Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η ΕΜΥ - Που θα χιονίσει απόψε



Η Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, το μεσημέρι της Τρίτης εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού.
Η επιδείνωση έρχεται από σήμερα το βράδυ ...
κι από τις ανατολικές και νότιες περιοχές της χώρας με κύρια χαρακτηριστικά τους θυελλώδεις ανέμους, τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και τα χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά.
Που θα χιονίσει απόψε
Από το απόγευμα, ακόμη και περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο θα χιονίσει, δηλαδή στα χωριά του Πηλίου, στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, στη Χαλκιδική, νοτιότερα στην Αττικοβοιωτία σε όλα τα βουνά, στη Στερεά Ελλάδα δηλαδή στον Παρνασσό, στην Γκιώνα, στον Ελικώνα στο Καλλίδρομο, στην Οίτη και στα Βαρδούσια καθώς επίσης στην Εύβοια στη Δίρφη.
- See more at: http://www.tsantiri.gr/ellada/ektakto-deltio-kerou-erchete-apo-simera-o-chionias-krio-chionia-ke-anemi-10-bofor-se-oli-ti-chora/#sthash.qrRSDNLU.dpuf


Μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός από σήμερα τρίτη (10-12-2013) και από το βραδύ στις ανατολικές και νότιες περιοχές της χωράς με κύρια χαρακτηριστικά τους θυελλώδεις άνεμους, τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και τα χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά.

Πιο αναλυτικά:
Α) ΣΗΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗ (10-12-2013):
1. Οι βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι στα ανατολικά θα ενισχυθούν βαθμιαία στα 8 με 9 και τη νύχτα στα 10 μποφόρ.
2. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χωράς (υψόμετρο στα βόρειας από 400 μετρά και στα υπόλοιπα πάνω από τα 600 μετρά).

Β) ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ (11-12-2013):
1.Οι βορειοανατολικοί άνεμοι (συμπεριλαμβανομένης και της αττικής) θα πνέουν με ένταση 8 με 10 μποφόρ.
2. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και νότιας ηπειρωτικής χωράς και πρόσκαιρα σε πιο πεδινές περιοχές (ενδεικτικό υψόμετρο 200-300 μετρά) καθώς και στα ορεινά-ημιορεινά των νησιών. Επισημαίνεται ότι στην Κρήτη οι χιονοπτώσεις θα έχουν διάρκεια και πιθανώς να είναι ισχυρές.
3.κατακορυφη πτώση θα παρουσιάσει η θερμοκρασίας (6 με 8 βαθμούς)

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ (12-12-2013) ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (13-12-2013)
 Παρά την εξασθένηση των ανεμών, θα παραμείνει τσουχτερό το κρύο και θα σημειώνεται παγετός που στα κεντρικά και βόρειας θα είναι ισχυρός. Οι παροδικές χιονοπτώσεις στα ανατολικά και νότια και ιδιαίτερα στην Κρήτη θα συνεχιστούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου