ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Translate

Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου 2013

Τα περιπολικά περνάνε από ΚΤΕΟ;

ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤ.:  249/2013
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ   11 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2013
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

«Περιπολικά χωρίς να περνάνε από ΚΤΕΟ»...


  Η Ένωσή μας καθημερινά γίνεται δέκτης έντονων παραπόνων και όπως διαπιστώνει και  η ίδια, πολλά περιπολικά οχήματα παραμένουν για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα ακινητοποιημένα, λόγω βλαβών, στα συνεργεία της Υποδιεύθυνσης Τεχνικών Εφαρμογών Β. Ελλάδος, οισυνάδελφοι της οποίας με φιλότιμες προσπάθειες με τον πολύ  μικρό αριθμό προσωπικού που διαθέτει, αγωνίζονται για την επισκευή των οχημάτων, όσο το δυνατόν καλύτερα και γρηγορότερα.
  Ας μας απαντήσουν, πόσα οχήματα είναι ακινητοποιημένα; Πόσα οχήματα έχουν ξεπεράσει τις  200.000 ή 300.000 χλμ, τα οποία δεν παρέχουν ασφάλεια στους συναδέλφους που τα χρησιμοποιούν;
  Ο νόμοςκανονισμός που αναφέρει ρητά και ξεκάθαρα για τα ΜΕΤΡΑ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΕΝΣΤΟΛΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ και συγκεκριμένα η διάταξη του  άρθρου 11 παράγραφος 4 τουΠ.Δ. 45/2008  που ορίζει ότι: «Τα υπηρεσιακά οχήματα υποβάλλονται ανά διετία σε τεχνικό περιοδικό έλεγχο»,  γιατί δεν τηρείται;  
  Ουδέποτε τα περιπολικά οχήματα και οι δίκυκλες μοτοσυκλέτες έχουν υποβληθεί σε ειδικό τεχνικό περιοδικό έλεγχο σε ειδικό μηχάνημα ΚΤΕΟ. Απλά, ελέγχονται σε «τυπικό» επίπεδο από εξειδικευμένο τεχνίτη συνάδελφο που εμπειρικά, χωρίς να διαθέτει κανένα ειδικό τεχνικό μηχανισμό, προβαίνει σε μία απλή επιθεώρηση.
  Η Ελληνική Αστυνομία όμως έχει πάρα πολλές ανάγκες, για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας και για την καλύτερη αστυνόμευση. Δυστυχώς, λόγω έλλειψης οχημάτων και πολλών ακινητοποιημένων αρκετές Υπηρεσίες στη Θεσσαλονίκη διαθέτουν μόνο ένα όχημα, το οποίο κινείται 24 ώρες το 24ωρο και διανύει εκατοντάδες χιλιόμετρα καθημερινά.
  Αστυνομικά Τμήματα υπαίθρου γενικής αρμοδιότητας, με ορεινή και δύσβατη περιοχή δεν διαθέτουν ειδικό όχημα τζιπάκι, ή πολλά Αστυνομικά Τμήματα ή Τμήματα Ασφαλείας  της Γ.Α.Δ.Θ. δεν  μπορούν να εκτελέσουν μία μεταγωγή, επειδή το όχημά τους καλύπτει τον τομέα ευθύνης ή δεν διαθέτουν ούτε καν δικό τους περιπολικό όχημα.
   Τελευταία έχουμε ένα περιπολικό όχημα να καλύπτει γεωγραφικούς τομείς ευθύνης 2 ή 3 ή ακόμα και 4 Αστυνομικών Τμημάτων, και οι συνάδελφοι να μην μπορούν να ανταποκριθούν σε όλες τις υπηρεσιακές ανάγκες
   Απαιτείται άμεσα η ενίσχυση της Γ.Α.Δ.Θμε νέα περιπολικά οχήματαΘα αναμένουμε την ανάληψη πρωτοβουλιών από το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.
                                         Για το Διοικητικό Συμβούλιο της  Ε.Α.Υ.Θ.
  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                 Ο ΓΕΝΙΚΟΣΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ     
ΠΑΔΙΩΤΗΣΔΗΜΗΤΡΙΟΣ                                           ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΘΕΟΦΙΛΟΣ    
     http://skaythess.gr  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


Tο ΄΄Πολύδροσος Παρνασσού΄΄ δημοσιεύει τα σχόλια των αναγνωστών του. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι βγάζουμε τα απωθημένα μας ανώνυμα και τα φορτώνουμε στη πλάτη του διαχειριστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας.Σε επώνυμα σχόλια η δημοσιεύματα απαντήσεις ή σχολιασμοί δημοσιεύονται μόνο τα επώνυμα.