Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, η Εκκλησία γιορτάζει τον Ακάθιστο ύμνο......

Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Πρώτα τα κομματικά και μετά η υγεία του λαού!


Στο  παζάρι των διαβουλεύσεων και  των πολιτικών συναλλαγών  ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας έχει κολλήσει το θέμα της επιλογής Διοικητή για το Νοσοκομείο Λαμίας....
Η υπόθεση αν  δεν ήταν τόσο σοβαρή  έως  δραματική, θα  μπορούσε να αποτελέσει  σενάριο  αυθεντικής ιλαροτραγωδίας αφού  οι πολιτικοί παράγοντες από την Φθιώτιδα και την  Εύβοια κυρίως, έχουν αναγάγει σε μείζον θέμα της επικράτηση των προσωπικών τους επιλογών να διορίσουν ημετέρους Διοικητές και  ελάχιστα νοιάζονται για την δημόσια υγεία.
Άλλωστε με τα μέτρα που έχουν πάρει  την υγεία την έχουν  πετάξει στους… ΧΑΔΑ της πολιτικής τους απαξίας!
Έτσι  ενώ το θέμα του ορισμού Διοικητών στα περιφερειακά Νοσοκομεία μετά την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ από το  κυβερνητικό σχήμα αποτελεί αδήριτη αναγκαιότητα την ώρα που   ο θεσμός του ΕΣΥ μέρα με την ημέρα απαξιώνεται , η ζωή των πολιτών επαφίεται αποκλειστικά στον πατριωτισμό   γιατρών, νοσηλευτών και  διοικητικών υπαλλήλων.
Μέσα σε αυτό το εφιαλτικό περιβάλλον  τρεις στερεοελλαδίτες  υφυπουργοί,αλλά και   κυβερνητικοί βουλευτές  διαγκωνίζονται   για τα πρόσωπα που θα διορίσουν στα Νοσοκομεία Λαμίας, Χαλκίδας, Άμφισσας και αλλού. 
Η αρχική συμφωνία   προέβλεπε νεοδημοκράτη   Διοικητή στην Χαλκίδα και   «πράσινο» στην Λαμία , στη συνέχεια όμως όλα έγιναν  μαλλιά κουβάρια.
Στην Εύβοια  οι πρωτεξάδελφοι  Κεδίκογλοι «σκοτώνονται»  μεταξύ τους ο ένας υφυπουργός από την Ν.Δ. και ο άλλος υφυπουργός από το ΠΑΣΟΚ  ποιός θα διορίσει δικό του διοικητή στο  Νοσοκομείο της Χαλκίδας.
Στη Λαμία ο  Χρ. Σταϊκούρας  επίσης το πιο  πιθανόν  είναι να προωθεί  ημέτερο ή ημετέρα για  το αντίστοιχο αξίωμα, χωρίς να θεωρείται αμελητέα και η στάση των άλλων βουλευτών ενώ και το … ερημοποιημένο  ΠΑΣΟΚ  αναζητά έστω ψήγματα πολιτικής  επιβεβαίωσης στην  περιφέρεια  και αξιώνει σε ένα τουλάχιστον κεντρικό Νοσοκομείο , Λαμίας  ή  Χαλκίδας να τοποθετηθεί  Διοικητής από τον δικό του χώρο.
Έτσι χτες στη λίστα με τους νέους Διοικητές Νοσοκομείων της χώρας  που έδωσε στην δημοσιότητα  το Υπουργείο υγείας, με εξαίρεση το  Νοσοκομείο  Καρπενησίου που   τοποθετήθηκε η  πρώην αντινομάρχης Φθιώτιδας Ελένη Τσεκούρα-Αμερικάνου… αμιγής νεοδημοκράτισσα, κενά υπάρχουν  στα  υπόλοιπα στερεοελλαδίτικα Νοσοκομεία.
Μέχρι να τα βρουν,αν τα βρουν  στη μοιρασιά του «οικοπέδου»,τα Νοσοκομεία θα υπολειτουργούν ,οι ελλείψεις θα μεγαλώνουν και  οι  φορολογούμενοι πολίτες θα κάνουν το σταυρό τους  μην χρειαστεί να  ζητήσουν  υπηρεσίες υγείας στα δημόσια Νοσοκομεία και αν η ανάγκη  το  απαιτεί καλό  είναι να έχουν μαζί τους  γάζες, οινόπνευμα, αντισηπτικό, αντιβιοτικά, χαρτιά υγείας και κουζίνας…..
lamiafm1.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου