Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024, τιμάται η μνήμη των: Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου . .....

Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Άκυρες οι αποφάσεις χωρίς τη ψήφο των Προέδρων

Άκυρες θεωρούνται οι αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων, για θέματα που αφορούν Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες, αν δεν υπάρχει ψήφος των Προέδρων, σύμφωνα με σχετική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας....
Κληθείς από την εφημερίδα μας, να σχολιάσει το θέμα ο Πρόεδρος  της Κεντρικής Ένωσης Προέδρων Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων Ελλάδος και Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Δελφών κ. Νίκος Κοντογιάννης, επεσήμανε πως με την 2185 απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας , ακυρώνονται οι αποφάσεις του Δημοτικού συμβουλίου, στην περίπτωση που δεν λαμβάνεται υπόψη η γνώμη του συμβουλίου της Κοινότητας και η ψήφος του Προέδρου της κοινότητας κατά το Δημοτικό συμβούλιο.
Αξίζει πάντως να αναφέρουμε πως σύμφωνα με το εγκύκλιο 49 του Υπουργείου Εσωτερικών για τη Λειτουργία των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου υποχρεούται σε κάθε συνεδρίαση να αποστέλλει πρόσκληση στους Προέδρους, όπως ακριβώς πράττει και με τους Δημοτικούς Συμβούλους, ενώ σε περίπτωση μη πρόσκλησής τους, η σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου πάσχει ακυρότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου