογή της εγκυκλίου στην ιδιωτική εκπαίδευση με τις μαζικές, αναιτιολόγητες απολύσεις. Μέλη του ΔΣ της Ομοσπονδίας τόνισαν στον Υφυπουργό ότι η απειλή της απόλυσης χωρίς έλεγχο και αιτιολογία δύναται να αλλοιώσει ωρολόγια προγράμματα, βαθμολογίες, ακόμη και τις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Ο Υφυπουργός δήλωσε ότι δεν πρόκειται να κάνει καμιά κίνηση σε σχέση με την εγκύκλιο και ότι θα περιμένει την οριστική επίλυση της υπόθεσης στο ΣτΕ.

3. Την ανάληψη άμεσων πρωτοβουλιών εκ μέρους της Πολιτείας για τη γενική έξαρση της ανομίας στα ιδιωτικά σχολεία :

Για το ζήτημα αυτό, ο Πρόεδρος και τα μέλη του ΔΣ της Ομοσπονδίας υπογράμμισαν στον Υφυπουργό Παιδείας τη στενή σχέση που υπάρχει ανάμεσα στην υπογραφή της εγκυκλίου Αρβανιτόπουλου και την έξαρση της ανομίας στα ιδιωτικά σχολεία, όπως για παράδειγμα στα σχολεία που χρησιμοποιούν την κομπίνα της δήθεν νέας άδειας για να απολύσουν μαζικά εκπαιδευτικούς.

Αναφέρθηκαν, επίσης, σε περιστατικά αυθαιρεσίας οργάνων της διοίκησης υπέρ των εργοδοτών, όπως έπραξε το ΚΥΣΔΕ στις περιπτώσεις της υπόθεσης Μπουλούτα, όταν και εξαιρέθηκαν πραξικοπηματικά αιρετοί της ΟΙΕΛΕ και αλλοιώθηκε η νόμιμη σύνθεση του οργάνου, και στην περίπτωση ιδιωτικού σχολείου που διέρρευσε θέματα Πανελλαδικών Εξετάσεων προς τους μαθητές, νοθεύοντας το θεσμό, και το ίδιο το Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο αθώωσε τον ιδιοκτήτη!

Ο Υφυπουργός δεσμεύτηκε ότι θα ενταθούν οι έλεγχοι στα ιδιωτικά σχολεία για να διαπιστωθούν τυχόν παρανομίες και ότι θα επανεξετάσει με το νομικό του επιτελείο υποθέσεις όπου ο ρόλος της διοίκησης υπήρξε τουλάχιστον αμφιλεγόμενος. Δήλωσε, επίσης, ότι για τα ιδιωτικά σχολεία που έχουν χρησιμοποιήσει την κομπίνα της αδειοδότησης έχει διαταχθεί επίσημος έλεγχος και σύντομα θα δρομολογηθούν εξελίξεις.

4. Νέο λύκειο

Τέλος, για το Νέο Λύκειο, τα μέλη του ΔΣ της ΟΙΕΛΕ τόνισαν στον Υφυπουργό ότι οποιαδήποτε αλλαγή στο Νέο Λύκειο πρέπει να εφαρμοστεί, όταν πρώτα θα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι διαδικασίες για την αναπροσαρμογή των Αναλυτικών προγραμμάτων και έχει προετοιμαστεί επαρκώς η διοίκηση για να αντιμετωπίσει τις νέες συνθήκες, διότι σε διαφορετική περίπτωση τα αποτελέσματα θα είναι δραματικά για μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς. Επίσης ότι ο νόμος για το Νέο Λύκειο θα πρέπει να επανεξεταστεί και να γίνει εξαρχής διάλογος με όλη την εκπαιδευτική κοινότητα. Ο Υφυπουργός δήλωσε ότι η εφαρμογή του Νέου Λυκείου ανακλήθηκε για φέτος και ότι θα εξεταστούν όλες οι παράμετροι για να διαπιστωθεί πώς θα λειτουργήσει ο θεσμός από την επόμενη σχολική χρονιά.

Πάντως, σε δήλωσή του, υπουργός Παιδείας, Κ. Αρβανιτόπουλος αναφέρει:

«Ο Νόμος 4186/13 για το Γενικό Λύκειο, το Επαγγελματικό Λύκειο και τις Δομές Κατάρτισης, εφαρμόζεται ήδη και θα εφαρμοστεί πλήρως, σύμφωνα με το προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα.

Η εφαρμογή του αφορά, φυσικά και στην Τράπεζα Θεμάτων και τον Εθνικό Οργανισμό Εξετάσεων».
http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου