Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, η Εκκλησία γιορτάζει τον Ακάθιστο ύμνο......

Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Νέα σεισμική δόνηση 4,6 Ρίχτερ στην Κεφαλονιά τα ξημερώματα

Απότομα ξύπνησαν τα ξημερώματα οι κάτοικοι της Κεφαλονιάς, καθώς, σύμφωνα με το...
 Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτστο, στις 5.12 καταγράφηκε ισχυρή μετασεισμική δόνηση μεγέθους 4,6 Ρίχτερ. Στα 2 χιλιόμετρα υπολογίζεται το εστιακό βάθος.

Όπως τόνισε στον ΣΚΑΪ και τον Άρη Πορτοσάλτε ο καθηγητής Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Ευθύμιος Λέκκας, που βρίσκεται στο νησί, η μετασεισμική ακολουθία θα είναι μακρά και αρκετά πλούσια, αλλά δεν θα καταγραφούν μεγάλα μεγέθη. «Δεν θα ξεπεράσουν οι δονήσεις τα 5,4 Ρίχτερ» σημείωσε. 

Ο κ. Λέκκας τόνισε ότι οι κάτοικοι φοβούνται να επιστρέψουν στα σπίτια τους, και εντός της ημέρας αναμένεται σήμερα το πλοίο Ελευθέριος Βενιζέλος δυναμικότητας 1.300 κλινών.

Δήλωσε ότι οι προσπάθειες των μηχανικών του ΤΕΕ και του ΟΣΚ συνεχίζονται, και μέχρι στιγμής έχουν ελεγχθεί δημόσια κτίρια και 140 ιδιωτικές κατοικίες. «Τα μισά είχαν πρόβλημα μικρό η μεγάλο αλλά δώσαμε πρώτα βάρος σε κτίρια με ζημίες προκείμενου να διαπιστωθεί αν μπορούν να αποδοθούν στους κάτοικους η όχι» διευκρίνισε. 

Ανέφερε ότι στα περισσότερα δημόσια κτίρια ότι οι έλεγχοι έχουν τελειώσει, ενώ μεταξύ άλλων θα επανελέγχουν το δικαστικό μέγαρο και δυο σχολεία στο Ληξούρι για να διαπιστωθεί αν είναι κατάλληλα για χρήση ή όχι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου